• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TAPINA: Díky moc za postřehy... Zkouším ji přesvědčit, aby šla ještě na konzultaci někam jinam, že toto není standardní postup. Operaci ji prý pro fenu nedoporučil kvůli věku (cca 13 let) a že ji zbývá rok života, no. Celé se mi to vůbec nelíbí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: To je ta lepší varianta, ale hlavní problém je, že tím léčí věci, které se mají operovat. Nádory mléčné žlázy u feny jsou naprosto bez diskuze, co nejdřív zoperovat v jakémkoliv věku. Zvládají to celkem dobře a přežívají pak zpravidla dlouhé roky. Jediný důvod k jinému řešení by byl jiný závažný problém vylučující anestezii, ale takových není mnoho, snad jen pokročilé srdeční nebo orgánové selhání (a to by pak ten nádor nebyl nejzásadnější problém).
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TAPINA: Kočka byla kastrována po zaléčení a následných koťatech. Tchyně si jednu várku vymohla a i když jsme ji celá rodina hodně prudili, nešlo s tím nic dělat :(
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TAPINA: Já myslím, že to bylo jako doplňková léčba, protože ta zvířata se vcelku rychle zlepšila z hodně špatného stavu... Ale ten veterinář to celé podává tak, že léčí těmi homeo kuličkami a “ještě tady k tomu dostanete tyhle tabletky”.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A zejména tedy nevykastrovat kočku se zánětem dělohy okamžitě se považuje přímo za porušení lege artis postupu, protože i když se konzervrativně vyléčila, tak ten problém se vrátí a obvykle v horší míře. Vyvolávající příčina, což je opakovaná hormonální stimulace dělohy, která se nečistí porody, trvá.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: Můj názor je takový, že léčba zánětu dělohy nebo zápalu plic homeopatikama je týrání zvířat, pokud je to jediná léčba, nebo klamání spotřebitele, pokud je to "doplňková terapie" k normální léčbě.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Ahoj, můžu se zeptat na váš názor na homeopatika pro psy? Veterinář, který pečuje o zvířenu mojí tchyně, si v tom docela jede, léčil jimi kotěcí virozu, zánět dělohy u nekastrované kočky, zápal plic u starší feny (jako podpůrnou léčbu, dostala ještě nějaké injekce) a momentálně jimi “zastavuje” tvorbu nádorů na mléčné liště u stejné feny. Tchyně na to nedá dopustit, protože se zvířata vždycky uzdravila, zároveň nám nechce říct, kolik ji to stojí (ty zázraky na nádory má fena brát už pořád, tak se bojíme, kolik ji to stojí). Zajímalo by mě, jak je možné, že to tak funguje..? Uzdravila by se zvířata i bez jakýchkoli léků? Díky moc
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo na půjčení domácí klec na středně velkého pejska? Vzali jsme si k našim psům dočasku a je to dobrodružnější, než jsme čekali :D cca na měsíc, ideálně Praha a okolí
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NICKIE: my misto nedostupnyho hepa petu davame pacientum Zentonil.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BESTIEVSAMETE: naše zkušenost s chemo u psa je víc než dobrá. Měl lymfomy v břiše, jeden velikosti tenisáku, několik o něco menších. Začátky byly hodně krušný, v prvních 2-3 týdnech jsem si nadávala, že jsem ho nenechala uspat. Dneska už je pár týdnů zcela bez nálezu (prvotní zjištění v září, varianta lymfomu s horší prognózou).
    Ale na začátku chemo co týden, teď jednou za 14 dní - v naší pracovní době, takže dovolenou to žere jak blázen, při komplikacích jsme tam byli denně. O tom, že za tu cenu už bychom měli celkem slušný ojetý auto asi mluvit ani nemusím.
    Jo a máme skvělýho onkologa.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: aha..dobře děkuji. Tak já koupím co doporučujes a pak se uvidí dle situace
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Bude, je jen výpadek. On je teď co chvíli výpadek něčeho.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TAPINA: děkuji a tamto už se nebude vyrábět?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Případně ještě Alavis Sammy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NICKIE: Já jsem pacienty s Hepa Petu teď převedla na Vet Detox. Úplná náhrada to není, ale lepší, než nic.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nase Maja má nádor na játrech, má je zvětšená a struktura hrozná. Na veterine na chalupě nám na podzim dali Hepa Pet od Labvet a hrozně to pomohlo. Jenže teď všechny obchody hlásí vyprodáno,asi to má nějaký výpadek. Na tamtu veterinu se nedostanu. Prosím čím by se to dalo nahradit co se dá objednat domu ( jsem před porodem tak nechci obehavat veteriny). 16 kg a brala dva prášky 700mg obden. Dekuji
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    rtg samozřejmě....
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    CAMELLA: rag měla na začátku prosince čistý... Pak jsme měli noční příhodu s tím, že kočce tekla opakovaně krev z nosu..
    tak kdo ví..

Když jsme to chytli, měla to na obou mléčných žlázách. proto se vyřezal z každý kousek a stejně nám málem umřela, vůbec se to nehojilo, celý ji to vyhnilo.... strašně měsíc pro nás pro obě. Na narkózu málem umřela, srdíčko protestovalo. Tohle už prostě riskovat nebudu.
    A co se chemoterapie týká, vet říkal, že tomu nedává velkou šanci... :-(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: je to imho mitotická aktivita (zjednodušeně jak moc se nádorové buňky dělí). Bohužel u koček je prý většina bulek na mléčné žláze maligní :(, na rozdíl třeba od fen. Vím, že se proto často hned při prvním výskytu bere celá mléčná lišta, aby se omezil/zpomalil návrat...
    co se týče prognozy, můžeš to konzultovat s onkologem a taky asi stojí za to mrknout treba na rtg plic, jestli už nejsou metastaze.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LANTHAL: Ahoj, to mě moc mrzí.. :( Tak se držte!
    My to necháme, dokud ji to nebude bolet/ubírat kvalitu života.
    je to svinstvo... :-/
    SEDJI1
    SEDJI1 --- ---
    Ahoj, čubině částečně zrezla srst na předních packách a trochu i na hrudníku. Co jsem se snažila googlit, může to být nějaký parazit? Stejně musíme na očko, takže vet proběhne, jen chci mít představu, na co se připravit, pokud na něco. Za rady díky!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam