• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LANTHAL: Ahoj, to mě moc mrzí.. :( Tak se držte!
    My to necháme, dokud ji to nebude bolet/ubírat kvalitu života.
    je to svinstvo... :-/
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    Ahoj, čubině částečně zrezla srst na předních packách a trochu i na hrudníku. Co jsem se snažila googlit, může to být nějaký parazit? Stejně musíme na očko, takže vet proběhne, jen chci mít představu, na co se připravit, pokud na něco. Za rady díky!

LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BESTIEVSAMETE: umírá mi teď pes na karcinom na anální žláze, taky už byl v posledních 5 letech dvakrát pod kudlou, teď už by to ani bez komplikací řezat ani nešlo. Asi záleží na tom, jak rychle to poroste, jak moc to bude zvířeti vadit a jak daleko to necháte zajít, takže chápu veterináře, že ti nechce nic říct.. Ale u nás to má poměrně rychlý spád a tudíž bych z této naší pitomé zkušenosti počítala spíše s řády týdnů nebo nízkých měsíců.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak se naší Firunce vrátily nadory. Vet na jaře vyřezal z obou mléčnejch žláz kus, první bulka se vrátila v listopadu, teď už jich je tam několik.. Na obou stranách.
    Rozhodli jsem se neřezat znova, už minule to bylo na hraně, aby to vůbec rozchodila.
    Prognozu nevíme, jsou to karcinomy, ale s nízkou myotickou(?) aktivitou...

Máme jen hlídat, že ji to neomezuje a že si to třeba nekouše.

Jaká je reálná prognoza? Vet byl včera dost naměkko, před náma mu tam umřela kočička a byl takovej hodně opatrnej.. (taky ví, že sem fnukal..) Ale potřebuju vědět, jestli se bavíme o týdnch nebo letech... (například si nechci naplánovat dovolenou za 2 měsíce, kdyby ji mělo být blbě tou dobou..)
    MONROE
    MONROE --- ---
    MONROE: Docela se ji jedna cast zhorsila. Stroupky jsou lehce krvavy, porad si je drbe, nasledne lize. K dr se dostanu az 5, existuje nejaka uleva pro ni do te doby? :(
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    TAPINA: akorát RC Anallerg nedělá vlhký krmivo, stejně tak RC Hypoalergenic je jen v suchym. Paštiky naopak dělá třeba ještě Specific (hypoalergenní, ne jenom sensitivky) a obecně bejvaj dobře snášený (a taky pěkně mastný) hmyzí diety-např. od Trovetu.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Brit má teď poměrně nově řadu diet, zkusila bych kouknout na ně, mají svůj eshop a možná je prodávají i na spokopsovi (Brit tam mají určitě).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: aještě můžeš kouknout na jiné eshopy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Třeba Royal Canin Anallergenic nebo Vet Life Ultra Hypo. V podstatě každá značka diet něco má, musí to být dieta s hydrolyzovaným proteinem. Pozor, nesplést s hypoallergenic řadami, to je jen neobvyklá bílkovina vcelku.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Nevíte někdo jaká je možná alternativa konzerv Hills Prescription diet Z/D feline? Na zoohitu jsou vyprodané. Mámin kocour je od operací kvůli neprůchodnosti střev způsobených alergií před cca dvěma lety jen na této Hills řadě granulí a konzerv. Existují i jiné firmy, které by vyráběly tenhle typ diety?
    MONROE
    MONROE --- ---
    TAPINA: Dekuji, budu resit. Achjo. :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Není, ale může to být cokoliv od svrabu přes alergii po poruchu imunity. Diagnostikovat kočičí kůži je dost oříšek a nedá se to odhadem na základě kliniky.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, stroupky po cele kuzi kocky.
    Nebolestivy, srst pravidelne vycesavana, krmena Canaganem a obcas do jidla pridan lososovy olej. Jinak zdrava, 13let.

Je to normalni?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Monia: cizí těleso vyloučili? otoskopem se dovnitř koukalo?
    MONIA
    MONIA --- ---
    TAPINA: děkuji. na veterině jsme teda byli a vypadá to,že to je opravdu jen od ucha. Teda úplně 100% to vyšetření nebylo neb po asi 10 min. už ztratil v novém prostředí trpělivost,takže kapky už jsme museli aplikovat doma a teď se se mnou nebaví,ale snad to bude ok. Nechal si je od paní doktorky vyčistit a dokonce ji nechal i kouknout coz beru jako uspech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONIA: To ti bez kouknutí do ucha nikdo neřekne, ale jestli při třepání hlavou reaguje divně, tak ho to nejspíš bolí a úplně dobrý to nebude.
    MONIA
    MONIA --- ---
    Zdravím,mám prosím dotaz. Náš pes má rozdrbane ucho,asi nastupující otitida. Zatím prokapavam Traumapet kapky do uší a čistím. K tomu začal občas, když potrepe hlavou hrozně pistet a zvedat přední nohu. Může to nějak souviset? Ucho se mi zda už lepší,mazu málo,drbani prestava. Vím,že ideální bude návštěva veterináře,ale u něj je to komplikované s novým prostředím a nás veterinář ma momentálně covid:( 10let,40 kg,kříženec, bez.jinych zdravotních potíží. Děkuji moc
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: To jsi mě celkem uklidnila. Nejen, že si nepotrpím na kočičí trus, ale tenhle kocour chodí ještě zásadně vykonávat potřebu ven. :)
    Napadlo mě, jestli se člověk nemůže nakazit přes špinavý zadek kočky nebo nějakou náhodou.
    Chytá myši. To bude ono. Díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: K infekci kočičí škrkavkou je nutný orální kontakt s vyzrálým, tedy více než 4 dny starým trusem kočky, proto se to v současnosti moc často nevidí :o)
    Zdrojem pro kočku jsou podle druhu tasemnice buď myši nebo blechy, takže pokud kočka chytá myši, je odčervení 4xročne na místě, ale i tak se stane, že jí někdy může mít. Pokud myši nechytá, provedla bych ještě preventivní odblešení.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, u kocoura jsem objevila škrkavku. Dostala jsem na veterine odčervení pro jistotu pro všechna zvířata. Přitom odcervuji 4x/rok. Paní doktorka se za svou praxi zatím nesetkala s přenosem na člověka. Jaké máte zkušenosti vy? Čtu si příznaky a klasicky na sobě některé pozoruji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam