• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Třeba Royal Canin Anallergenic nebo Vet Life Ultra Hypo. V podstatě každá značka diet něco má, musí to být dieta s hydrolyzovaným proteinem. Pozor, nesplést s hypoallergenic řadami, to je jen neobvyklá bílkovina vcelku.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Nevíte někdo jaká je možná alternativa konzerv Hills Prescription diet Z/D feline? Na zoohitu jsou vyprodané. Mámin kocour je od operací kvůli neprůchodnosti střev způsobených alergií před cca dvěma lety jen na této Hills řadě granulí a konzerv. Existují i jiné firmy, které by vyráběly tenhle typ diety?
    MONROE
    MONROE --- ---
    TAPINA: Dekuji, budu resit. Achjo. :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Není, ale může to být cokoliv od svrabu přes alergii po poruchu imunity. Diagnostikovat kočičí kůži je dost oříšek a nedá se to odhadem na základě kliniky.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, stroupky po cele kuzi kocky.
    Nebolestivy, srst pravidelne vycesavana, krmena Canaganem a obcas do jidla pridan lososovy olej. Jinak zdrava, 13let.

Je to normalni?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Monia: cizí těleso vyloučili? otoskopem se dovnitř koukalo?
    MONIA
    MONIA --- ---
    TAPINA: děkuji. na veterině jsme teda byli a vypadá to,že to je opravdu jen od ucha. Teda úplně 100% to vyšetření nebylo neb po asi 10 min. už ztratil v novém prostředí trpělivost,takže kapky už jsme museli aplikovat doma a teď se se mnou nebaví,ale snad to bude ok. Nechal si je od paní doktorky vyčistit a dokonce ji nechal i kouknout coz beru jako uspech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONIA: To ti bez kouknutí do ucha nikdo neřekne, ale jestli při třepání hlavou reaguje divně, tak ho to nejspíš bolí a úplně dobrý to nebude.
    MONIA
    MONIA --- ---
    Zdravím,mám prosím dotaz. Náš pes má rozdrbane ucho,asi nastupující otitida. Zatím prokapavam Traumapet kapky do uší a čistím. K tomu začal občas, když potrepe hlavou hrozně pistet a zvedat přední nohu. Může to nějak souviset? Ucho se mi zda už lepší,mazu málo,drbani prestava. Vím,že ideální bude návštěva veterináře,ale u něj je to komplikované s novým prostředím a nás veterinář ma momentálně covid:( 10let,40 kg,kříženec, bez.jinych zdravotních potíží. Děkuji moc
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: To jsi mě celkem uklidnila. Nejen, že si nepotrpím na kočičí trus, ale tenhle kocour chodí ještě zásadně vykonávat potřebu ven. :)
    Napadlo mě, jestli se člověk nemůže nakazit přes špinavý zadek kočky nebo nějakou náhodou.
    Chytá myši. To bude ono. Díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: K infekci kočičí škrkavkou je nutný orální kontakt s vyzrálým, tedy více než 4 dny starým trusem kočky, proto se to v současnosti moc často nevidí :o)
    Zdrojem pro kočku jsou podle druhu tasemnice buď myši nebo blechy, takže pokud kočka chytá myši, je odčervení 4xročne na místě, ale i tak se stane, že jí někdy může mít. Pokud myši nechytá, provedla bych ještě preventivní odblešení.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, u kocoura jsem objevila škrkavku. Dostala jsem na veterine odčervení pro jistotu pro všechna zvířata. Přitom odcervuji 4x/rok. Paní doktorka se za svou praxi zatím nesetkala s přenosem na člověka. Jaké máte zkušenosti vy? Čtu si příznaky a klasicky na sobě některé pozoruji.
    KABIS
    KABIS --- ---
    TAPINA: ook, dik :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KABIS: Je to i pohled odborníků na kočičí etologii, i na veterině je už snaha se tomu pokud možno vyhnout.
    KABIS
    KABIS --- ---
    LANTHAL: Nepouzivam pokud nemusim, ale rada bych se idealne dostala k nejakymu vedeckymu zakladu, protoze "je to potupne" je jaksi pohled cloveci a projektovanej, ne pohled kocici. Tak me zajima jestli nekdo vi jak je to z jejich pohledu :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KABIS: pokud to dělat nemusíš, tak to nedělej ... za mě se chytání za kůži na krku používá pouze v krajních případech nutnosti přidržení zvířete u veterináře nebo v nějaké stresové situaci, kdy nutně potřebuješ, aby se nehýbalo. Jinak je to podle mě pro ně dost potupná věc, a pokud bys to používal opakovaně, hrdé zvíře jako kočka se ti nejspíš začne vyhýbat.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jak je to s manipulaci dospelejch kocek pomoci kuze na krku? Je to ok, neni to ok, stresuje je to vic/min nez jiny manipulace etc?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: tak 500 Kč je hodně málo s dojezdem.
    No náš současný veterinář to má asi 5 min autem od ordinace, ale asi už to necháme na něm a jiného shánět nebudeme. Psa nám léčil rozumně, tak když léčbu začal, necháme mu ji i ukončit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: To už je až dost, já se většinou vejdu do té pětistovky u menšího psa, často i s návštěvou doma (když to není o víkendu na opačném konci města). Ale taky se lidi často diví, jak je to málo, asi tam mám na úkonu méně, než je běžné.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ja platila PetMedicu 3000 za 30g psa u me doma, v sobotu. Chtela jsem to udelat pro ni co nejprivetivejsi a za to to stalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam