Prosím.. musím trochu od Adama, ale abyste pochopili mou husinu z bouli
Vanish (9 let, BSO) má za sebou na začátku srpna operaci (CT, sono, atd..) kvůli velké bouli na prave straně hlavy - na tváři pod uchem. Nádor žádný, velmi zbytnělá a prosákla slinná žláza, kterou se rozhodli odebrat. V průběhu preparace že žlázy vykoukla osina, což byl zřejmě důvod problémů (už to měl na začátku června, po přeléčení ATB to zmizelo, podruhé už jsme to řešila podrobněji)..
Po operaci z důvodu kňučení a klepání hlavy kontrola ucha, vytažena osina (pravé ucho). Kňučení nicméně pokračovalo i po přeléčení ATB a kapkami do ucha, kontrola u fyzio a velký blok u lopatky a na čele právě stane krku - logicky, jizva je obrovská, od ucha az pod čelist a táhne ho, pes byl dle slov fyzioterapeutky zkroucený.. (fyzio opravdu kvalitní, řešíme s nimi plotýnky, takže psa znají dobře). Občas i pokulhával na předek, obzvlášť ráno než se rozhýbal, přisuzovala jsem ztuhlosti viz výše.
V pátek večer jsem nahoře na lopatce našla další bouli - velikost zhruba švestky, měkká, jde podebrat, volná, psa to nebolí, spíš má tendenci si ji drbat. Na prohmatani apod nijak nereaguje.Prijde mi to jako třeba po píchnutí vosou, ale nijak se to nemenší, nemění. A já jsem logicky nervózní...
Počkat, sledovat, veterina? Jak dlouho čekat, jak rychle na vet?
Jinak CT se dělalo celotělové, pro kontrolu případných metastáz když nevěděli co se s tou slinnou žlázou deje, jediný problém "nadoroviteho" charakteru je drobná leze na slezině kterou jsme dostali za úkol pouze kontrolovat, tak DOUFAM že si za ty tři týdny nevypěstoval nějaký dalsi průser..