• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: mne vadi nutkani vsech lidi si ohybat "spolecnost" podle toho jak se jim to zrovna hodi. dokud jsem skolak, jsem anarchista nebo skinhead, jako student jsem socdemak, v zamestnani zacnu volit zeleny a jestli zacnu podnikat, zacnu taky volit ODS. a pokud skoncim na pracaku, budu volit komunisty. fakt super.

    lide hlasite nekrici, ze chteji konzumovat. oni si proste konzumujou bez ohledu na to, co si o tom XCHAOS mysli. a ja jim to neberu, pokud oni mi ten konzum nezacnou nutit (coz nenuti) nebo mi naopak moje veci upirat. to je o svobode a toleranci, ne o konzumu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no ano... ale tobě vadí jen šíření memů, které nejsou spojené s konzumem nebo tržní směnou.

    když lidé hlasitě křičí, že chtějí konzumovat, a trh tyhle jejich požadavky uspokojuje, tak je to pro tebe ok.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a kde ty beres jistotu, ze je lepsi kdyz se pravidla neustale meni podle toho jak moc je kdo slyset?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale pochop, cíle neexistují. asi každý chceme umřít s pocitem, že jsme ostatním cítícím živým bytostem jako jsme my život neznepříjemnili, ale naopak po sobě něco pozitivního zanechali. ale jaké bys chtěl mít cíle ?

    ve skutečnosti: moje cíle jsou značně egoistické. třeba propagace cyklostezek je u mě pragmatický egoismus, protože prostě rád jezdím na kole, ale na silnicích mezi auty mě to nebaví. dtto propagace open source, apod.

    hlavně nevím, kde bereš tu jistotu, že současný systém funguje: jistě, v řadě ohledů došlo ke změnám k lepšímu.. ale kde bereš jistotu, že lepší možnost neexistuje ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: tzn. menit se to bude i kdyby to bylo nejlepe fungujici (nebo nejmene nefungujici), revoluce kazdou generaci atp. ja osobne mnohem radeji cil, ke kteremu by se melo smerovat a ne rozvrat za kazdou cenu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Galactic Neutrino Communication
    http://arxiv.org/abs/0805.2429
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A 15-year-old in the UK is facing prosecution for using the word 'cult' to describe the Church of Scientology at an anti-Scientology demonstration in London earlier this month.
    http://yro.slashdot.org/yro/08/05/21/0037212.shtml
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no ok, ale proč myslíš, že jsem "sociální inženýr" ? já vidím společnost jako něco, co podléhá neustálé změně - "otevřená společnost". nehlásám nějaký pro všechny ideální stav, kterého je třeba dosáhnout... prostě mám nápady, co by se mi líbilo.. to je všechno...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: vsak se nevyskytujes jen v teto diskuzi ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no hlavně nevím jak z toho, co tady píšu vyplývá, že jsem "socialni inzenyr-teoretik"... doufám, že se to dozvím...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    _BENNY: kurna, si to zkazil... a takovy krasny monolog to byl :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: kdyz ty jsi takovej hroznej socialni inzenyr-teoretik... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    sakra, to tahle konference skončí jako můj blog ? :-)) pište... já jsem liberální moderátor... I know you can find hapiness in slavery ... ale u mě bohužel tím pádem asi budete smutní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam