• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ADITU
    ADITU --- ---
    MYSKAZBRISKA: zavolej do AAVetu v Praze na zahraďáku - vybavení jsou imho i na veterinární konec světa.

AAVET – Veterinární nemocnice a ambulance
    http://www.aavet.cz/
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Optala bych se tady: www.veterinazbraslav.cz
    Chodime tam na doporuceni nekoho z mistnich a jsou moc vstricni, dobre vybaveni. Zkus jim zavolat nebo napsat pres FB messenger.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Prosím, doporučíte mi veterinární kliniky v Praze a středních Čechách, kde mají vybavení a schopnosti prohlédnout kočce tracheu a případně ji z ní vytáhnout cizí předmět? Zatím jsme léčeni na veterinární nemocnici v Českým Brodu, ale tam nevlastní endoskopické vybavení.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    BESTIEVSAMETE: nz,nekdy proste clovek pro oci nevidi:)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIRAFFKA: Jo to je vlastně dobrej nápad.. ona to měla dlouho otevřený celý a rozšklebený a pak znova šitý, tak jsem se bála k tomu přibližovat, ale ted je fakt, že by sádlo/mast pomohla... díky!
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    BESTIEVSAMETE: aha:(
    A co k ty desinfekci pridat treba mesickovej olej nebo mastiku v sadle?
    Treba by ji min tahnul ten zasychajoco povrch?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIRAFFKA: Díky. My měli ten měkkej límec, plasták by nedala vůbec... včera jsem ji převlíkla z látkový do pružný kočilky, aby se ji líp hýbalo a ona se v noci zas hystericky lízala, tak sem ji ho nandala. Což ovšem skončilo tím, že kočka si urvala další stěh, jak se z něj snažila dostat. Takže je zpátky v látkový košilce, ta ji totiž překáží v šaškárnách.
    Jak jsem psala, my měli ten hemagel, ale so far jodovka napůl ředěná vodou pomáhá nejlépe. Na ten Skimed se ale mrknu - díky.
    Vet posunul vyndání stehů na sobotu, tak má ještě 4 dny, chodinka moje. Už je to měsíc a je to faaaaakt dlouhý :(
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    CAMELLA:
    BESTIEVSAMETE: nam se vyborne osvedcily textilni limce z netkany textilie. Netrci to jak lampa,muze to byt ohrnute pres raminka a kocky to davaj lip nez ty plastaky. Na rychly hojeni nam krasne zabira desinfekce Skinmed/Dezacin-na bazi trikysliku (doopracdy nestipe, muze prijit i do oka a nevadi, kdyz se olize, je setrnejsi a ucinnejsi nez jodovka, nevysousi tolik a je setrna ke tkanim) a Skinmed stomagel, kterej je sice urcenej do tlamy,ale narozdil od obyc Skinmed gelu obsahuje i kys. hyaluronovou. A je supr i na lidsky afty,opary a bebicka.
    A moudro ze skoleni pravi,ze kdyz prestane zabirat dosavadni cisteni a mazani,obcas staci jen zmena toho pripravku.
    Ale po dvou letech jsme ze skinmedu stale nadseny.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    On se dá i třeba co dva dny aplikovat na veterině hyaluronát v gelu, to pak vyjde levněji (ale musí tam tu lahvičku něčeho mít). Takyhi mám ráda, ránu to stáhne za pár dní.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Muzu zkusit ;-) diky!
    Nas vet doporucoval hemagel,mazali jsme 5 dni,ale zpusobovalo to spis mokvani nez co jinyho,tak mame ted povolenou jen tu redenou betadinu. Davame rozprasovacem..
    V utery jdem zas na kontrolu,tak se zeptame.
    Diky!!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Na takové plošné rány fakt zázračně funguje tenhle hyaluronový sprej, je drahý, ale rychlost hojení je úplně jinde...proberte s vetem, zda by to dávalo smysl. Ale pořád to nezabrání olizovani, jen zrychlí hojení.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Ad limec - viz. Predchozi prispevek ;-)
    A ok,to dava smysl,podntim stribrnym ji to prave vyhnilo a proto jsme na to prisli az po 6ti dnech,kdy uz to bylo popraskane :-(
    Dekuju kazdopadne :-)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: Kosilka je furt lepsi nez limec... jen uz je to proste dlouhy.plus ji pod kosilku 1x denne strikame betadinu napul s vodou a davame cistou gazu,aby ji do toho nesel bordel..
    No nic,tak jeste par dni. Chudinka mala :-(
    Dekuju kazdopadne ale!!! :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Tekutý obvaz. ani úplně to, co na takovouhle ránu chceš, může to mokvat nenápadně pod ním a navíc si ho samozřejmě může slízat. Nesnesla by třeba líp límec než košilku?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Tekutý obvaz sice existuje (takový stříbrný sprej), ale rozhodně nezabrání olizování rány. Pokud nesnese košilku, dejte jí límec. Musíte to vydržet
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Existuje prosim neco jako tekuty obvaz pro kocku? Nase uz ma různé kosilky skoro 4 tydny a je z toho vyrizena. Rany se konecne zacinaji hojit,ale ty dve rozsklebene diry jeste budou trvat..
    Dneska jsme ji nechali si to alespon okolo umyt,ale nechat to jen tak se jeste neda :-(
    Rikali jsme si,ze nejaky tekuty obvaz by tomu mohl pomoct??
    Diky!

TAPINA
    TAPINA --- ---
    GINNUNGAGAP: Jasně, Bravecto. I letos se pro něj lidi věrně vrací, funguje dobře.
    GINNUNGAGAP
    GINNUNGAGAP --- ---
    Ahoj. Mohl by mi někdo doporučit účinné antiparazitikum pro psy? Zatím máme zkušenost jenom s obojkem Foresto, ale účinnost se nám nezdá nijak závratná. Máte někdo zkušenosti s tabletami proti klíšťatům a blechám? Díky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LAETATIO: začínáme další kolo - tentýž pes, líná a začíná se drbat. Mě jebne. Loni to skončilo snad až v létě kdy kožní stěry ukázaly plíseň, která se úspěšně zaléčila... Češu jak najatá - včera hodinu a půl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam