• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    jezis pardon:D ja jsem fakt tele;) ale jinak oboji:)
    GIO
    GIO --- ---
    resp. s Hubertem.))
    GIO
    GIO --- ---
    roxy s hugem nebo nas s hugem?.)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: A jak vubec pokracuje souziti s Hugem?
    GIO
    GIO --- ---
    no ted se s opustenyma dogama roztrhl pytel.. ale odolavam, u nas by to asi momentalne nedelalo dobrotu..
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    FB:
    Izzynka je fenka Německého dogy - 5 let. Izzy pochází z množirny, kdy se ji mnozitel dobrovolne vzdal. Z množirny si odnesla pár šrámů na srdíčku i těle-zaslouží si najit konecne skvělý domov. Je to chytra fenecka, která umi základní povely. S pejsky i feneckami vychází, kočky rada nema. Ockovani ma v poradku. Podmínkou adopce je kastrace! Adopční smlouva a poplatek. Pro více informací nebo v případě zájmu pište do zpráv.


    GIO
    GIO --- ---
    DRAK00LA: no.. mlati nam starou ctrnactiletou babcu...mam obavy ze stara je nejaka nemocna a mlada to vycitila..
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    GIO: hehe, jak se to projevuje?
    GIO
    GIO --- ---
    Roxa se nam bohuzel trochu rozdominantnela ted v puberte, navic hlidame svagrovu starou cubu, takze ja asi dalsi dogu zatim odkladam.. navic mozna a jare pribude tibetska .. pes.
    OPI
    OPI --- ---
    Daruji psa Německé dogy bez pp - Benešov, prodám
    http://zvirata.bazos.cz/inzerat/52601511/Daruji-psa-Nemecke-dogy-bez-pp.php
    GIO
    GIO --- ---
    jsem sem uplne zapomnela hodit, ze mela ta nase bestie skvrnita rok.)) na oslavu mi znicila dva zahony, tak ji k narozeninam vybudujeme plot kolem techzeleninovych aspon.))(ale muz ji pristihl, jak temer metrovy ladne preskakuje, tak to asi stejne nebude mit valneho efektu)
    BHANY
    BHANY --- ---
    Pokud jde o věk, Afroditě bude v dubnu sedm a zatím je taky furt puberťačka. Doufám, že jí to vydrží.
    GIO
    GIO --- ---
    no to budeme mit doma veselo, Roxana je strevo neuveritelny.))
    YORICK
    YORICK --- ---
    Muffickovi je 7 let a je to stale stejny pubertak
    GIO
    GIO --- ---
    Jj lulu byla pako dokud se mohla hýbat a mladá duchem do posledního dne ...
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    Nase teda vypada (a chova se) po sestym roce furt jal stene. Ta bude ziva do sta let :)
    GIO
    GIO --- ---
    nemecke stranky eviduji jako stare dogy dogy od deviti let, a najdes tam seznam i nekolika trinactiletych mimochodem ted aktualne... ono to fakt trosku stoupa ten prumerny vek..
    ATEH
    ATEH --- ---
    GIO: No.... v dnešní době se za starou dogu považuje sedm let. Můžeš si počíst na Štouračových stránkách...
    GIO
    GIO --- ---
    moje minula tygrice by - mit papiry - mohla nejspis aspirovat skorem na nejstarsiho psa dogy v CR a kolem sebe znam par lidi s psy kolem trinacti let minimalne tri, takze delka zivota se imho dari zlepsovat uz ted.) jestezetak...

    tak nedal stvorit zluty/cerny pes.... michani jednotlivych bavrevnych razu neni povoleno, takze jakypak copak, jakmile mas zluta stenata s modrou maskou, je jasne, ze k michani razu doslo a tecka, zluti se nesmi michat ani s harlekyny ci cernymi, tedy merle zvirata nebo zluti psi s nejakou skvrnivosti jsou taky spis prohresek proti radu, to je ale uplne neco jineho nez sedi tygri treba, nebo ti porcelanovi, protoze je pripustne krizit cerne a skvrnite psy a jakmile mas dva skvrnite psy, muzes mit zpatky cerneho, ale od dvou cernych skvrniteho neudelas.. atp.) takze ten sedy tygr neni michani s modrou(zase dalsi samostatny raz), ale vysledek nejakeho redeni pri mixu cerneho a bileho skvrniteho psa...takze to je docela pochopitelne, ze to smeruje ke standardizaci tehle barvy, u tech porcelnu je to komplikovanejsi v tom, ze opravdu vykazuji nejake zdravotni problemy geneticky vazane k barve, oci, usi, kuze a pod.. ale otazkou je, jestli to neni problemem toho prevazujiciho bileho zbarveni, coz je, a sama s tim mam dost zkusenosti, fakt problematicke zbarveni obecne u vsech zvirat.
    ATEH
    ATEH --- ---
    GIO: Tak jde hlavně o to, že s takovou by se za chvíli nedal stvořit "čistokrevný" žlutý/černý pes :-) Oni jsou tygři nádherní, beze všeho ať je lidé mají na miláčky, ale je jen dobře, že česká pravidla jsou jedna z nejpřísnějších.
    Já po tom nijak nepátrám, takže se jen dohaduji, tady ti strakáči tady ještě nejsou moc dlouho, kdo ví, co ta jejich strakatost v sobě může nést za skrytá rizika třeba ve čtvrté generaci. Jsou to báječná zvířata a předpokládám, že v zájmu každého majitele je zdravé š´tastné zvíře, s nímž se tady bude moci nějaký ten rok radovat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam