• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    ADITU: dík, zkusím. Ale asi to bude peklo, ona je pacient snů (hororových). Polovinu očkování prodělala zabalená v ručníku. No, snad to nějak zvládneme.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KARNAL: kardiolog mi byl svého času díky svojí odbornosti doporučený MVDr. Karel Najman z Aavetu na Zahraďáku. Kočka spolupracovala středně a nebyl problém. Pokud nemáš vyloženě poděsa, co se musí ošetřovat přes pytel a přispaná, imho byste si měli případně s pomocí sestry poradit.
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    Ahoj, potřebovala bych doporučení na nějakého dobrého (a odvážného) kardiologa v Praze. Naše osmiletá kočka má nějaký špatný poslechový nález na srdci. Podle našeho veta (v Jablonci) by to mohla být HCM, doporučil nám kardio vyšetření, ale jedeme už domů, takže proto Praha.
    Kočka je dost od rány, takže by to chtělo veterináře, který si poradí i s poměrně obtížným pacientem.
    Dík.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUZBA: jako člověk co takhle o kocoura přišel a to po několikadenní náročný, bolestivý, stresující a celkem nákladný léčbě, bych nečekala ani minutu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUZBA: Je to nebezčný hned od začátku, po 24 hodinách začíná poškození ledvin a po dvou dnech se ne vždycky povede zachránit život. Tohle je jeden z nejakutnějších problémů u koček.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    HUZBA: promiň, ale nechat ho takhle dlouho bez možnosti se vyčurat je opravdu na pováženou a hrozí i prasknutí močáku, je to fakt nebezpečný (krom toho jak to musí strašně bolet). Nečekala bych ani do rána a jela okamžitě na pohotovost.
    HUZBA
    HUZBA --- ---
    ahoj, nejaka babska rada na ucpany mocovy cesty krystalkama nez vyrazim zitra k vet? behem poslednich 24 h prestal temer uplne vylucovat. snazi se ale jdou z nej spis jen kapicky :( uz je to potreti, naposled cca pred dvema ho museli proplachnout :( kocour je uz nekolik let na diete, pije normalne. dala jsem mu aspon neco na bolest a na uvolneni svalu co mi dal vet po tom proplachovani, ale bojim se kdyz bude ucpanej jeste cca 16 hodin nez se dostanem k vet, aby to nebylo uz nebezpecny. diky moc. ps. objednala jsem nejaky bylinkovy kapsle na vyrovnani PH, ale to nez dorazi......
    LUISA
    LUISA --- ---
    zdravim, moji cubce(6let) kazdy leto dost zapacha nadocasní oblast, znamena to vzdycky ucpany zlazky, nebo to muze byt i neco jineho? nic zvlastniho na kuzi nema, nesankuje, zadku si nevsima, obcas ji samovolne neco z tech zlazek vytece, nechci ji je vymackavat zbytecne, aby se pak neucpavaly jeste vic, diky za postrehy
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BALAENA: Nejsem úplně fundovaná, ale oboje dost běžně používáme na zvířata (nejvíc psy, ale tuším, že jsme řepíkem polili i nějakou zraněnou kočku a dost jistě koně), šalvěj jsem asi na zvěř použít nemusela, ale taky by mě to mohlo napadnout :)
    Mmch, můj pes řepík pije dokonce koncentrovanej, jako v záchvatu, dokud nevychlemtá hrnek (měl to teď na ránu na boku).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Ťapi, prosím tě, co kočky a řepík nebo šalvěj?
    nechala jsem v koupelně výluh směsi řepík/šalvěj (co mám na vyplachování zubu), aspoň jedna z chlupatých potvor určitě zkoumala (nalezeny řepíkové otisky ve tvaru tlapky), nevím, jestli ochutnala, případně jestli neupila víc (jo, co do chutí jsou naše kočky občas divný)
    YOT
    YOT --- ---
    Tak po přesměrování se přecejen zeptám i tady. Poradíte mi prosím kde zjistit co hýbe se psi mzurkou.
    Moji fence ohaře začala o víkendu zůstávat přes oko. Veterinář včera diagnostikoval zánět rohovky po poranění (asi po valení v trávě). Dal nám na to floxal kapky i mast.
    Je to výmarský ohař 8 let. Má deformovane okolí oční jamky. K tomu došlo když ji byl cca měsíc a zaútočil na ni cizí pes. Do nedávná s tím nebyl jiný problém, než že ji to oko trochu víc slzelo a mžurka byla v koutku oka viditelná víc než na zdravé straně.
    V neděli odpoledne u sebe držela svrchní vicka skoro křečovitě a po včerejším prokapani už kouká "normalneji" a hlavně mzurka ji po oku klouže o poznání lépe. Potud je všechno fajn. Ale mě by zajímalo trochu víc o mzurce jako takové. Mám pocit že na starý kolena s tím bude těch problémů víc. Nebo ne? Asi jsem googlil špatně, ale zatím jsem se nikde nedozvěděl jak mzurka v oku uchycena a co s ní hýbe...
    XARGH
    XARGH --- ---
    dekuju vsem :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XARGH: Já doporučuju svoji bývalou šéfovou, je fakt pečlivá a šikovná, s cenou ale nejsem schopná říct - u 11 letého psa musíš počítat, že se bude dělat dražší anestézie atd.

Veterinární klinika Praha 5 - Veterina Smíchov
    http://veterina-smichov.cz
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    XARGH: Ahoj, mám dobrou zkušenost http://www.zbyneklonsky.com/ nevím, jak se pohybujou ceny u jiných stomatologů, ale Lonský mi byl doporučen a byla jsem spokojená, zákrok se dělal v celkový anestezii a myslím, že proto to stálo kolik stálo
    XARGH
    XARGH --- ---
    Ahoj, potrebuju doporucit ne moc draheho, presto spolehliveho veterinare v Praze a okoli, ktery dela stomatologii. Fenka, 11 let.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    THX_1138: https://www.aavet.cz/mvdr-tomas-fiala/
    Zítra budu mít bohužel i vlastní osobní referenci.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: ok, dik.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Lék je proti bolesti, to je dobrý, ale se zlomeninou kdekoli výš, než je nárt, bych šla určitě na ortopedii, to bude chtít zafixovat.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: ma natekky nart, zlomene je to zhruba pod kolenem, asi lytkova kost. Psa jsem ba rtg drzela na koleni, aby to slo poznat. Uvidim zitra. Co ten lék?

MAR_TINA: dekuji :))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam