• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    OPI: Tak jo, díky, zkusím zavřít oči a myslet na Anglii :-D Je to kočka snů, okamžitě pochopila, že se musí tulit tak, abych mohla psát. Od té chvíle už neslezla. :-))
    OPI
    OPI --- ---
    SARGO: bývají často drobně poškrábaní ale že by jako nějak moc odření to zase nee...
    jinak sphynxíci jsou super aportovači, kup myšku s rolničkou a uběhá se..nepotřebuje chodit ven..
    pokud se ti zdá ale dodřená fakt hodně tak může mít třeba i alergii na to čím ji krmí..
    já ji nemažu, jen koupu každý týden
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: Kdyby to právě aspoň bylo torpédo. Tak nekočičí kočku jsem ještě neviděla :-)) A majitelé jsou krapet mimoni, tak mi holt zapíná pečovatelský radar :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SARGO: Od zubů se mu můžou blbě hojit oděrky, které si olíže, ale že je bezsrsté torpédo odřené, to mi nepřijde až tak nepravděpodobné. Přece jen jim chybí ta první ochranná vrstva :o)
    SARGO
    SARGO --- ---
    Prosím pěkně: hlídám na týden sphynxe. Je to trdlo na pohyb neuvěřitelné, ale stejně mi přijde podezřelé, ale je celý různě odřený. To by se jim snad nemělo stávat při běžném pobytu doma? Nicméně otázka - mazat něčím?
    (Má zkažené zuby, protrhané jen částečně. Mohl by to být důvod, proč špatná i kůže? Jak moc důrazně mám majiteli promluvit do duše, že musí ven? Už jsem od koček pár let, člověk z toho vyjde :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: No, asi takhle. Už alespoň nebude komplet zákrok levnější, než čistý souhrn nezbytného použitého materiálu na správně provedený zákrok :o) Ceny, které někteří veterináři nastavují lidem jako možné, proveditelné, jsou momentálně naprostý extrém.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: No ale to tak prece nebude, ne? Kdyz cena bude stanovena jen za ukon, porad muzou osulit spoustu dalsich veci a zakrok u nich bude levnejsi, nez u normalniho veterinare. Chapu, ze to je problem, ale tohle mi jkao resnei proste neprijde logicky. A to fakt nepatrim mezi lidi, ktery by resili, jestli je reznik Pepa z garaze levnejsi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Jo takhle. No, nebude, ale když budou vedle sebe dvě ordinace se stejnou cenou, jedná v garáži a druhá v normálních prostorách, jedna stylem "zkusíme dát kortikoidy" a druhá s kompletním vyšetřením a diagnostickou, přitom cena stejná, tak si počkej, jak zázračně si lidi přestanou myslet, že ten doktor u garáže má rentgenový pohled, že všechno dokáže vyléčit ode dveří.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Ne. Stanovuje se jen nepodkročitelné minimum, pod které prostě někde zajistit péči lege artis bez toho, aby se někde něco ošulilo.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: bude jim něco bránit dělat to samé za větší peníze?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Jenže ono se to dost blbě kontroluje, když se ukáže až při pitvě, co a jak bylo uděláno (a to, jestli kočka dostala pořádná analgetika nebo den po operaci ležela a skřípala zuby, to se nepozná vůbec).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: víc bych chápala nějakou metodiku nepodkročitelnýho standardu ošetření a - pokud je něco takového reálné - nějaký systém kontrol kvality.

Garážový pižlové to budou za podražený ceny dělat pořád, jen to někudy obejdou.

Můj veterinář má neustále narvanou čekárnu (až teda rostu z fronty) a kastarace kočky bez komplikací stála 1556 Kč bez DPH.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Třeba právníci tady něco takového mají. On to je problém, jsou veterináři, kteří kastrujou ty kočky za pětistovku s prošlým šitím z nemocnic, vakcinují za bezkonkurenční cenu dva psy jednou dávkou a klient, dokud se nestane průser (a ony se zas až tak často nestávají), tak klient nemá jak poznat, že za svoje peníze nedostal odpovídající práci. A hádej, kteří veterináři mají narvané čekárny a lidi si je vychvalují do nebes? Vždyť to je co chvíli i tady - on to dělá z lásky je zvířatům s ne pro peníze, živí se něčím jiným (jo to určitě).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: přemýšlím proč minimální cenu v soukromém sektoru stanovovat zákonem.
    Je v Německu takové množství veterinářů, že by se při konkurenčním boji uzlevňovali k smrti hladem?
    Neumí si německý veterinář stanovit náklady, připočíst zisk a říci si o peníze?

Cena jako taková nám nic neřekne, metuše o německých nákladech na provoz, zaměstnance a vlastní živobytí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pro zajímavost - v Německu vstoupil v platnost povinný minimální ceník veterinárních úkonů (tady se o něčem takovém taky mluví, ale pořád to z různých důvodů nejde). Já moc německy neumím, třeba si někdo počte líp. Ovariohysterektomie kočky 76 eur, POUZE samotný úkon, bez anestezie a dalších věcí :o) https://m.tieraerzteverband.de/bpt/Tierbesitzer/got/index.php?redirectResize=1
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    jak dlouho se dá psovi kapat Kanamycin? Zítra už budeme dávat 14 dní, oko se mu zlepšilo, ale úplně dobrý není. Bohužel náš ošetřovatel by si ho rozdrbal, takže už 14 dní nosí i satelit a jsme z toho všichni na prášky. Zítra ho vezme přítel k vetce, která mu tady kapky nasadila a já už předem zvažuju co dál a jak reagovat na to, co se dozvíme a jestli ho nevzít do Prah k našemu vetovi, kterýmu věřím víc. Jenže je to s cestou minimálně na 3 hodiny akce a čas je zrovna teď něco, čeho se nám moc nedostává :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: já mu koňský podat umím, zatím to tak měsíc děláme. Ve smyslu co mu nandám, to sní. Ale já říkáš, není jistota, že v tom minimnožství prášku jsou všechny složky. A v týdenním průměru ho asi dávám dobře, denní dávky se spíš liší.
    Dá se tím předávkovat?

Bonbony vypadají nadějně, zkusím to. Měla jsem kočky víc učit na pamlsky, vůbec takový věci neznaj :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hele, Apto-flex má teď nově pamlsky a prý to kočky nadšeně žerou. https://vitaminy-pro-psy.heureka.cz/aptus-apto-flex-chew-mini-40-ks/
    Ten koňský se na kočku už blbě dávkuje, tam už nebude konstantní obsah účinných látek a i tak je možné, že to nesežere, protože jakmile má něco chuť, tak musí být pro kočku lákavá, nebo nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: když jsme u chodroprotektiv.
    Kocour (5 let) má artrózu, zachyceno u kyčelních kloubů na zadních nohách.
    Veterinář mu dal apto-flex, což je sice pro kočky, ale drahý a dávka je poměrně velká na kočku, u který je nežádoucí krmení konzervama. (Dostává granule a syrové maso).

Šlo by to nahradit alavis triple blend pro koně, v množství na špičku nože nasypat na kousek masa? Nebo jiným sypkým nebo maloobjemovým přípravkem?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Docela jo, ony jsou ty chondroprotektiva všechny stejný a tohle má dobrou cenu na velkého psa.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HEJSEK23: Pro 10 slepic je dávkování 1 kávová lžička/den, takže kilo ti fakt vystačí na dlouho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam