• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: sci-fi trouba

    mel by sis radeji nafackovat. pan guru-brouk-pytlik, ktery ma ve vsem jasno, ackoliv o vsem vi houbeles. slibotechna, co naslibuje hromadu veci, ktere neni schopen splnit a co hur, je schopen se z nich nadale vymlouvat. nedoceneny snilek, ktery si ulitava na svych haluzich, cpe je ostatnim a divi se, ze mu to ostatni nezerou.

    proste trapas.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale hoby trapas. co ty víš, co mám rozpracované... nejde dělat vše najednou.

    a popravdě: lidi mě poopravujou, ale já stále znova objevuju, že lidi ve světě dostávají často podobné nápady, jako já. Já opravdu nejsem žádný propagátor volné energie nebo Aštara Šerana, nebo tak nějak. A zvlášť třeba ultraliberální blouznivci věřící ve zlatý standard by si měli dát pozor... je tady spousta okruhů, ve kterých sakra hrozí škatulka "sekta" - prakticky číhá hned za rohem. Já patřím spíš do škatulky "sci-fi".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: myslim dotahnout do konce nekterou z tech tvych myslenek, ktere vsude neustale prezentujes. ja mam samozrejme taky spoustu planu, ale cpat je uplne vsude, vychloubat se jimi a prakticke zalezitosti ohledne toho bagatelizovat, popr. se stavet do role jakehosi spise-humanitnejsiho-vizionare, ktery nema rad ty hloupe technicke detaily... to je trapas

    nesouhlasit se mnou neznamena se zdiskreditovat, o tom zadna. ja si jen vsimam toho, ze spousta trpelivych lidi te neustale poopravuje a ty si z toho proste nic nedelas a tu svou haluz v pripade nouze vytahnes o tyden-dva pozdeji v jinem klubu. z meho pohledu by se dalo rict, ze jsi nepoucitelny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: 9 je míň než 4x3, nemyslíš ?

    _BENNY: jenže já už jsem ji dovedl několikrát, do konce, a co z toho ? je ze mě asociální workaholický lenocha (rozuměj: workaholismus se netýká toho, co po mě svět kolem mě chce). a co je pro tebe "dotáhnout to do konce" ? neboj, ještě pár let a budu pod drnem a budeš mít pokoj... :-)

    _BENNY: no ok, učím se být stručný: tak pro začátek, nesouhlasím s tím, že "občas v něčem nesouhlasit s _BENNYm" je to samé jako "zdiskreditovat se"... :D
    HASH
    HASH --- ---
    nevim...clovek, ktery se 4x nechal vylejt z VS ve tretaku...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: co takhle XCHAOSi vymyslet nejakou myslenku & domyslet ji & dovest ji v praxi do konce? v kazdym klubu vidim jenom mleti prazdne slamy... mne osobne by bylo trapne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS proste napise 10 slov v nichz se dopusti 11ti nesmyslu, to je pak tezke se s nim o necem bavit. zvlast kdyz pise ty svoje vyplody, ve kterych se snazi oponenta odradit jejich delkou. zajimal by me ovsem ten pruvod jeho zastancu, se kterymi si tedy rozumi a kteri s nim v tom co pise souhlasi, zatim mam takovy dojem, ze XCHAOS se uz stihl zdiskreditovat uplne predevsemi.

    takovy "snazivec", ktery by byl rad poslouchan prestoze nema co rict.
    HASH
    HASH --- ---
    že skoro polovina (nebo kolik) občanů ČR jsou agenti ruských tajných služeb.

    muzes citovat ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no, spíš jako folklór... lidé se děsí představy, že svět nikdo neovládá. tak si vymýšlí novodobé mýty, no. horror vacui.

    v novinách si zase přečeš, že skoro polovina (nebo kolik) občanů ČR jsou agenti ruských tajných služeb. a spoustu jiných blbostí.
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: na netu si najdes taky to, ze za vsim stoji zidozednarske spiknuti spolu s iluminaty - to taky beres jako nazor ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no asi libovolným komentářem v novinách, např. :-)

    např. když noviny píší o radaru v Brdech, málokdy tam citují studie, které srovnávají jeho předpokládaný vyzářený výkon s ostatními srovnatelnými radarovými instalacemi (je značně větší, FYI). na Netu si najdeš stanoviska pro i proti, v novinovém článku jsou formulace komentátorů často sugestivní.

    internet jako celek nesnese srovnání s vědeckými publikacemi, to ano: ale rozhodně nabízí daleko neutrálnější úhel pohledu, než jakékoliv běžné tištěné noviny, rádio, nebo televize. čím to chceš podkládat, ještě ? Na skoro libovolné téma ti na netu najdu názory pro i proti... Wiki pak skutečně má určitý dar vytvořit neutrální pohled na věc.
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: muzes to necim podlozit ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: nevím. ale noviny většinou čerpají z webu... akorát jen to, co se autorovi článku zrovna hodí... :-)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: aha
    a odkud myslis, ze cerpaji ta vice mista ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: třeba že něco hledám na více místech na webu ?
    HASH
    HASH --- ---
    snažím se ověřovat si zdroje, apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no ok, tak třeba jsem si na wiki přečetl, jak se používá setjmp()/longjmp(), a ověřil jsem si to tak, že jsem si napsal experimentální program v C a on se mi přeložil a dělá to co by člověk dle té Wiki čekal.

    ale chápu, že si chtěl slyšet něco jiného....
    HASH
    HASH --- ---
    muzes me popsat nejaky konkretni priklad, jak sis overil zdroj u informace, kterou jsi nacerpal behem posledniho tydne ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no - ano. a pokládám to za přesnější, než to, co si přečtu v novinách. tedy ne bez vyjímky... snažím se ověřovat si zdroje, apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam