• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    GIO
    GIO --- ---
    FESTER: co tvuj druhy pejsek poridils mu partacku?.)
    GIO
    GIO --- ---
    v usa se tusim kupiruje stale..
    FESTER
    FESTER --- ---
    je to pure breed a ma 4 roky
    dneska jsem ji adoptoval a tak s usima jaksi nic nenadelam...

Blue Shadow Shasta

otec : Lord Aries Carolina Blue
    matka : Athena Collins
    THEIA
    THEIA --- ---
    FESTER: jak je stara?
    tie kupirovane uska vyzeraju fakt divne,davaju uplne iny vyraz
    FESTER
    FESTER --- ---
    prirustek v rodine : Shasta

http://uf.rulez.cz/Shasta/
    GIO
    GIO --- ---
    ANAT0MI: diky, zeptam sekristyny.)) treba to bude mitlevnejsi:)))
    ANAT0MI
    ANAT0MI --- ---
    GIO: Giovko tedka se celkem traduje coxtralovy tablety na klouby s postupnym uvolnovanim. Dava se jedna mesicne a dela to divy, nejnze to leci eventualni zanety kloubu, ale i predchazi vzniku problemu s kloubama. Na leceni je jedna 14 dni. Poptej se v Beroune, pac tenhle zazrak ordinovali na veterine na Andelu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja vim...
    GIO
    GIO --- ---
    vcera jsme to s kubou resili, ale nejde to, luisa je pro nas prioritou..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: jo to me taky docela pobavilo, takovy alibismus
    GIO
    GIO --- ---
    to bych tak urcite cxhtela, aby se na ni jeste jezdili divat, to urcite. jako kdyby luisa nepotrebovala klid, asi bychom ji i vzali, ale muj pes je pro mne (bohuzel) prednejsi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    pise mi znama. kdybyste nekdo chtel, v poste predam kontakt... achjo

Předmět: nase ELLIE
    # Datum: 23.4.2010 11:38:58
    # ----------------------------------------
    # Ahoj kamaradi,
    #
    # mrzi me, ze se k Vam obracim zrovna v teto chvili, ale jedna se o nasi fenku
    # Ellie a je to dost dulezite. Protoze se v nasem zivote vyskytly OPET neplanovane
    # zmeny, tak se budem v blizke dobe OPET stehovat. Bohuzel situace s bydlenim neni
    # takova, jak bych si prala a budeme radi, kdyz se nam zadari najit neco pro nas.
    # Ellie ackoliv je to ten nejuzasnejsi pes, u nas strada. Uz v tuto dobu jsme oba
    # zaneprazneni praci a az budeme bydlet sami, tak uz bych na ni nemela cas vubec.
    # A to si ona rozhodne nezaslouzi. Mrzi me to o to vic, ze uz se to stava podruhe,
    # s tim rozdilem, ze Ellie je opravdu pes, kterej stoji za to!!!
    #
    # Je to dvouleta fenka nemecke dogy. Je cela cerna s bilou naprsenkou. Je
    # naaadherna s krasnou stavbou tela, ale hlavne je strasne hodna a mazliva.
    # Proste se strasne rada mazli a byla by smutna, kdyby byla nekde uplne sama. Je
    # vdecna, kdyz pouze stoji u cloveka a ma na nem hlavu :-) Je zvykla zit doma, ale
    # zahradkou taky urcite nepohrdne. Neni to pes, ktery potrebuje behat a behat, ale
    # hodinovou prochazku jednou denne zboznuje a potrebuje. Tam se vybeha a pak
    # zaleze do pelechu. Doma zadne veci nenici, netrha, neokusuje boty, knohy, proste
    # skoro nic, pouze je uchylna na houbicky a hadry na nadobi. To kdyz najde, tak si
    # s tim hraje az to rozkouse. Ale pouze toto, rozhodne zadne obleceni ani nic
    # jineho :-) Mozna jeste, kdyz si u ni v pelechu zapomenete pecenou kachnu :-) My
    # ji do kuchyne nepoustime, ale stalo se nam nekolikrat, ze jsme si zapomneli
    # bramboraky nebo nejake jidlo na stole a ani se toho nedotkla, ale jak rikam,
    # radeji to neriskujeme.
    #
    # A ted jeste k jidlu. Za mesic tento mazlicek spotrebuje cca 20kg granuli. Je
    # zvykla jist vetsinou pouze granule, ale obcas jsme ji dali kureci maso a
    # zeleniniu s ryzi. Fenka je kastrovana, odcervena, ma velky pelisek, ale pokud by
    # byla pouze na zahrade, potrebuju kvuli kratke srsti vytapenou boudu nebo
    # maximalne zateplenou. Co se tyce vycvicenosti, tak umi zakladni povely - sedni,
    # lehni, ke mne a rozumi i k noze, ale chce to pak duslednost. Jinak funguje na
    # principu, kdyz k ni budete hodni, tak se hned rada vrati :-) Ma rada deti a
    # ostatni psi primo zboznuje. Coz musim priznat, ze je obcas problem, protoze ne
    # kazdy pes zboznuje ji - asi kvuli te velikosti. Tak radeji vyhledavame mista,
    # kde mame klid. Rozhodne nekouse a neni agresivni. Je to jen prerozstly mazel.
    #
    # Ptam se touto formou, protoze bychom radi, aby Ellie ziskala domov, ktery si
    # zaslouzi a kde ji budou mit radi. Radi bychom se za ni obcas prijeli podivat,
    # jak se ji dari, pokud by to nevadilo. Take rada nebidnu mesicni prispivani na
    # granule. Nam vsem je tato situace moc lito, ale nase litost ji nevynahradi, to
    # co potrebuje, proto jsme se rozhodli k tomuto kroku. Prosim moc, kdybyste vedeli
    # o nekom, kdo by mel nasi Ellie rad, dejte vedet nebo tento mail preposlete.
    #
    # Diky moc za pomoc pri hledani
    #
    # Lujzka

GIO
    GIO --- ---
    zvazovala jsem, ze poridime jeste jednu malou holku, ale lulu by to asi spis ublizilo, protoze se ted hodne rychle unavi, tak holt to ozelim, tu obri smekcu - nebudu ji stresovat..
    GIO
    GIO --- ---
    tady asi neni nikdo, kdo ma starsi dogu nez je, popr. zkusenost se starsi dogou seniorem co? zaciname mit problemy s nohama, uz dostava kloubni preparaty, ale resim, jak jinak ji jeste pomoci a oddalit vaz nejsi problemy..
    THEIA
    THEIA --- ---
    THEIA: s modrym podkladom a bielymi flakmi.)))
    THEIA
    THEIA --- ---
    aaha to som nevedela ze z toho maju problemy,som myslela ze len ta farba sa meni..

no niektore kombinacie su fakt super,skoda ze im to krizenie robi problemy,ja by som chcela modreho harlekyna.))
    GIO
    GIO --- ---
    THEIA: ta modrozluta v poslednim odkazu je photoshop.)
    GIO
    GIO --- ---
    ale ten piskovy harlekyn je bomba
    GIO
    GIO --- ---
    THEIA: porcelanoy tygr je moc krasna ale bohuzel ta vadna varieta no.-/
    GIO
    GIO --- ---
    THEIA: no, predevsim maji geneticke vady, ze,. jak vyzeraju je spis druhotna vec.. vetainou to jsou jiz zname barevne variety, neni to modra zihana ani zlutomodra..
    jinak nepovolene kombinace jeste nejsou takovy trabl jako dal chovat na tech barvach, ktere uz prokazatelne vykazuji ty geneticke nepovedenosti, modra/sedy tygr, plastovasedy tygr, a tygri obecne.. ti jsou problematicti, jedina funkcni a geneticky proverena skvrnita doga je harlekyn no..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam