• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: nevím. ale noviny většinou čerpají z webu... akorát jen to, co se autorovi článku zrovna hodí... :-)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: aha
    a odkud myslis, ze cerpaji ta vice mista ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: třeba že něco hledám na více místech na webu ?
    HASH
    HASH --- ---
    snažím se ověřovat si zdroje, apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no ok, tak třeba jsem si na wiki přečetl, jak se používá setjmp()/longjmp(), a ověřil jsem si to tak, že jsem si napsal experimentální program v C a on se mi přeložil a dělá to co by člověk dle té Wiki čekal.

    ale chápu, že si chtěl slyšet něco jiného....
    HASH
    HASH --- ---
    muzes me popsat nejaky konkretni priklad, jak sis overil zdroj u informace, kterou jsi nacerpal behem posledniho tydne ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no - ano. a pokládám to za přesnější, než to, co si přečtu v novinách. tedy ne bez vyjímky... snažím se ověřovat si zdroje, apod.
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: ty jen papouskujes to, co si prectes na wiki a googlu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://softwarephysics.blogspot.com/
    The evolution of meme-complexes also seems to support the theory of symbiogenesis. Nearly all meme-complexes are really just combinations of ancient memes recast in modern terms. For example, nearly all the memes of modern science can be traced back to ancient Greece – the atomic theory to Leucippus and Democritus (440 BC), the heliocentric theory of the solar system to Aristarchus (270 BC), and string theory to Pythagoras (580 BC). Meme-complexes also display convergent evolution as they struggle for survival with the second law of thermodynamics and nonlinearity. In cultural evolution, the convergent evolution of meme-complexes is most noticeable when totally isolated cultures develop similar meme-complexes to solve similar problems. The fall of the Aztec civilization can be partially explained by the fact that a very small number of Spanish invaders under Cortes, about 600 men, were quite at home with the social structure of the Aztec civilization and could predict its weaknesses based upon similar weaknesses in the European civilization from which they came, just as the small pox virus that accompanied them was also quite at home in the new DNA survival machines they found on the new continent.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tak samozřejmě, Baron Prášil můj vzor, to ano :-)

    ale říkám: uveď příklad toho, kde nemám všeobecný rozhled- naopak, často polemizuju s lidmi, kteří prostě jen papouškují to, co si přečtou v novinách...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ty jsi bohuzel k pravde hluchy, jak jsem se uz (nejen ja) dovtipil, ty radeji fantazirujes ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: dokaž, že nemám všeobecný rozhled ! (pokud zrovna sedím u compu a mám přístup ke Googe a Wiki, ehm.... :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: common sense
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: prosímtě, odkdy je "pytlíkovství" něco jako "zažité slovní spojení" ? :-))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: tvoje reinterpretace zazitych slovnich spojeni me ovsem nechava zcela chladnym ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: já jsem ti tuším už vysvětloval, že z postmoderního hlediska je skutečným hrdinou v Sekorovi právě Brouk Pytlík - a nikoliv staromódně kolektivistický a workaholický Ferda Mravenec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    akorat ze je trosku rozdil mezi mezioborovym vseobecnym rozhledem a pytlikovstvim ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no, tak třeba s tím Cibulkou absolutně nechápu, co mě jako má spojovat.

    no dobře, není to řetěz implikací, ale možná jen "volný shluk implikací" :-) každopádně body 1), a 2) a 3) tak či onak souvisí, a dostáváme se v nich k tomu, že mi vyčítáš v zásadě - že jsem ti položil otázku !

    to nic nemění na tom, že si pořád neuvedl nic konkrétního, co ti vadí: mezioborový všeobecný rozhled je dnes zřejmě tabu - takže je to pro tebe důkaz "absolutní zmatenosti". pokud najdeš jednu konkrétní nesrovnalost v tom co píšu, je to pro tebe zřejmě automaticky důkaz toho, že VŠECHNO o čem píšu je zmatené. atd.

    Ad jestli "věřím v Boha" ? - tak toto je zase otázka, kterou pokládám za naprostý blábol já, a odmítám na ní odpověďet :-) Buď definuj Boha, a nebo odpověď je samozřejmě "ne" - v jakémkoliv běžném středoevropském jazykovém kontextu, ve kterém se obvykle definuje slovo "Bůh" a slovo "věřit" - fakt ne :-) na druhou stranu - nevidím důvod, proč bych měl v Boha nevěřit nějakým banálním a obyčejným způsobem, jako všichni kolem mě: ne, já jsem ve skutečnosti radikální agnostik, což je zásadně odlišné od pouhé "víry v boží neexistenci", což je v podstatě české národní náboženství. Velká část ateismu je totiž v podstatě jen náboženstvím "víry v neexistenci něčeho". Jinak viz též [ ATEISMUS a nevíra v posmrtný život ] - opakuji, v zásadě je to pro mě celkem nezajímavé téma.... pojďme se radši bavit o http://www.invisiblepinkunicorn.com/ipu/home.html / http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

    Na oplátku jiná otázka: proč bych MĚL na něco odpovídat jednoznačně ? K čemu jsou dobré jednoznačné odpovědi, podle tebe ? (a ne - nemusíš odpovídat jednoznačně ? :-)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: samozrejme

    XCHAOS: ale jiste, v mnohem mi to pripomina http://www.cibulka.net/petr/index.php

    http://www.vesmirnilide.cz/ jsou imho taky docela cteni...jenom zase nechapu proc to sem kurva cpes ? s cim a jakou to ma souvislost s predchozimi prispevky ?

    1) s cim to ma souvislost ? no a ? to snad kazdy ne (ve smyslu kazdy jako "kkazdy clovek v sobe ma vnitrni rozpory") ?

    2) jak to navazuje na bod 1), kdyz je to "retezec implikaci" ?

    3) ???
    strasne preskakujes, nedava to smysl...myslis si, ze chapes smysl toho, co druhy clovek napsal a automaticky vyvodis zaver o tom, jaky je -> nedokazes prozkoumavat alternativy


    Pojdme si povidat o normalnich vecec, zacnem necim jednodusim. Zkus formulovat sve myslenky tak nejjednoduseji, jak to umis (ono to jde ;)

    Veris v boha ?

    A pokud to chces nejak rozvinout (jakoze to NENI potreba), zkus zacit tim, ze odpovis jednoznacne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam