• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://softwarephysics.blogspot.com/
    The evolution of meme-complexes also seems to support the theory of symbiogenesis. Nearly all meme-complexes are really just combinations of ancient memes recast in modern terms. For example, nearly all the memes of modern science can be traced back to ancient Greece – the atomic theory to Leucippus and Democritus (440 BC), the heliocentric theory of the solar system to Aristarchus (270 BC), and string theory to Pythagoras (580 BC). Meme-complexes also display convergent evolution as they struggle for survival with the second law of thermodynamics and nonlinearity. In cultural evolution, the convergent evolution of meme-complexes is most noticeable when totally isolated cultures develop similar meme-complexes to solve similar problems. The fall of the Aztec civilization can be partially explained by the fact that a very small number of Spanish invaders under Cortes, about 600 men, were quite at home with the social structure of the Aztec civilization and could predict its weaknesses based upon similar weaknesses in the European civilization from which they came, just as the small pox virus that accompanied them was also quite at home in the new DNA survival machines they found on the new continent.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tak samozřejmě, Baron Prášil můj vzor, to ano :-)

    ale říkám: uveď příklad toho, kde nemám všeobecný rozhled- naopak, často polemizuju s lidmi, kteří prostě jen papouškují to, co si přečtou v novinách...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ty jsi bohuzel k pravde hluchy, jak jsem se uz (nejen ja) dovtipil, ty radeji fantazirujes ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: dokaž, že nemám všeobecný rozhled ! (pokud zrovna sedím u compu a mám přístup ke Googe a Wiki, ehm.... :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: common sense
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: prosímtě, odkdy je "pytlíkovství" něco jako "zažité slovní spojení" ? :-))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: tvoje reinterpretace zazitych slovnich spojeni me ovsem nechava zcela chladnym ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: já jsem ti tuším už vysvětloval, že z postmoderního hlediska je skutečným hrdinou v Sekorovi právě Brouk Pytlík - a nikoliv staromódně kolektivistický a workaholický Ferda Mravenec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    akorat ze je trosku rozdil mezi mezioborovym vseobecnym rozhledem a pytlikovstvim ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no, tak třeba s tím Cibulkou absolutně nechápu, co mě jako má spojovat.

    no dobře, není to řetěz implikací, ale možná jen "volný shluk implikací" :-) každopádně body 1), a 2) a 3) tak či onak souvisí, a dostáváme se v nich k tomu, že mi vyčítáš v zásadě - že jsem ti položil otázku !

    to nic nemění na tom, že si pořád neuvedl nic konkrétního, co ti vadí: mezioborový všeobecný rozhled je dnes zřejmě tabu - takže je to pro tebe důkaz "absolutní zmatenosti". pokud najdeš jednu konkrétní nesrovnalost v tom co píšu, je to pro tebe zřejmě automaticky důkaz toho, že VŠECHNO o čem píšu je zmatené. atd.

    Ad jestli "věřím v Boha" ? - tak toto je zase otázka, kterou pokládám za naprostý blábol já, a odmítám na ní odpověďet :-) Buď definuj Boha, a nebo odpověď je samozřejmě "ne" - v jakémkoliv běžném středoevropském jazykovém kontextu, ve kterém se obvykle definuje slovo "Bůh" a slovo "věřit" - fakt ne :-) na druhou stranu - nevidím důvod, proč bych měl v Boha nevěřit nějakým banálním a obyčejným způsobem, jako všichni kolem mě: ne, já jsem ve skutečnosti radikální agnostik, což je zásadně odlišné od pouhé "víry v boží neexistenci", což je v podstatě české národní náboženství. Velká část ateismu je totiž v podstatě jen náboženstvím "víry v neexistenci něčeho". Jinak viz též [ ATEISMUS a nevíra v posmrtný život ] - opakuji, v zásadě je to pro mě celkem nezajímavé téma.... pojďme se radši bavit o http://www.invisiblepinkunicorn.com/ipu/home.html / http://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

    Na oplátku jiná otázka: proč bych MĚL na něco odpovídat jednoznačně ? K čemu jsou dobré jednoznačné odpovědi, podle tebe ? (a ne - nemusíš odpovídat jednoznačně ? :-)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: samozrejme

    XCHAOS: ale jiste, v mnohem mi to pripomina http://www.cibulka.net/petr/index.php

    http://www.vesmirnilide.cz/ jsou imho taky docela cteni...jenom zase nechapu proc to sem kurva cpes ? s cim a jakou to ma souvislost s predchozimi prispevky ?

    1) s cim to ma souvislost ? no a ? to snad kazdy ne (ve smyslu kazdy jako "kkazdy clovek v sobe ma vnitrni rozpory") ?

    2) jak to navazuje na bod 1), kdyz je to "retezec implikaci" ?

    3) ???
    strasne preskakujes, nedava to smysl...myslis si, ze chapes smysl toho, co druhy clovek napsal a automaticky vyvodis zaver o tom, jaky je -> nedokazes prozkoumavat alternativy


    Pojdme si povidat o normalnich vecec, zacnem necim jednodusim. Zkus formulovat sve myslenky tak nejjednoduseji, jak to umis (ono to jde ;)

    Veris v boha ?

    A pokud to chces nejak rozvinout (jakoze to NENI potreba), zkus zacit tim, ze odpovis jednoznacne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: možná... ale ten schizofrenik nejsem já...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    cely to vypada jako diskuze se schizofrenikem :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: mne to teda uz napadlo driv :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: a znáš http://www.teckacz.cz/ ? přijde ti to málo čtené ? jediná pravda je, že jsem líný nakódovat tak příjemný diskuzní systém, kterým disponuje NYX, no.

    na co jsi se ptal ? no, tedy takový řetězec implikací:

    1) poměrně základní problém v diskuzích se mnou je, že často "mám nějaký názor" - tedy, neúčastním se diskuze neutrálně, ale často se poměrně zjevnou snahou zaujmout nějaký postoj (často odvážný v kontextu toho, kdo v diskuzi tvoří většinu)

    2) ty mi vyčítáš můj styl diskuze, tzn. odpíráš mi určitou ctnost (umět diskutovat)

    3) je ovšem možné, že by ses úplně stejně hádal s někým, kdo žádný názor nemá - tedy, skutečně není nutně pravda, že tvrdíš "nemít žádný názor je ctnost". proto jsem také v příspěvku [ XCHAOS @ diskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení) ] použil otazník - chtěl jsem si ujasnit, jak to vlastně myslíš: chtěl jsem zjistit, zda nemít žádný názor je pro tebe ctnost (viz výše)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: vychazim z toho, ze nemas komu blit ty svy sracky, tak se snazis realizovat na nyxu, nemam pravdu ? ^_^

    XCHAOS: co kdyby jsi mi konecne odpovedel na to, na co jsem se ptal ? ( HASH )

    "nedokážu diskutovat jako normální člověk" - uveď příklad... :-)"
    ""zase melu pátý před devátý" - aha. a ty si snad ujasnil, se kterou částí toho co píšu polemizuješ ? já píšu fakt o hodně tématech: pokud chceš polemizovat úplně se vším, budeš to mít sakra těžké..."


    jezisi zase meles uplny sracky - soustred se na to, na co se te ptam a pojd si o tom popovidat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no to fakt ne... ale musel si přijít ty, abys tenhle revolučně geniální postřeh sdělil, protože před tebou nikoho nenapadl. teda předpokládám :-)

    (a BTW kdo říká, že mi nikdo nerozumí ? :-)

    HASH: "změť nedokonkčených myšlenek, mýtů a polopravd" - uveď příklad, prosím. (např. si dovoluju obhajovat mezivládní panel klimatologů v konferencích plných zarputilých neoliberálních popíračů, atd., apod....)

    "nedokážu diskutovat jako normální člověk" - uveď příklad... :-)

    "relativně seriózní zdroj" - ve kterém oboru teď máš na mysli ? nejčastěji něco najdu na (anglické) Wiki, pravda, když narychlo hledám argument. ale necituju něco co bych tam napsal sám :-) a není to můj jediný zdroj.

    "zase melu pátý před devátý" - aha. a ty si snad ujasnil, se kterou částí toho co píšu polemizuješ ? já píšu fakt o hodně tématech: pokud chceš polemizovat úplně se vším, budeš to mít sakra těžké...
    HASH
    HASH --- ---
    to ze ti nikdo nerozumi nutne neznamena, ze mas ve vsem pravdu a jsi revolucne genialni ;)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: proc jsi mi neodpovedel na moji otazku ?

    XCHAOS: ve skutečnosti, když ti někdo přeloží tu část toho, co píšu, o čem třeba nevíš, co to znamená,
    hah - pokud najdes nekoho, kdo dokaze z tve zmeti nedokoncenych myslenek, mytu a polopravd udelat neco jineho krom psychologickeho rozboru, tak ti budu fakt vdecny ;)))

    zkus např. něčím podložit tvrzení, že si libuju "v absolutní zmatenosti"
    nedokazes diskutovat jako normalni clovek :)

    nebo s největší pravděpodobností cituju relativně seriózní zdroj
    sam sebe ? ;)

    Dobrých 90% toho, co tvrdím, má hlavu a patu. Třeba záhlaví téhle konference: prostě jsem jen dovedl Dawkinse ad absurdum. Zkus být chvíli ontopic: co ti přijde absolutně zmatené v hlavičce téhle konference ?
    zas meles paty pres devaty ? proc do toho michas zahlavi ? aby to bylo jeste vic zmatene ? ;)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam