• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: čekám, až se ke mě synchronicitním řízením osudu dostane nabídka na takovou UPS. já vlastně hrozně nerad nakupuju na Internetu... přišel jsem na Internet dávno před tím, než se objevil první online web-shop s čímkoliv, a nikdy jsem si na to moc nezvykl.. samozřejmě bych tím mohl někoho pověřit, aby to koupil..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: tedy ty jses ale frajer :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: hledas? nebo na to seres? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no ve skutečnosti častěji brzdím revoluční změny, co chtějí zavádět ostatní. divil by ses, jak často musím vetovat nějaký návrh typu "a ode dneška VŠEM změníme loginy do pošty, protože stávající 10 let starý systém je nesmyslný" (ano, samozřejmě že je - ale zkus zákazníkovi, co je zvyklý na to, že 10 let se nic nezměnilo, a vůbec s tebou nekomunikuje, jen tak z fleku změnit login do pošty :-)). osobně se ve firmě snažím o to, aby staré fungovalo paralelně s novým.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: právě, že tyhle debaty mě zdržují... ale jinak jo, jediné co hledám je vhodná UPS se vstupem na 12V jako dobíjení baterií, a s nějakým dálkovým řízením zda má jet ze sítě, nebo na baterie. a pak k tomu bude stačit prostě jen připojit dvěma dráty ten panel.. střechu je vzdálená asi 2-3m, taková délka rozvodu se ve 12V zvládne. (skutečně bude lepší mít nějakou hands-on zkušenost, a reálně si změřit, kolik peněz se tak za rok může ušetřit... osobně nečekám velkou finanční návratnost, beru to jen jako PR... ale zase proč pořád investovat jen do antén ?)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: efektivni tak, ze XCHAOS ma strach zavadet svoje revolucni zmeny, se kterymi vlastne vsichni souhlasi :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no, některé věci je skutečně efektivní, když si řídí sami ti, kdo to dělají. jiné ne. pochopitelně, zaměstnanci jsou vychcaní - ale já si troufám říct, že já taky. takže je to taková rovnovážná samosprávná struktura.

    ALMAD: njn, asi v nějakém našem slabším období, když si odešel. až ti nevirtuální servery přestanou stíhat, pouvažuj o naší nabídce XENu... je to bez nutnosti počáteční investice...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: no ja se jen ptam kdy okolo toho prestanes kecat a konecne vymaknes. jak jiste uznas, chvastani se predem jaksi budi pochybnosti :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ne serverovnu, ale nejdříve jeden předsunutý páteřní bezdrátový bod. platíme si tam zatím jen ten nejnižší paušál (hmm, možná by tohle šlo zoptimalizovat.. platíme tam skoro jako za menší byt..), a tím pádem docela hodně peněz za málo kW/h. je to naprosto přírozené místo na umístění nějaké solární instalace: náklady na UPS (která tam stejně výhledově je potřeba) a náklady na měnič totiž docela splývají, přitom ten výkon není velký, a podstatné je, že VŠECHNO co by ten panel vyrobil, by se okamžitě udalo přímo na místě - to se o některých jiných instalovaných solárních panelech jinde myslím říct nedá...

    (uznáš aspoň, že je to daleko férovější zelený business model, než přeprodávat elektrřinu ČEZu zpět do sítě za dotované nucené výkupní ceny ? místo dotací budeme čerpat zeleně-liberální PR - když v tom PR zdůrazníme, že všechnu elektřinu z panelu sami spotřebujeme, a nečerpáme peníze z kapes nikomu dalšímu...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: jo, tim to tem efektivnim korporacim natres :D
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: V pohodě, já mám své vlastní dva nevirtuální servery a jsem s nimi spokojen. Jeden z nich jsem BTW kdysi hostoval u tebe, než jsem odešel. Vlastně stejně, jako kámoš.

    XCHAOS: OK, mě to jenom zájímalo, kdo je cílovka.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: aha, takze je to neco jako kdyz fabriku ridili delnici? to ma byt ta post-corporate struktura? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no tak v podstatě máme, ale není to nějak dotažené do té míry, aby holky na helpdesku věděly, co je to Python, a mohly se o tom někomu zmínit, a aby tam helpdesk jednoduše uměl založit účet, apod. pracuje se na tom. jsme trochu parkinsonovská organizace... v zásadě "post-corporate" znamená taky trochu to, že lidi co mají někde nějakou strategickou střechu nám trochu kecají do toho, koho zaměstnat jako helpdesk a nechat ho předstírat že pracuje, a tak. a kromě nejsem admin, takže prosadit jakékoliv rozhodnutí znamená dokopat adminy, k nějaké akci...což může být koneckonců docela nebezpečné, že jo...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: a ten solarni panel kterym jsi chtel napajet serverovnu uz mas?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ne. např. jsem si naprosto jistý, že neumím hrát na gramofon :-) (nikdy jsem nezkoušel vystupvat jako DJ...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: budeme :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ty mas prave pocit ze mas cit pro vsechno az je to obludne :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: BTW, tebe si pamatuju z Python klubu... věz, že program Python hostingu se víceméně už rozjíždí.. budeme mít dva virtuální servery (jeden levný lowendový a druhý dražší garantovaný), kde v Apachi vůbec nebude mod_php - bude to jen pro statické prezentace, a pak právě pro aplikace v Pythonu.

    (jo,a taky si u nás třeba jeden virtuál pronajal člověk, co se snaží o Ruby hosting... žere mu to trochu víc RAMěti, ale zase ne tak fatálně, oproti PHPkářům... osobně se na tomto poli asi nebudu angažovat - ale rovnou vím, na koho mám zájemco o případný Ruby hosting odkázat...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: nevím... webhostovaly u nás často různé sekty a radikální politická hnutí :-) ale ne, mám zájem o malé a střední firmy s nějakým přesahem. docela náročný, ale lukrativní klient je třeba Ski a Bike Servis v Radotíně, a takovéhle firmy. asi tě překvapím, že jeden konkrétní web u nás po nějaký čas hostovala i ČSOB :-))) (jakousi prezentaci o znárodněných kajmanských fondech bývalé IPB, či co...). tím asi přehled více VIP klientů končí.. nicméně je u nás i pár umělců, třeba Jan Burian.. bylo příjemné, když mi volala Klárka Nemravová jakožto jeho "webmaster" (no ale ve skutečnosti ji jen pověřil, aby to pořešila s nějakou webdesignérskou firmou...) :-)

    Pokud u nás budou publikovat umělci a umělecké skupiny, nebo politická a různá zájmová uskupení, tak budu víc než spokojený. Zatím se mi to celkem daří... máme u nás třeba server který si postavilo Centrum pro Současné Umění, a současně server lidí, co se od nich později odštěpili... nebo máme různé komunity geeků, co se ve třech postaví jeden server a každý na něm pak má jeden virtuální server zcela pod svojí kontrolou, apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: nějak tak. problém je, že jsem lidem sliboval tři, a asi do týdne, nebo tak nějak. jenže na prvních dvou stránkách jsem dělal 2 nebo 3 týdny, a přitom jsem musel konzultovat svého dvorního překladatele tolikrát, že jsem pochopil, že je to asi nad moje síly.

    mám pocit, že rozumím relativně slušně anglicky, ale když mám přebásnit konkrétní text, tak pak zjišťuju, že se mi vždy nějakého slova nedostává. to ale možná znamená, že tomu originálnímu textu možná nerozumím až tak dobře, jak si myslím ? každopádně trvám na tom, že Stephensona by měl překládat někdo, kdo má cit pro jeho pohled na svět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam