• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    REDSNAKE: nebuď gembic, když chceš vědět kdo tě dislajkuje, tak si zaplať prémiovku
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    REDSNAKE: hele možná debilita, ale nemůže mít vysoký tlak? Kontroloval to někdo? I u lidí jsou případy noční hypertenze, která se pak může projevovat jako bolest hlavy/bolest očí/hučení v uších atd. Plus samozřejmě by třeba mohl být už po nějaké menší příhodě, která by pak mohla způsobit další zhoršení problémů…
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: +jak pise mathea, jestli to nezabere, tak i euthanasie neni spatnym resenim
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: imho i "oblbovak" ma smyl. Zkrati zivot? Nejspis jo. Zvysi kvalitu zbytku zivota? Jiste. A gabapentin neni drahej lek.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    REDSNAKE: ja ti to aspon dorovnala plusem. Myslim, ze nechat svyho psa 14+ dustojne odejit, kdyz mu evidentne neni dlouhodobe dobre, je naprosto relevantni moznost, pokud nezabere chemka a stav se nezlepsi. Drzte se, neni to vubec jednoduchy rozhodovani.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: můžu poprosit o vysvětlení za co jsem dostal od koho mínus? Vážně mě to zajímá. Díky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: Kastráti interagují s jinými psy úplně normálně, akorát každého neprudí tím, že chtějí naskakovat :o) Leckde v zahraničí kromě uchovněných jedinců nepotkáš psa, který by nebyl kastrovaný.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak jsme si dali dalsi kolecko po veterinach, dostal injekci kortikosteroidu a pokud tohle nezabere tak zkusit gabapentin. Ptal jsem se i na atarax o kterem jsem cetl a pan doktor jej nedoporucil, resp ze by to pravdepodobne musel predepsat nejaky psi psycholog. Nicmene to nedoporucil a priklani se spis k neprodluzovani toho stavu a eutanazii.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    TAPINA: A interakce s jinými psy? Je dost velky, takže nejaká přílišná podřízenost asi nebude, ale i tak. Najde se víc negativ, proto se ptám.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: Odebrat obě, rozhodně, to vůbec není téma k diskuzi. Za prvé kdyby nakryl fenu, tak bude předávat dál dědičnou vadu, za druhé i to sestouplé varle může do budoucna dělat problémy.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    Mohl bych poprosit o názor na kastraci 2leteho psa? Kříženec cca 44kg.
    Má jedno nesestouplé varle, takže minimalne jedno musí pryč. Odebrat i to druhé nebo nechat?
    V dubnu má 2 roky, chová se normálně. Socializace probíhají v mezích možností. Jen proste naskakuje na feny a psy. Polsušnost celkem funguje. Ale když se rozhodně nekam jít na vodítku, tak mám co dělat.
    U mě je půl roku, socializaci/výcvyk ještě reším a probíhá.
    Díky za každý názor...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    XAJA: nezkusili a přiznám se, že k podobným věcem chovám značnou skepsi. Utratili jsme tisíce za CBD a vitamíny pro seniory, bez výsledku. S manželkou na mateřské velká zábava.
    XAJA
    XAJA --- ---
    REDSNAKE: a feromony ste skusili? ak je vyluceny zdrav. priblem, mozno by pomohli. difuzer, sprej, obojok...

    D.A.P.® je elektrický difúzer. Ide o účinný a bezpečný spôsob ako prinavrátiť prirodzenú rovnováhu správania sa psa v situáciách, v ktorých sa cíti neistý, bojí sa: pocit samoty, strach z ohňostroja a silných zvukov, strach z búrky, odstav šteniat, stresujúce situácie : návšteva veterinára, zmena prostredia, majiteľa..., ktoré sa prejavujú deštrukciou, hlasovými prejavmi, špinením v byte, nadmerným olizovaním- hlavne končatín.

    ADAPTIL -D.A.P.® DIFÚZER - upokojujúci feromón pre psov
    https://www.vetlekaren.sk/adaptil-d-a-p-dif-zer-upokojuj-ci-ferom-n-pre-psov
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    REDSNAKE: je to už několik let, tak si to hůř pamatuju, ale myslím, že jo. Dávali mu ho večer a byl nějak v pohodě.

    Úplně chápu to zoufalství, ale jsou to léky na úzkosti, které pomáhají zklidnit. Takže by to mohlo mít ten efekt a fakt bych se zeptala veta, protože jsou samozřejmě na předpis a pokud tam není zjevná příčina zdravotní, což jste teda nějak vyloučili, tak je to prostě psychika a může to být i věkem, že senilní, třeba je zmatenej, má strach ze tmy, cokoliv...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GENEVIEVE: A to se mu lupnul prášek a pak byl v poho? Zas nevím jestli to jsou nějaký utlumováky jestli má tohle smysl v našem případě. I když pokud by to fungovalo tak, že by se mu lupnul navečer prášek, v klidu prochrápal noc a přes den by byl odpočatej a v pohodě bylo by to zlatý. Ale nějak už nevěřím na zázraky :-/
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GENEVIEVE: jinak nevím odkud jste, ale my s naším neurotikem chodili na veterinu na Zahradní město.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    REDSNAKE: Rozumim, mne jen zaujalo, ze se to deje vyhradne v noci a ne pres den. Ted me ale uz pranic nenapada a jen drzim palce, at se vam to povede vyresit. Mozna jen konzultace s jinym vetem.
    Na boudicku jde pes naucit pomerne snadno, ale nevim, jestli by mu to nezpusobilo jeste vetsi stres v jeho stavu. Jestli by se na to dokazal adaptovat, ksyz je na tom takhle.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    REDSNAKE: my jsme meli neurotickeho psa a dostával od doktora tuším Atarax. Pomohlo to hodne, tak bych zvážila se na to zeptat veta. A držím palce, tohle by mě zabíjelo, zvláště s příchodem novorozence.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LAETATIO: Tak opet nespime, odstehoval jsem se se psem z loznice do obyvaku. Mame tu roztazenej gauc, pes na nem sedi, cumi do blba a klepe se ze vibruje celej gauc. Svetlo nesvetlo, ted seskocil dolu a opet pochoduje. Boudicku si asi neumim predstavit ze by tam vydrzel, nikdy nikam zaviranej nebyl, ale jestli neco vymyslim urcite vyzkouset muzem.
    Jeste par dni a zblaznim se asi taky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    REDSNAKE: nemůže potmě blbě vidět, že by z toho měl obavy? Zkusila bych nechat nějaké tlumené světlo, jestli nepomůže.
    A pak pokud by to psychicky ustál na noc nějakou zavírací boudičku, která mu to courání neumožní asi v kombinaci s nějakýma doplňkama na psychiku (cbd/relaxis)
    Možná vyšetření štítné žlázy.
    Ale pokud je to stařecká denence, což je v tomhle věku samozřejmě dost možné, tak to asi nevyřešíte :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam