• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tedy, tento klub byl přímo založen kvůli inženýrskému přístupu k tvorbě nových konspiračních teorií...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    http://webskeptic.wikidot.com/zeitgeist-federal-reserve
    http://conspiracyscience.com/articles/zeitgeist/part-three/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Supply_of_money

    Skoda ze si nekdo nevymysli vlastni konspiracni teorii, hrozne moc lidi opakuje tech par beznych (peak oil, fed vs golden standard, ..).. Na druhou stranu se tyhle teorie cim dal tim vic lepsi (napr. NWO bylo opravdu mimo misu)..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: Heh, bod pro XCHAOSe. :-)

    Ale jinak, to jste jeste nic necetli na tema "zly Fed a bankeri vytvareji penize z dluhu a z tech penez imperialisti financuji valky? (a krome toho je americky neustavni)" ?

    Akorat nevim jak se tahle nova ideologie/vira jmenuje, peak FED? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY:

    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Paleoconservatism
    2. no podívej, pár lidí to čte, ty věci co napíšu. mě přijde, že ten článek je vstřícný k celé řadě myšlenek, a hledá konstruktivní kompromis

    zbytek bez komentáře - sice v tomhle klubu nejsi offtopic, ale to neznamená, že nejsi mimo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS:

    1. paleokonzervativismus je tvuj vlastni konstrukt, neboli cosi, co je s nejvetsi pravdepodobnosti nesmysl
    2. zbytek tvych ujetin z clanku ani nema smysl komentovat. je to jako poslouchat hodinovy monolog zenske, ktera se divne vyspala. a samozrejme, ma "svou" pravdu, jak jinak :-)

    jen otazka na konec: ma rozdil mezi liberalismem, libertarianstvim a paleokonzervatismem nejakou souvislost s uplnkem, prilivem a odlivem a popr. existenci vlkodlaku? docela by me to zajimalo ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale houby.. tady máš jasný příklad odkazu na paleokonzervativně laděný protiválečný článek, to nemůžeš popřít. (resp. v tom mém komentáři je ten odkaz na původní článek). říkej si co chceš, ale kdyby to byla blbost, tak se čtenáři TečkyCZ ozvou. (mě osobně hledání souvislosti mezi válkou a inflací překvapilo, protože spíše bych od těhle lidí čekal, že zabránit inflaci je důležité pro financování obrany státu, nebo tak něco...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a kdyz vezmeme v uvahu, ze 1 + 1 = 0, jaka je asi tak odmocnina ze 123? a jak to souvisi s PI? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://teckacz.cz/index.php?clanekid=673
    Je paleokonzervativismus pacifistický ? (aneb jak souvisí válka a inflace)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.jointy.eu/ - jo, Kinder vajíčko je mocný mem...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ozýval se nejprve bzučák ohlašující že někdo zvoní dole na ulice na domovní zvonky, ale on nereagoval. Ale nepomohlo to - dostali se do domu tak, že zazvonili u sousedů. Zazvonili přímo u dveří, a když opět nereagoval, začalo se ozývat neodbytné bušení, neustále zesilující. Bylo jasné, že dříve nebo později vyrazí dveře. Ale on se nehodlal vzdát tak lacino. Najde nějaký způsob jak se ubránit.

    Ano - útočící simulakra již postoupila až do předsíně - oblečena ve značkovém oblečení nebo eroticky vyzývavém spodním prádle - osoby všech pohlaví i genderů. V davu se vyskytuje i několik zuřivě vířících nahých singularit.

    Převrací knihovnu tak, aby přehradila dveře a snaží se zabarikádovat v obýváku. Rozsypané knihy poskytují dostatečnou zásobu munice... snad se mu podaří postupující příval nekulturních zombies na nějaký čas zastavit.

    Nejprve po nich hází poličku s dětskými knihami, na kterých vyrůstal. Rozprskávají se v rozverných sprškách pestrobarevných jisker, a simulakra se zdají být touto podívanou na chvíli zabavena - to ale nevydrží dlouho, a po chvíli začnou postupovat opět vpřed, směrem k barikádě.

    Nastupuje těžší kalibr - ohlušují detonace brakové sci-fi a fantasy literatury na chvíli vytvoří nepřehlednou situaci. Ve vzduchu létají stránky z explodujících knih a podlahu začíná pokrývat radioaktivní intertextuální spad (střelivo obsahovalo ochuzený uran). Nicméně simulakra v zadních řadách vytahují oranžové party brýle a derou se přes dezorientované ležící postavy v prvních liniích opět dopředu.

    Ještě že po nich může hodit několik cyberpunkových autorů, Umberta Eca, Rushdieho Děti půlnoci v anglickém originále a několika studií z 90. let o teorii chaosu... přesně cílené nálety rozbíjejí několika nepozorným simulakrům hlavy a ostatní se zdají být na chvíli zabaveni ochutnáváním jejich mozků rozplesklých okolních na zdech.

    Přichází řada na beatniky, vzpomínky psychedelických gurů ze 60. let a Gándhího autobiografii. Toto se zdá postup simulaker opravdu na chvíli zastavit. Přemýšlejí, jestli mají zkusit olíznout papíry ležící na podlaze - nebo jestli mají raději vystřihnout jednotlivá písmenka, a strčit si je pod jazyk. Nicméně po několika hodinách tripování, které vysílenému obhájci kulturní barikády postihlo příležitost k několika cenným hodinám spánku, začíná bitva ožívat opět v původní intenzitě. Zbývají už jen zbraně hromadného ničení...

    Postkyberpunkoví autoři dohání simulakra na nějaký čas k hysterickým záchvatům křečovitého smíchu. Ale i když se válí na podlaze mezi hořícími listy zničených knih, přesto se plazí dále a vyzbrojeni polními mobilními telefony s fotoaparáty, wi-fi a walkamany, Bittorentem a YouTube se stále prodírají vpřed.

    Nakonec vytahuje z hromady knih, která se vyhrnula z knihovny, rodinný klenot - nesmírně tlustou Technickou Fysiku z roku 1961 - a vší silou ji vrhá směrem ke dveřím. Rázová vlna vyráží okna a trhá všem přítomným bubínky, a v předsíni se začíná zvolna zvedat oranžový hřibovitý oblak.

    Do nastálého ticha se začíná zdálky ozývat siréna sanitky, kterou zavolali sousedi...

    [ Cyklovýlet Praha - Brdy, kóta 718 / vylet / Praha - trasa Praha - Hostomice (?) - Brdy ]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    apt-get install maxwell-daemon
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://plato.stanford.edu/entries/other-minds/

    http://suif.stanford.edu/~jeffop/WWW/swom/

    update: původní http://www.theschwacorporation.com/ už dnes akorát hezky vydělává penízky... :-) content nikde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/milan-zeleny.php?itemid=3404

    Ve skutečnosti existují ekonomiky dvě: První, skutečná (reálná) ekonomika výrobků a služeb, kde na trhu probíhají transakce se zbožím proti platbám za toto zboží, a druhá virtuální neboli symbolická ekonomika peněz a finančních nástrojů, ve které se sází na budoucí pohyby cen a hazarduje hlavně s penězi druhých lidí.

    Tato druhá ekonomika není nutně podložena skutečnými toky zboží a služeb; jejím hlavním produktem jsou peníze. Produkuje peníze přímo, bez obtěžující přítomnosti skutečných výrobků nebo služeb. Jak je to možné? Hlavně díky spekulacím, sázkám, hazardní hře. Prostě s touto druhou ekonomikou je vždy něco v nepořádku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je pravda.

    tak tedy: mě je v přírodě dobře, ale pochopitelně: měl bych problém v přírodě přežít (bez zázemí civilizace) a navíc bych se tam asi po nějakém čase dost nudil. tzn. civilizaci nikdo rušit nechce - to především...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam