• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WESSNA: je to na vahu.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VYHULENY_UFO: Kafilerka je levnější ;) to by bylo okolo 1k
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PLAVEVA: navic muzu srovnavat. loni krome umrti psa jsem resil umrti tety, a musim rict, ze co se tyce zarizovani veci poslednich ( rozlouceni a kremace) cloveka me stejne ve finale vyslo asi 1200Kc levneji nez posledni veci psa (uspani a kremace+urna)...

ale je fakt, ze za psa mi nauctovali i zdravotni pomucky, tera umirala v nemocnici na rozpad plic a nastesi mi ty hektolitry morfia nemocnice nenafakturovala.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    VYHULENY_UFO: no prave
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PLAVEVA: navic takova kremace psa vyjde docela draho. za 40kg psa jsem platil neco pres 15litru. je to proste na vahu a nechtel sem usetrit, ze bych nechal mrtvolu svyho psa hodit za dva litry do kafilerky
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Je mi jasný na co všechno lze využít ty prachy.
    OPI
    OPI --- ---
    nebo naopak kompenzace pořizovací ceny když ti náhle zemře mladý pes
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    Ona i treba kremace prevoz lednice urna atp je pragmaticka
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    HEJSEK23: Ano, je to na pořízení nového :) a je to hodně pragmatické.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    :) to je morbidní, při pojištění premium nebo exclusive je položka pojištění smrti ? Dostaneš 15k nebo 20k asi na pořízení nového
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    WERUMI: V současnosti bych doporučila Petexpert, to ne jediné pojištění, které funguje podobně jako u lidí, přijdeš na veterinu, zaplatíš tam nějakou tu spoluúčast a víc neřešíš. Všechny ostatní fungují tak, že musíš mít částku na léčbu u sebe a pak si ji můžeš vyžádat od pojišťovny proplacenou.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    WERUMI: Zdravotní pojištění pro psa nemám, ale pojištění odpovědnosti mám od České pojišťovny pro sebe a to se zároveň vztahuje i na škody způsobené zvířaty v mém majetku - stojí asi 450,-/rok :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    Ahoj, máte někdo pojištěného psa, příp. kde? Jde mi o pojištění jak nákladů na případnou léčbu, tak nějaká odpovědnost při např. způsobení dopravní nehody a pod.

Děkuji
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Já jsem teda pár zvířat na chemo viděla, i přímo s vaší diagnozou, pokud jsem správně pochopila z předchozí debaty zde a ano, psi sice snáší chemo lépe na pohled, ale pořád jsou to silné “jedy” a je jim i tak docela blbě - a nechutenství je u nich docela běžné a nemá absolutně nic společného s tím, zda léčba zabírá či nezabírá. Ten rozdíl oproti lidem je, že člověk by na stejném protokolu blil (nebo s.al nebo oboje) jak amina a pes má “jen” nechutenství.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Držím palce :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: u psů by právě ty vedlejší účinky neměly být tak silné. Nicméně chlapeček právě po dvou dnech mýho stresování a breku, že nejí, povečeřel s chutí řecký jogurt a husí mletinu. A já si do toho pouštím pejskárium právě o onkologii, takže jsem se trochu uklidnila.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LAETATIO: nejsem vet a u zvířat netuším. ale z lidské zkušenosti může být člověku po chemo pěkně mizerně, i když zabrala.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    tak ještě jeden dotaz - pokud by první dávka chemo zabrala, tak by pacient asi neměl po pár dnech zcela ztratit chuť k jídlu, co? Zvažuju, jestli ho zítra vůbec tahat na kontrolní sono a zbytečně ho stresovat...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Koťata, která vyrostla bez matky, od cca 10 dnů věku na mléku Beaphar. Nyní cca 8 týdnů, drobná, nevychovaná, třikrát odčervená. Před měsícem dostali antibiotika (výtok z očí a z nosu), a nyní zase pčíkají, od pátku mají do očí FLoxal mast. Zlepšení je, ale pořád pčíkají.
    Můj dotaz je, jestli mám tomu mazání dát ještě šanci, nebo jestli je to spíš na další antibiotka. (Potřebuju je nechat očkovat a vypakovat do nových domovů - teda, ne že by je nekdo chtěl, že jo, obyč. mourci - ale co kdyby, že jo ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZLAJA: vyhlášený veterinář byl ve veltrusech. jméno mi vypadlo, ale asi bude jediný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam