• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZLAJA: naše veterinářka naordinovala poblionovi kromě režimu (po vyšetření, že mu nic speciálního není) ještě nějaký ...prazol na uklidnění žaludku, měl to asi pět - deset dní dní, dávka cca zlomek lidský, vysypávala jsem ty dvou barevné tablety. Na přerušení toho blicího mechanismu. Ale rozhodně po poradě s veterinářem.

Musíme dávat pozor na i na dlouhé pauzy mezi jídly - pak blije z hladu nebo z nažrání na prázdno.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    TAPINA: Děkuji moc za odpověď. Ty doplňky ještě doobjednám. A nové granule taky. Léčbu ještě budu konzultovat. Problém je, že velké porce vyzvrací obratem, ale často zvrací i jen štávy/vodu a i ty malé porce. Přitom není nějak přešlá, nebo víc spavá. Funguje pořád stejně. Stresař to je teda od kotěte. Jen nikdy nezvracela.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZLAJA: Jsou veterinární homeopaté, ale za mě jsou to prostě podvodníci, v lepším případě oběti bludu, který šíří dál.
    Pokud kočka zvrací po větší porci jídla, ke možná problém v tom, že jí moc rychle. To může být způsobené stresem, takže řešit se to dá na dvou frontách.
    1) mechanicky jí zabránit v přehnaném hltání, dávat malé porce jídla častěji, granule servírovat do speciální misky proti hltání
    2) management stresu. Feliway, šanta dobrý, kromě toho existují ještě doplňky stravy na bázi tryptofanu a L-theaninu, které minimalizují stresové reakce. Alavis Calming, Aptus Relax. Existují i granule s přídavkem těchhle látek, třeba od Hillsu.

To doporučení kortikoidů na tenhle problém se mi nezdá ani trošku vhodné, kortikoidy způsobí, že kočka začne být ještě víc žravá a ještě víc to do sebe bude házet.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    LANTHAL: Dekuji, to jsem zapomnela dopsat. Granule maji stale k dispozici ND digestion a k tomu kazdy vecer dostavaji na pul konzervicku Gourmete. Kdyz ji dam celou, tak to sni a obratem vyzvraci. Pulku udrzi.
    Na homeopatika jsem taky neverila, dokud jsem na praxi v olomoucke Zoo nevidela vyrazne zlepseni lva (problemy se srsti) prave po homeopaticke lecbe. 🤷‍♀️
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ZLAJA: já tedy na homeopatika nevěřím, takže s tím neporadím, ale radši bych zkusila nějaké sensitive (lehce stravitelné) granule, které bude mít nasypané furt, a přilepšovat něčím nedietním (třeba klidně i nějakýma chutnýma nedietníma granulema) jen v kontrolovaném omezeném množství, které bude tak akorát (a tolikrát za den), aby to nezvracela a měla šanci po tom přibírat.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Ahoj. Prosim pekne, kde a jak se daji sehnat homeopatika pro kocku?
    Mame doma necely rok novy prirustek v podobe ditete. Jedna z kocek to nesla ze zacatku spatne. Zacala casto zvracet, ne chlupy, ale vyhodi jidlo/vodu, kdyz si da vetsi porci. Zvraci takto treba 3-4x tydne. Dle veteriny vse ok. Rtg, sono, dva odbery krve, ten druhy dokonce posilali do jine laborky, ale vse ok, nic nezjisteno.
    Priklanime se s dr. k tomu, ze to zacalo stresem a ted uz to ma chronicke.
    Na veterine navrzeny kortikoidy, ja bych rada jeste vyzkousela homeopatika. Jinak takove ty kozliky, santy, feliway mame. Kocka si hraje, zere, spi, zlobi furt stejne. Jen casto zvraci a kvuli tomu dost pohubla.
    Homeopatika jsem nikdy neresila, tak navim, na koho se obratit. Zda lze neco jen tak koupit, nebo to nekdo umicha na miru. Pripadne pokud vas napadne jeste cokoli jineho, co zkusit proverit, udelat jinak. Velice dekuji.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    NA_PYCZU: v pondeli jdeme, chtela jsem slyset nazor mistnich veterinaru a sestricek..
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SIMCIIQ: Navštiv ortopeda. Ihned!
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jdu si pro radu.
    Pitbullka 11,5 roku. Posledni rok casto kulhala. Kdysi byla na veterine lecena nejakymi prasky kvuli artroze. Ted jsme bydleli na vesnici v byte s hroznymi schody a ja zacala vnimat zhorseni. 14 dni konecne bydlime v dome se zahradou a dneska me vydesila. Ne jen, ze nechce chodit vecer curat a musim ji nutit, ale dnes sotva vstala a dopajdala se po nejakem case ke dverim. Davala jsem ji preventivne Alavis. Rikam si, jestli to je na veterinare. Co od nej chtit? Vysetrit krevnim obrazem jatra a udelat rtg? Nechci uz podstupovat kury za 3tisice mesicne jako naposledy. Chci konstruktivni pohled ne zdimacku penez. Mame tu milou vesnickou veterinarku s realistickym pohledem, ze stary pes se ma hlavne nechat v klidu dozit.. Ja s tim souznim, zaroven chci fenku necim podporit. Co treba neco s MSM treba candvit chondro? Kamoska mi rikala, at si necham napsat Trocoxil. Volala jsem vet a ta rikala, ze by byla radsi, kdyby to predepsal ortoped. Za napady a rady dekuji predem
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: super, dik. davkovanie si spocitam lahko, tablety tiez nie su problem, horsie je kvapkat oci:) som neodhadla potrebny pocet baleni do buduceho tyzdna, kedy ich zase veziem na veterinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Echinaceu kočky můžou a vitamin B6 není problém už vůbec, takže podlě mě v pohodě.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: prosim, prosim. viem, ze macky su citlive na ludske lieky. doliecujem tu vonkajsiu bandu po herpes nadche a dosiel mi l-lysin na podporu. mam tu ludske 350 mg tablety, to by nebol problem, ale nie je cisty, okrem kysinu je tam este 40 mg extraktu z echinacey a 10 mg vit b6. su neskodne a mozem ich pouzit cez vikend, ci radsej este ficat pre macaciu pastu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, to bylo to slovo, díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Kočkám většinou dávám Stomodine, ale to není vyloženě pasta, to je dezinfekční gel na dásně, který se u zvířat se sklonem k zánětům používá na regulaci bakteriální mikroflóry. Pastu jako takovou až tak nepotřebuješ, na čištění je nejdůležitější to mechanické setření plaku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Veterinářka mi říkala značku / typ pasty na zuby, která pro kočky se sklonem k zánětům a kameni. A samozřejmě sem zapomněla, která to je.
    Můžete mi poradit?

Jo a když čistím více kočkám zuby, měla by asi mít každá svůj kartáček, co.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Petexpert je navíc jediné pojištění, které hradí přímo veterinářům, takže nemusíš v případě průšvihu nejdřív peníze mít a pak je dostat teprve zpátky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: děkuju!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: imho je to myšlené z hlediska peněz (každý rok se může zvyšovat cena za pojištění), ale jinak ve FAQ petexpertu píšou tohle:

Až můj pes zestárne, zrušíte mu pojištění?
    Naším záměrem je udržet zvíře v pojištění po celý jeho život. Pokud jste pojištění sjednali, když bylo zvíře věkově v limitu, platí po celý jeho život, pokud jsou splněné všechny ostatní podmínky pojištění.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: no u Petexpertu píšou: . Pojištění se sjednává na dobu určitou. Pojistná doba je 1 rok.
    což v kombinaci s tím že zvíře nad určitou věkovou hranici nepojostí, znamená, že když pojistíme třeba měsíc před 8. narozeninama, tak za rok zanikne a už ho neobnoví....
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: i když třeba u Petexpertu píšou, že pojistka je vždycky na rok? tak ji pak už neobnoví, ne?
    Generali píše doslova: Pojištění zaniká
    u psů do 40 kg výročním dnem po dosažení věku
    10 let; u psů nad 40 kg výročním dnem po dosažení
    věku 5 let; u koček výročním dnem po dosažení
    věku 10 let.

Další pojišťovna nekryje úrazy vzniklé na soutěžích ani při přípravě na ně....
    No asi budeme dále spořit do prasátka a modlit se....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam