JOHNO: ok, vždyť ale já taky nenapsal, že Wikipedie je sračka.. já napsal, že PHP je sračka, a tudíž je škoda, že je v tom Wikipedie napsaná.
Co se týče toho, že programátoři v PHP jsou levnější než programátoři v něčem jiném, tak tahle argumentace neobstojí: Linux je napsaný v C a je zadarmo.
Tzn. základní problém je, že lidé s nápady se obrací na programátory, kteří chtějí dostat zaplaceno. Ještě jsou tady programátoři - rockové hvězdy. Programátoři, kteří chtějí napsat něco, co se bude fakt používat, a díky čemu se o nich bude mluvit. Samozřejmě.. ne všichni z nich umí programovat :-)) Ale existuje prostě více přístupů, jak udělat tu samou věc a jak motivovat lidi...
Jak je to s alokací paměti v C, to samozřejmě tuším. Není tam reference counter... ale lze myslím uvažovat i jinak, než z hlediska garbage collection. Mým oblíbeným příkladem je dealokace CELÉHO spojového seznamu, navíc vytvořeného v náhodném pořadí: použití reference counteru v tomhle případě strašně brzdí (ale nepopírám, že si dovedu představit způsob, jak to udělat CELÉ dobře, a že nevím, jak to má udělané uvnitř Java...)
Ale tohle je hodně technické, a já bych se raději v tomhle fóru držel memetického inženýrství... tzn. mj. fušování techniků do humanitních oborů...