• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů

Obrovské a impozantní, přesto něžné a mírumilovné. Rozhodně však žádné bábovky co si nechají na sobě dříví štípat, to jsou německé dogy.
    Jste jejich přáteli, nebo dokonce jedna kráčí dennodenně po vašem boku? Pak vítejte... a pochlubte se..

stranky klubu chovatelu
    zde najdete aktualni kalendar vystav

zdraví vás patronka Louisiana a těší se na nové kamarády, které spolu s několika informacemi šoupnem na nástěnku..

Německá doga je Apollem mezi psy, neznám citlivější, jemnější a hravější zvíře. Má na jedné straně vlastnosti bojovníka a štváče, na druhé dušičku až dívčí jemnosti. Spojuje v sobě velikost a hrdost šlechtice, pružnost šermíře, krásu a statečnost dohromady. Tak jak se k doze chováte, takového psa budete mít. Doga nikdy nezapomene a těžko odpouští...
    rozbalit záhlaví
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    GIO: tak to k tomu pristupujes jako my :) nas dostava 3x, kdyz cestujeme az 4x denne... na to maso a kosti bych chtela taky najet, plus prejit casem na eukanubu (holt mu z te callibry smrdi z papuly po rybine:).. jak jsi na to najizdela a jak cca dlouho??
    GIO
    GIO --- ---
    a ad torze, no s tim jidlem se to snazim eliminovat tak, ze pejsci jedi vickrat denne, rno maji zuzlik a hrst granuli, vecer kdyz rpijedem dostanou maso a kosti a pak treba za dve hodinky po tom vecerni porci granuli..
    GIO
    GIO --- ---
    jo odcervovala jsem jednou, ted se chystam znouv, my odcervujeme pomerne casto, to vis, dedina.))

neco jsem cetla... snazim se ji moc nenabouravat jidelni rytmus, ktery jsme postupne za ten necely rok zavedli, a zda se, ze se zatim dari drzet jeji zazivani v poradku. uz i podstatne min prdi. a jak rikam, maso davam, ale najizdeli jsme na to postupne.. ujalo se to, a ona je desna pazravka takze je strasne nadsena.)
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    GIO: koukame jestli se mu z nejake strany nenafukuje, tot cele, zadna veda.) triky zadne nemame.... nas taky moc prujmy netrpi, ale po cestovani, kdyz je hodne na slunicku, nebo, kdyz ho dame nekomu na hlidani se mu to spusti :( parkrat uz mel i prujem, se kterym si asocijujeme prave torzi, takze zcela klidni nejsme... jinak urcite odcervovat vickrat nez jednou do roka, jestli to nedelate!!
    kdyz byl maly, dostaval masicko porad a kakal moc hezky, pak nam to veterinar rozmluvil a ze je pro ty psy lepsi davat jednotnou stravu, bud a nebo.... a ze on osobne je jedine pro granule, tak jsme prestali.... ted se jen musime dohodnout s jirkou, protoze kazdy ma trochu jiny nazor :)
    GIO: to zcela urcite, ale vez ze krmenim tomu muzes dopomoct, resp. ji privodit mnohem driv.... staci si precist knizky o dogach, kde zabrusuji trochu vic do historie.)
    GIO
    GIO --- ---
    jinak si myslim, ze torze souvsi s preslechtenim, ne s krmenim, pokdu pes ma dispozice, neodvratis to nejspis nicim....
    GIO
    GIO --- ---
    TANKGIRL: neboj ja is nic pribalovat nenecham, chci jen mit jistotu, ze ji dostatecne dopravam prevenci, abychom nic nezaedbali..
    my prujamam teda vuuubec netrpime, tuk tuk, jak kontrolujete brisko? u veta, nebo mate nejake triky?.)

ad krmeni. no ja sice krmim granulema, ale minimalne trikrat tydne maji psi syrove maso, veprove koleno, nozicky, zebra a tak..a zatim taky tuktuk, ani naznak prujmu, abbu obcas ublinkne trosku natravenych kosti ale LIlinka to zvlada vyborne.. a leskne se jak.. no jak psi kulky posledni dobou:))
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    YKAM: kdyz porovnam ty dva nase holomky, tak k tomu byt pan ma a vzdy asi bude mit nejdal muffin :))) kdyz uz se nas nekdo pta co je za pohlavi, vzdy jim prvni na jazyk prijde holcicka.... vcera jsme v bouli potkali nejake dogare a ti nam ho pochvalili, ze jejich nevypadal na jednom roce jinak, ale ten jeho mikro hrudni kos je zase svedl k tomu se zeptat, jestli je to fenecka :)))
    pockej az je prejde puberta, na pejsky to nikdy zapomenout neda a myslim, ze to ani nikdo z nas nechce, ale urcite prestane takova ta deprese-ty my delas takove starosti a neposlouchas, to by mi pesacci neudelali!!! je to s nimi jina ves, ale zas jak bychom na tom byli, kdybychom si je, kokoty neporidili.)
    GIO: ono to urcite neni na skodu navstevovat ho casteji, ale musis si byt jista, ze to neni veterinar, ktery by ti pokazdy (kolikrat zbytecne), chtel pribalit dalsi balicek vitaminu, leku atd., ktery zrovna nepotrebujes.) nase prevence je pravidelne kontrolovat brisko, kor kdyz ma prujmy!!! cistit a prokapavat ouska a co mi ted rikala mamca od sousedky dogarky, ze kdyz byli na vystave, vsichni dogari ji rikali, ze zacinaji skrmovat masem a kostmi.... a me se tahle teorie libi, protoze preci jen ne odjakziva byly jen granule a ti psi vydrzeli dele a neumirali tolik na torze a tyhle hnusy....
    GIO
    GIO --- ---
    YKAM: kazdy pes je svuj, ja si myslela, ze Gomez byl jeden a jediny a nikdo ho nenahradi, ale cas a Abbu to zahojili.) a Loui je tresnicka na dortu.)

a amoky stesti me tesi, Lulu vypada vazne moc spokojene, jsme z ni nadseni.. uz si leha i spotanne na zada a ukazuje brisko a chce drbat, veskere zabrany odbourany,)(jen aby tu s nama byla co nejdele...)
    tak mne napada, co nejake preventivni lekarske prohlidky u dog? mam se na ne nejak zamerit nebo to nechat jen u kazdorocni kontroly v ramci ockovani?
    YKAM
    YKAM --- ---
    TANKGIRL: krasne nazvano :)) pan gazzin :)) ale k tomu ma jeste hodne daleko :)) pan gazzin to jednou bude, ale nevim kdy ???? stejne neprekona predky, ty vis co myslim !!!!!
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    YKAM: zjova, tady uz se opravdu tvari jak dospelak!! jak do nej jeste pere slunicko, tak jsem si na prvni pohled myslela, ze tu ma nekdo dalsi tohodle mazlika a on to pan gazzin :) slusi mu to!!
    YKAM
    YKAM --- ---
    GIO: ani mi to nevypravej, jako bych videla tu nasi sedivou pinceznu, to jsou proste ty jejich amoky stesti :))) ne nadarmo se rika, ze doga je nejvdecnejsi pes :))
    a jak vypada puberta u dog, i pres to, ze uz mam ctvrou nedokazu rict, myslim totiz, ze jsou pubertaci a deti navzdy :))
    a nebo ti to muzu presne citovat s jednoho clanku: nesmime zapomenout na pubertu, ktera dela v rozmezi 8 az 15 mesicu z klidnych a vyrovnanych dog tvrdohlavce, kteri naprosto zapomenou na hrdost a vznostnost sveho plemene, "naprosto ohluchnou"
    tak asi tak :))
    a pak tady mam jeste jednu krasnou vetu, ktera by zaslouzila dat na zahlavi tohoto klubu.............
    Německá doga je Apolem mezi psy,
    neznám citlivější, jemnější a hravější zvíře. Má na jedné straně vlastnosti bojovníka a štváče, na druhé straně dušičku až dívčí jemnosti. Spojuje v sobě velikost a hrdost šlechtice, pružnost šermíře, krasu a statečnost dohromady. Tak jak se k doze chováte, takového psa budete mít. Doga nikdy nezapomene a těžko odpouští.
    takže asi tak nějak :))
    GIO
    GIO --- ---
    mimochodem jak vypada puberta u dog?.))
    GIO
    GIO --- ---
    YKAM: pubertak, no ale on ma na to vek,))
    ale kdybys videla co dela ta moje babca:)) ted ma uplne steneci nalady, lita tim ztrestenym zpusobem po zahrade, kdyz zaplacam o stehna, rozbehne se tryskem ke mne cela vysmata a narazi do mne v plne rychlosti a pak fofrem zase meteli pryc. no jako pulrocni mamlasek:))abbu nestaci valit bulvy vzdycky:)

ad pater, no .. stejne s tim nic neudelas, ono se to nejak vyvrbi...urcite!
    YKAM
    YKAM --- ---
    GIO: nozicky jsou asi v poradku, vse zjistime ted na veterine, kam se chystame, protoze jsme dobrali jiz vsechny prasky .................. jen mne stve, ze levou zadni ma stejne porad slabsi nez pravou (myslim tim stehno a osvalenost) proste uz nekulha, ale jde to videt, beru to tak, ze to tak je a v dovadeni s Kackou, Fancou a bratrankem Muffinem mu nebranim, proste to tak je a az bude starsi tak pochopi sam co je pro neho dobre, zatim je silenej pubertak a ja mu neminim nejak branit v jeho vyboureni hormonu :))
    no a na jeho pater jsem zvedava, ale to se stejne ukaze az cca ve dvou letech kdy jsou dogy skoro celkove vivinute :(( jen mne strasi jeho reakce, protoze ne jednom miste na pateri kdyz mu sahnu reaguje tikem a obranym zpusobem
    GIO
    GIO --- ---
    co nozicky? jsou v poradku?
    GIO
    GIO --- ---
    Louisa krik tez nerada, ale kdyz zarvu mocne(na Abboucha obcas nic jineho nezabere, a na n popravde taky nekdy ne kdyz chytne behaci amok:)))
    tak se LUlu desne vydesi a je cela rozladena:)

a mas pravdu, uz vypada jako velky sabak:-)
    YKAM
    YKAM --- ---
    tak prej na tehle fotce uz vypadam jak dospelej sabak :)) a to je mi deset mesicu :))

tady zkousim opatrne vylovit klacik, ale nakonec jsem vylovil uplne neco jineho ......

a tady jsem uz dokonce i mokrej, ale jen po brisko, protoze mne vystrasil pan na druhem brehu, strasne kricel na sve sabaky, aby se okoupali a tak, jsem se tak lekl az jsem utekl .............. moje mamka na mne takhle teda nikdy nekrici :)))
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    DOPEDOLL: dobrou bandu povalecu doma mas, jen co je pravda :))
    DOPEDOLL
    DOPEDOLL --- ---
    dakujeme dakujeme snad sa uz nikdy nic nestane
    YKAM
    YKAM --- ---
    DOPEDOLL: je super, ze uz jste doma :)) a taky jste bajecne, ze jste to zvladly .................... prejem hodne moooc stesti a pohody do dalsich dni, mesicu a let !!!!!!!!!!!!!
    DOPEDOLL
    DOPEDOLL --- ---
    mrne je mamine,ja len babysitujem obcas :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam