• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: prosim, prosim. viem, ze macky su citlive na ludske lieky. doliecujem tu vonkajsiu bandu po herpes nadche a dosiel mi l-lysin na podporu. mam tu ludske 350 mg tablety, to by nebol problem, ale nie je cisty, okrem kysinu je tam este 40 mg extraktu z echinacey a 10 mg vit b6. su neskodne a mozem ich pouzit cez vikend, ci radsej este ficat pre macaciu pastu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: jo, to bylo to slovo, díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Kočkám většinou dávám Stomodine, ale to není vyloženě pasta, to je dezinfekční gel na dásně, který se u zvířat se sklonem k zánětům používá na regulaci bakteriální mikroflóry. Pastu jako takovou až tak nepotřebuješ, na čištění je nejdůležitější to mechanické setření plaku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Veterinářka mi říkala značku / typ pasty na zuby, která pro kočky se sklonem k zánětům a kameni. A samozřejmě sem zapomněla, která to je.
    Můžete mi poradit?

Jo a když čistím více kočkám zuby, měla by asi mít každá svůj kartáček, co.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Petexpert je navíc jediné pojištění, které hradí přímo veterinářům, takže nemusíš v případě průšvihu nejdřív peníze mít a pak je dostat teprve zpátky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: děkuju!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: imho je to myšlené z hlediska peněz (každý rok se může zvyšovat cena za pojištění), ale jinak ve FAQ petexpertu píšou tohle:

Až můj pes zestárne, zrušíte mu pojištění?
    Naším záměrem je udržet zvíře v pojištění po celý jeho život. Pokud jste pojištění sjednali, když bylo zvíře věkově v limitu, platí po celý jeho život, pokud jsou splněné všechny ostatní podmínky pojištění.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: no u Petexpertu píšou: . Pojištění se sjednává na dobu určitou. Pojistná doba je 1 rok.
    což v kombinaci s tím že zvíře nad určitou věkovou hranici nepojostí, znamená, že když pojistíme třeba měsíc před 8. narozeninama, tak za rok zanikne a už ho neobnoví....
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: i když třeba u Petexpertu píšou, že pojistka je vždycky na rok? tak ji pak už neobnoví, ne?
    Generali píše doslova: Pojištění zaniká
    u psů do 40 kg výročním dnem po dosažení věku
    10 let; u psů nad 40 kg výročním dnem po dosažení
    věku 5 let; u koček výročním dnem po dosažení
    věku 10 let.

Další pojišťovna nekryje úrazy vzniklé na soutěžích ani při přípravě na ně....
    No asi budeme dále spořit do prasátka a modlit se....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: ale třeba pet expert by mělo fungovat do konce života, jen tuším od určitého věku nedostaneš plnění za smrt, což dává smysl. https://www.petexpert.cz/vpp mrkni na to, já jen prolítla podmínky v rychlosti.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: viz třeba pojištění Mazlíček od Generali

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: v mnohých typech pojištění opravdu vykopnou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: Nevykopnou, to je věk vstupu do pojištění. Nepojistí psa, kterému už klepou na dveře stařecké nemoci, ale dříve uzavřená pojištění běží. Dobře si pročti, co které pojištění kryje, málokdo třeba hradí léčbu chronických nemocí.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    WESSNA: no u jedný pojišťovny vyloženě psali, že pojištění zaniká 8. rokem věku, další pojišťuje jen na rok a sjednat to jde jen do osmi let.....
    my zatím neměli psa, co by nás v určité fázi života nestál několik desítek tisíc. By mi to pojištění přišlo fajn, ale jen kdyby bylo "nafurt"
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: já když na to koukala, tak jsem z toho pochopila, že tě pojistí jen pokud platíš "od štěněte", ale normálně do konce života (prostě aby na to byl dostatečný budget), nicméně já usoudila, že mě vyjde lépe si dávat peníze stranou (kor když mát víc psů)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    po zkušenostech s našima současnýma i předchozíma psama (ruplá spondylka, rakovina, OCD) řešíme, jestli ty současný nepojistit. Jak se tím tak probírám, tak mám dotaz - chápu dobře, že nás pojistí jen do určitýho věku psa? Tedy že teď ve dvou letech pojistím čubu, budu platit do jejích osmi a pak předtím než začne mít nějaký zdravotní problémy způsobený věkem, nás všechny pojišťovny vykopnou?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BALIQ
    BALIQ --- ---
    Počítal jsem že tak 3 max 4 tisíce to bude stát s tím že bych rád asi i detailnější , radši včas podchytit něco malého... Ještě mě napadá nějaká klinika či ordinace s dobrou reputaci kde by nás vzali? Praha úplně to asi ani nespěchá, netuším jak jsou teď veteriny funkční a vytížené....
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    BALIQ: Já minulý týden nechávala u mamky v městečku vyšetřit psa na krve a stálo mě to +- 1k :) záleží kam půjdete, jestli budete dělat taky jen krevní obraz, nebo i něco navíc (játra + ledviny by se hodily) a co budete dělat dál.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BALIQ: Rozbor krve stojí podle toho, co se všechno dělá tak 1-2 tisíce a pak co se bude dělat dál, nějaké to základní klinické vyšetření.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam