• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: víc bych chápala nějakou metodiku nepodkročitelnýho standardu ošetření a - pokud je něco takového reálné - nějaký systém kontrol kvality.

Garážový pižlové to budou za podražený ceny dělat pořád, jen to někudy obejdou.

Můj veterinář má neustále narvanou čekárnu (až teda rostu z fronty) a kastarace kočky bez komplikací stála 1556 Kč bez DPH.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Třeba právníci tady něco takového mají. On to je problém, jsou veterináři, kteří kastrujou ty kočky za pětistovku s prošlým šitím z nemocnic, vakcinují za bezkonkurenční cenu dva psy jednou dávkou a klient, dokud se nestane průser (a ony se zas až tak často nestávají), tak klient nemá jak poznat, že za svoje peníze nedostal odpovídající práci. A hádej, kteří veterináři mají narvané čekárny a lidi si je vychvalují do nebes? Vždyť to je co chvíli i tady - on to dělá z lásky je zvířatům s ne pro peníze, živí se něčím jiným (jo to určitě).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: přemýšlím proč minimální cenu v soukromém sektoru stanovovat zákonem.
    Je v Německu takové množství veterinářů, že by se při konkurenčním boji uzlevňovali k smrti hladem?
    Neumí si německý veterinář stanovit náklady, připočíst zisk a říci si o peníze?

Cena jako taková nám nic neřekne, metuše o německých nákladech na provoz, zaměstnance a vlastní živobytí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pro zajímavost - v Německu vstoupil v platnost povinný minimální ceník veterinárních úkonů (tady se o něčem takovém taky mluví, ale pořád to z různých důvodů nejde). Já moc německy neumím, třeba si někdo počte líp. Ovariohysterektomie kočky 76 eur, POUZE samotný úkon, bez anestezie a dalších věcí :o) https://m.tieraerzteverband.de/bpt/Tierbesitzer/got/index.php?redirectResize=1
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    jak dlouho se dá psovi kapat Kanamycin? Zítra už budeme dávat 14 dní, oko se mu zlepšilo, ale úplně dobrý není. Bohužel náš ošetřovatel by si ho rozdrbal, takže už 14 dní nosí i satelit a jsme z toho všichni na prášky. Zítra ho vezme přítel k vetce, která mu tady kapky nasadila a já už předem zvažuju co dál a jak reagovat na to, co se dozvíme a jestli ho nevzít do Prah k našemu vetovi, kterýmu věřím víc. Jenže je to s cestou minimálně na 3 hodiny akce a čas je zrovna teď něco, čeho se nám moc nedostává :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: já mu koňský podat umím, zatím to tak měsíc děláme. Ve smyslu co mu nandám, to sní. Ale já říkáš, není jistota, že v tom minimnožství prášku jsou všechny složky. A v týdenním průměru ho asi dávám dobře, denní dávky se spíš liší.
    Dá se tím předávkovat?

Bonbony vypadají nadějně, zkusím to. Měla jsem kočky víc učit na pamlsky, vůbec takový věci neznaj :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hele, Apto-flex má teď nově pamlsky a prý to kočky nadšeně žerou. https://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/aptus-apto-flex-chew-mini-40-ks/
    Ten koňský se na kočku už blbě dávkuje, tam už nebude konstantní obsah účinných látek a i tak je možné, že to nesežere, protože jakmile má něco chuť, tak musí být pro kočku lákavá, nebo nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: když jsme u chodroprotektiv.
    Kocour (5 let) má artrózu, zachyceno u kyčelních kloubů na zadních nohách.
    Veterinář mu dal apto-flex, což je sice pro kočky, ale drahý a dávka je poměrně velká na kočku, u který je nežádoucí krmení konzervama. (Dostává granule a syrové maso).

Šlo by to nahradit alavis triple blend pro koně, v množství na špičku nože nasypat na kousek masa? Nebo jiným sypkým nebo maloobjemovým přípravkem?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Docela jo, ony jsou ty chondroprotektiva všechny stejný a tohle má dobrou cenu na velkého psa.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HEJSEK23: Pro 10 slepic je dávkování 1 kávová lžička/den, takže kilo ti fakt vystačí na dlouho :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    CAMELLA: dík moc! bezva
    nevím která to je takže to dám do krmiva pro všechny (můžu?) , a kolik jim toho mám dávat (jsou tři, stačí ta kilovka?)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Uměl by někdo prosím poradit s husama?
    ... starám se kámošce o husy a dneska jedna snesla úplně měkké vejce (předpokládám nedostatek vápníku) ....tak mě teda zajímá stačí mleté skořápky, a kolik?
    A nebude pozdě než nasbírám skořápky?
    lze to koupit jako nějakou tabletu? ... díky
    ARMAND
    ARMAND --- ---
    SAKALICEK: Dekuji.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ARMAND: V Žatci Frýba. veterinazatec.cz
    ARMAND
    ARMAND --- ---
    Doporucte mi,prosim,veterinu ci primo veterinare v Zatci a okoli.Jedna se o kocku.Neni to pro mne,ale pro maminku kamaradky,ktera je offnyx.Dekuji.Info prosim do posty.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SUR: ja jsem tu kdysi resila podobny pripad. Fena se zacla dusit po pozreni vetsiho sousta, vypadala, ze je to jeji posledni chvilka, zmodrala a nemohla se nadechnout. Tenkrat mi tapina psala, ze to chce radny vysetreni. A mela pravdu, nakonec mela fena lymfom a nadory tlacily uz v tu dobu na nektery trubky, kdyz to napisu laicky. Nech fenu radne vysetrit, u jinyho veta.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUR: Jícnem se snad nedýchá. Kolaps průdušnice? To je mechanická záležitost, takže sprej na astma nepomůže. Možnost operace není otázka věku a velikosti, jako spíš najít pracoviště, kde zvládnou i rizikového pacienta.
    SUR
    SUR --- ---
    TAPINA: veterinář řekl že se jí stáhne jicen a řešit se to dá operací kterou u tak velkého a starého psa nedoporučuje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUR: Hlavně by pomohla návštěva veteriny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam