• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HEJSEK23: Pro 10 slepic je dávkování 1 kávová lžička/den, takže kilo ti fakt vystačí na dlouho :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    CAMELLA: dík moc! bezva
    nevím která to je takže to dám do krmiva pro všechny (můžu?) , a kolik jim toho mám dávat (jsou tři, stačí ta kilovka?)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Uměl by někdo prosím poradit s husama?
    ... starám se kámošce o husy a dneska jedna snesla úplně měkké vejce (předpokládám nedostatek vápníku) ....tak mě teda zajímá stačí mleté skořápky, a kolik?
    A nebude pozdě než nasbírám skořápky?
    lze to koupit jako nějakou tabletu? ... díky
    ARMAND
    ARMAND --- ---
    SAKALICEK: Dekuji.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ARMAND: V Žatci Frýba. veterinazatec.cz
    ARMAND
    ARMAND --- ---
    Doporucte mi,prosim,veterinu ci primo veterinare v Zatci a okoli.Jedna se o kocku.Neni to pro mne,ale pro maminku kamaradky,ktera je offnyx.Dekuji.Info prosim do posty.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SUR: ja jsem tu kdysi resila podobny pripad. Fena se zacla dusit po pozreni vetsiho sousta, vypadala, ze je to jeji posledni chvilka, zmodrala a nemohla se nadechnout. Tenkrat mi tapina psala, ze to chce radny vysetreni. A mela pravdu, nakonec mela fena lymfom a nadory tlacily uz v tu dobu na nektery trubky, kdyz to napisu laicky. Nech fenu radne vysetrit, u jinyho veta.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUR: Jícnem se snad nedýchá. Kolaps průdušnice? To je mechanická záležitost, takže sprej na astma nepomůže. Možnost operace není otázka věku a velikosti, jako spíš najít pracoviště, kde zvládnou i rizikového pacienta.
    SUR
    SUR --- ---
    TAPINA: veterinář řekl že se jí stáhne jicen a řešit se to dá operací kterou u tak velkého a starého psa nedoporučuje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUR: Hlavně by pomohla návštěva veteriny.
    SUR
    SUR --- ---
    Ahoj, poradíte prosím někdo?
    Mam Tosa Inu 11let a začala mít strašně problémy s dýcháním, zničehonic začne sypat a nemůže se vůbec nadechnout, má stažené břicho a lapá po dechu.
    Dnes ji úplně zfijalověl jazyk a pomohlo až když jsem jí začal dávat dýchání z úst do mordy.
    Myslíte že by mohl pomoct sprej pro astmatiky?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Mno natekle to neni,ani citlive... tak uvidime rano :-) knverovi jedu pro prasky (taky jeho) tak ho kdyz tak vezmu s sebou..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Není to ztlustělé? Imho je to othematom, to se občas stane. Ale chce to veta (stačí zítra), aby se mu nezdeformovalo ucho
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Nas Bofa ma zas nejakou specialitu. Vypada to teda jako modrina,ale nevim...

TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Tak ona půlka odčervovadel vůbec na tasemnice není. Z pastových jedině a pouze Vitaminthe. Ale sázka na jistotu je praziquantel a ten je jen v tabletách a Broadline.
    ILIBOR
    ILIBOR --- ---
    Patterdale teriér 10 let, před rokem začal být unavený, občas kulhal na zadní nohu. Jako příčina bylo odhadnuto zvětšené varle, takže bylo odoperováno, stav psa se trochu zlepšil, ale po čase začal kulhat zase. Na rentgenu byly docela velké srůsty na páteři, takže vet nasadil nějaké léky, jenže stav se nezlepsoval, tak jsem zkusil dornovku a tam mu objevili v zadním stehně tvrdý nádor velikosti malého žloutku, který utlačuje nervy a taky omezuje růst zadních svalů na stehně. Jaký byste zvolili postup? Operace by znamenala, že v lepším případě bude za sebou nohu jen vláčet, v horším amputace. Psa to zatím moc nebolí, ale určitě je mu nepříjemný tlak v té zadní noze. Ale v klidu na ní postoji při čůrani nebo kakani.
    Zatím zkoušíme annona muricata, prý tlumí růst některých nádorů.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: PCR ke složitá diagnostika n základě přítomnosti DNA patogena, na rozdíl od prosté kultivace. Kultivace se dá udělat si tisícovky, PCR stojí takhle hodně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Tak ona u těch rým někdy smysl má, protože všelijaké ty chlamydie a mykoplazmy normálně nevykultivuješ.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: Do AA vet uz v zivote nevlezu,tam nas kocour stal 16K bez vysledku.
    Jinak uz sme ale zkusili vsechno,takze proste tohle byl dalsi krok..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: myslíš drahá zbytečná a hojně vnucovaná v aa vět?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam