• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    OPI
    OPI --- ---
    LAETATIO: :( ach (můj oblíbený z vaší smečky) tak držím moc palce
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    OPI: Adámek...
    OPI
    OPI --- ---
    LAETATIO: ne že by na tom nějak extra záleželo ale který ze psů? :(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Nejde to, sono ukáže nějakou masu, ale co to je, to se dá jen odhadovat podle lokalizace a co se tam tak nejčastěji vyskytuje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Imho se jako první bere aspirační cytologie, takže se v podstatě jen jehlou nabere trochu tkáně a to se pošle - a to se fakt nedělá v narkoze
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: ta se teprve brát bude. Jde o prvotní nález... Ale už jsem četla zprávu, tam je to psaný jako nejpravděpodobnější vysvětlení nálezu.
    Co mě teda překvapilo, že odběr vzorku pak budou prý brát bez narkózy, což si teda představit nedovedu vůbec...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Já tedy myslím, že při diagnostice lymfomu se spíš bere cytologie z těch uzlin, že na sono se to nepozná, ale snad Tapina objasní
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Jak přesně jde na sonu poznat, že jde o břišní lymfom a zvětšení uzlin nemá jiný důvod? (Jsem nemocná, takže byl se psem u veta přítel a já nevím, nakolik máme šanci, že je to něco nezhoubného....)
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    TAPINA: to vypadá dobře, a není od nás daleko - tedy pokud jsem našla správnou ordinaci :) Dík.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MONROE: V podstatě cokoli volně dostupnýho, jestli je oko jen podrážděný, potřebuje se čistit a na to stačí obyčejná borová voda, opthalmo septonex (ten je i mastička, desinfikuje)..
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    HUZBA: hlásim že dobrý, jeli jsme, kocoura si tam nechali, udelali veskery testy a prej zanet, nastesti krystalky nebyly, jen zvyseny ph. ucpanej nebyl, ledviny dle vysledku nezasazeny. dostal atb a naky uvolnovaky. plus teda sem si rekla o naky uklidnovaky protze se hrozne boji bourek a prej teda stres hraje velkou roli, tak mi dr. neco namichala, co mu dam vzdycky kdyz se bourka blizi a on uz zalejza se schovat. at uz je po lete! vsem dekuju za rady.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KARNAL: Možná zkus doktorku Načeradskou. Kardiologii dělá taky, ale hlavně umí zacházet s kočkami, i problémovými, aby se nemusely balit do ručníku.
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    ADITU: dík, zkusím. Ale asi to bude peklo, ona je pacient snů (hororových). Polovinu očkování prodělala zabalená v ručníku. No, snad to nějak zvládneme.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KARNAL: kardiolog mi byl svého času díky svojí odbornosti doporučený MVDr. Karel Najman z Aavetu na Zahraďáku. Kočka spolupracovala středně a nebyl problém. Pokud nemáš vyloženě poděsa, co se musí ošetřovat přes pytel a přispaná, imho byste si měli případně s pomocí sestry poradit.
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    Ahoj, potřebovala bych doporučení na nějakého dobrého (a odvážného) kardiologa v Praze. Naše osmiletá kočka má nějaký špatný poslechový nález na srdci. Podle našeho veta (v Jablonci) by to mohla být HCM, doporučil nám kardio vyšetření, ale jedeme už domů, takže proto Praha.
    Kočka je dost od rány, takže by to chtělo veterináře, který si poradí i s poměrně obtížným pacientem.
    Dík.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUZBA: jako člověk co takhle o kocoura přišel a to po několikadenní náročný, bolestivý, stresující a celkem nákladný léčbě, bych nečekala ani minutu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: Je to nebezčný hned od začátku, po 24 hodinách začíná poškození ledvin a po dvou dnech se ne vždycky povede zachránit život. Tohle je jeden z nejakutnějších problémů u koček.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HUZBA: promiň, ale nechat ho takhle dlouho bez možnosti se vyčurat je opravdu na pováženou a hrozí i prasknutí močáku, je to fakt nebezpečný (krom toho jak to musí strašně bolet). Nečekala bych ani do rána a jela okamžitě na pohotovost.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    ahoj, nejaka babska rada na ucpany mocovy cesty krystalkama nez vyrazim zitra k vet? behem poslednich 24 h prestal temer uplne vylucovat. snazi se ale jdou z nej spis jen kapicky :( uz je to potreti, naposled cca pred dvema ho museli proplachnout :( kocour je uz nekolik let na diete, pije normalne. dala jsem mu aspon neco na bolest a na uvolneni svalu co mi dal vet po tom proplachovani, ale bojim se kdyz bude ucpanej jeste cca 16 hodin nez se dostanem k vet, aby to nebylo uz nebezpecny. diky moc. ps. objednala jsem nejaky bylinkovy kapsle na vyrovnani PH, ale to nez dorazi......
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam