• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: ok, dik.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Lék je proti bolesti, to je dobrý, ale se zlomeninou kdekoli výš, než je nárt, bych šla určitě na ortopedii, to bude chtít zafixovat.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: ma natekky nart, zlomene je to zhruba pod kolenem, asi lytkova kost. Psa jsem ba rtg drzela na koleni, aby to slo poznat. Uvidim zitra. Co ten lék?

MAR_TINA: dekuji :))))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Celkem podstatná je informace co má zlomeného a jak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TESSS: marada je nás soused. Doktor je výborný, na psí kostru a pohyb vynikající. Mívá děsný fronty a má malou cekarnu. Pokud budeš potřebovat zázemí během doby, kdy bude pečovat o psa, napiš, kafe máme.
    Máme kočky, tak k nám mohou jen klidní psi, co je neřeší.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TESSS: Dr. Marada ma jako ortoped velmi dobrou povest. Kamaradka na nej dostala doporuceni od jineho verdrinare, co rekl, ze by sveho psa nechal operovat u nej, a M. zachranil fence nohu, ktera byla zmasakrovana na hranici amputace. Fenka ted beha.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Dobry den, ahoj.

Pes ma asi zlomenou tlapku, dle analogového. Rtg jsem to tam poznala i ja. Dostal Melovem 5% 0,1 ml/8kg/ v pripade, ze do zitra se stav nezlepsi bude potreba ortoped. Dostala jsem kontakt na vet. Klinika Maradovi na Melniku. Mate nekdo zkusenosti?
    A dotaz na jiny pohled veterináře Tapino?
    Je pistup me vet OK?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETRPEDROS: A co čekáš za radu? Příště dodej rentgeny a pak se můžeme bavit o diagnóze.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Dostat radu jdi ba veterinu mize to byt neco vazneho priste zkusim emimino tam my mozna poradi kam sahnout jestli nema krev v moci atd... diky
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    CAMELLA: Byl jsem na veterine. Nic zlomenyho nema pry jen natazene svaly. Takze zbytecna navsteva. Dostal inekci s ma byt vklidu. Me se taky ulevilo ze nema nic z pateri
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETRPEDROS: A až půjdeš na tu veterinu, tak tam prosímtě nechoď s tím, že chceš "nějakou injekci". Ono to vypadá na solidní průser, výhřez plotýnky nebo něco takového, takže se to fakt nevyřeší zázračnou substancí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PETRPEDROS: Sorry, ale na psa co se nemůže postavit, nežere a nepije fakt žádná babská rada není, je třeba veterinář ASAP.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    P.S. ta veterina je vždy pro mě vždy až poslední možnost. Přeci je to pes a kromě psinkového kašle co chytil od jiných psů ho k doktorovi nevodím. Je to vořech takže do teď žádné problémi. Možná bych spíš než tohle uvítal nějakou babskou radu.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj, mám pesana cca 10 let. Teď o víkendu jsme spolu hodně blbnuli. Od neděle se nemůže postavit na zadní nohy, pořád leží. Nejí a nepije. Když už vstává nebo ho nutím jít ven tak kňučí a moc mu to nejde když už se postaví sotva leze. Má cca 31 kg. Mám počkat že se z toho vylíže, nebo jet sním na veterinu že mu dají nějakou rozhýbávací iněkci?
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: radši bych zavolala...
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    ADITU:
    CAMKA: děkuji,už jsem tam psala, tak snad během zítřka se ozvou
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: ja primo v aavetu pracuju, objednej se k dr. Michalu Alexovi ;)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Pro psa mi ondoskopii nabízeli tady, tak snad mají i pro kočky: https://www.veterinarni-klinika.net/
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: k endoskopii mají "... Možnost přímého vyšetření dutiny nosní, nosohltanu, hrtanu, trachey a bronchů, spolu s odběrem vzorků minimálně invazivním způsobem, významně doplňuje diagnostický algoritmus a umožňuje precizní stanovení diagnózy a optimálního léčebného postupu onemocnění respiratorního aparátu. ..."

AAVET – Veterinární nemocnice a ambulance » Endoskopie
    http://www.aavet.cz/endoskopie/
    ADITU
    ADITU --- ---
    MYSKAZBRISKA: zavolej do AAVetu v Praze na zahraďáku - vybavení jsou imho i na veterinární konec světa.

AAVET – Veterinární nemocnice a ambulance
    http://www.aavet.cz/
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Optala bych se tady: www.veterinazbraslav.cz
    Chodime tam na doporuceni nekoho z mistnich a jsou moc vstricni, dobre vybaveni. Zkus jim zavolat nebo napsat pres FB messenger.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam