• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    GIO
    GIO --- ---
    no takovy pripravek na klouby.)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Hloupý dotaz, leč, co je MSM? :)
    GIO
    GIO --- ---
    jeste zkratit prochazky asi.. a zkuste MSM..
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Když našemu psékovi začíná odcházet kyčel - dá se to nějak zpomalit ještě něčím jiným než přisypáváním žraločí chrupavky do granulí a menším okruhem procházek? (přes týden je vyháníme každý den kratší dobu, ale o víkendu tak 10-12km). Po zimě chudák začíná kulhat jak Joffrey de Peyrac :( (je mu 7)
    GIO
    GIO --- ---
    fotky fotky fotkyyy
    ATEH
    ATEH --- ---
    Naše rok a půl štěňátko, 75 kg (možná víc), 88 cm v kohoutku jde v neděli na svoji první výstavu. Bude to zajímavé.... cokoliv se kolem něj děje, považuje za výzvu ke hře ;-)
    GIO
    GIO --- ---
    YORICK: dyt ja vim, myslim muffa.)
    (a myslela jse, ze jste meli jeste jednoho psa pak..)
    btw k tomu odbornikovi, espi a sarus meli pp?
    YORICK
    YORICK --- ---
    GIO: co odbornik, to nazor:)))

ESPI a SARA tu s nami nejsou jiz od srpna 2007:/ bohuuzel odesli 8 dni po sobe://

nicmene, mame dnes jiz skoro 5ti leteho Muffinka:)
    BHANY
    BHANY --- ---
    Tak Afroditě jsou 4 a štěnětem zůstává stále :) Mentálně a zatím i fyzicky, ťuk, ťuk
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    v pohodě, i tak vám děkuji za příspěvky.
    GIO
    GIO --- ---
    BLEVAJZZ: kdyz chce stenata, at si poridi PP fenu, bonituje a pak at vesele tvori zdrava stenata, tohle je risk - a predevsim pro ta mladata, zejo.
    YORICK: jo? no genetika je docela neuprosna.) a pokud nehlidas zdravotni stav(at s pp nebo bezpp) tak si koledujes o pruser. a pochybuju, ze kdyz takhle shani nabijece, ze ma fenu zdravotne proverenou, potazmo, ze proveri toho otce. kdyby neslo o nic jineho, uz tohle j e dost podstatny duvod, proc to nedelat.

jak jsou na tom ty vase bestie vlastne??:) nasi je devet, a je to baba s duchem stenete.)

FESTER
    FESTER --- ---
    jak se probouzi great dane :)

Great Dane Waking Up - Jokeroo
    http://www.jokeroo.com/videos/dogs/great-dane-wakes-up-from-nap.html
    BHANY
    BHANY --- ---
    nezlob se, ale za "Naci" chovatele se fakt nepovažuji, momentálně mám prvního pp psa, vždy jsem měla doposud "křížence" a z toho jsou mé zkušenosti, nikdy bych na nich nechovala, jelikož dědičných chorob jsem si užila už na nich dost a nechtěla bych je dále rozšiřovat...
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    já s tím také nesouhlasím.. co si budeme povídat. ale mám magora přítelkyni..takže pokud tu není vyloženě nějaký punker kterému je to jedno a věří na zázrak přírody..tak pochybuji že se někdo jiný uvolí. a už vůbec ne "Naci" chovatelé psů s 20letou zkušeností...
    BHANY
    BHANY --- ---
    tak nepopírám, že může, ale riziko nemocných štěňat je zde mnohonásobně zvětšeno, jelikož u kříženců se málokdy dělají testy na dědičné nemoci a jejich chov se nehlídá a potencionální nositelé nemocí nejsou z chovu vyřazeni...nepopírám, že i u kříženců mohou být zodpovědní chovatelé, ale ve svém 20 letém "pejskařském životě" zodpovědných chovatelů u kříženců moc nepotkávám, bohužel...u sledovaných pp chovů je alespoň minimální zodpovědnost vyžadována...
    YORICK
    YORICK --- ---
    BHANY: no, ono to muze dopadnout mnohem lepe nez peclive pripravene nakryti dogy dogou;)
    BHANY
    BHANY --- ---
    tedy nevím, jestli je nějaký majitel dogy ochotný, já mám fenku, ale i kdybych měla psa, tak bych to rozhodně neudělala ani za nic!!! Důvody jsou celkem jasné - nahodilé křížení, se kterým zásadně nesouhlasím (ze zdravotních důvodů pro budoucí štěňátka)
    GIO
    GIO --- ---
    jasne, chapu diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: Ne, to bych nerekla.. ja mam jen takovou zkusenost, ze kdyz Balousovi zacala odchazet ta stitna do vecnejch lovist, tak se mu zvetsily "loziska" s otlakama a zacalo to bejt krvacivy, spatne se vse hojilo (malej sram na tvari jsme hojili pres mesic).. po diagnoze a nasazeni prasku se to vsechno komplexne zmenilo k lepsimu - otlaky ma, ale malinky a i pres ne jsou chlupy, pricemz jeho "rezim" spanku se nikterak neupravoval - furt nejradsi spi na podlaze. Ty otlaky se mu nenafukovaly, jen zvetsily a zacly krvacet.
    GIO
    GIO --- ---
    jo to je fakt... ale projevuje se to dost podobne tedy.. ? jako burs.?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam