• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    HASH
    HASH --- ---
    jsi kreten
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.tachyon-czech.com/produkty.php?id=59

    TACHYONIZOVANÉ VERTICAL HAPPY SOULS™

    Tyto vložky Vertical Happy Souls jsou pro účastníky seminářů Quality of One™.

    Tachyonizované vložky Vertical Happy Souls podporují váš návrat do vertikality jak jste se naučili
    na seminářích Quality of One™. Namísto vytahování tachyonů nahoru skrz chodidla, Vertical Happy Souls
    přitahují tachyonové pole z temenní čakry dolů do chodidel.

    Semináře Quality of One učí studenty zřídit si vertikalitu pomocí tachyonizovaného přívěsku Vortex
    Pendant™. Zvyšte si a podpořte si tento zážitek s tachyonizovanými vložkami Vertical Happy Souls.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://literarky.cz/index.php?p=clanek&id=5844

    Thajsko: předseda vlády Samak Sundaravedž byl Ústavním soudem donucen odstoupit, jelikož zjara v rozporu s ústavou účinkoval v televizním pořadu o vaření.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.teckacz.cz/index.php?clanekid=738
    Milan Kundera popírá, že byl udavačem

    Ke každému mediálnímu, právnímu, informačnímu či jinému dokumentu totalitního systému bychom předem měli předem přistupovat jako k informaci potenciálně zmanipulované či lživé
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no, tak on ti menší ban cca tak na týden taky neuškodí. já jsem v zásadě ochoten se bavit (téměř) o čemkoliv, ale skutečně... nepamatuju si, že bych někdy účastníkovi jakéhokoliv flejmu kdekoliv na NYXu napsal, že z něj "vylezla hromada sraček" (nebo že je kokot, idiot, apod.) - tedy, v podstatě, s lidmi, kteří se se mnou chtějí bavit tímhle stylem, se asi nemám chuť bavit vůbec.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: zase z tebe vylezla jen hromada sracek :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: jsme na tom přesně stejně, koukám :-) taky by mi to tím tempem trvalo 10 let - viz [ XCHAOS @ Neal Stephenson: Baroque Cycle (pokus o překlad do češtiny - žádosti o přístup do klubu posílejte na id XCHAOS) ] dal jsem ti tam práva ke čtení...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Tohle me zaujalo (Stephensona mam rad), a ciste ze zvedavosti jsem si zkusil prelozit prolog Cryptonomiconu. Musim rict ze je to celkem fuska, dalo to dost googlovani a slovnikovani, a na par mistech si nejsem jistej prekladem (typicky jmena ulic, bank atd.). Celou knizku bych takhle prekladat nechtel, to je timhle tempem tak na pul roku (osm hodin denne, pet dni v tydnu, plus jak z toho casem budu otravenej, tak by se mi postupne snizovala vykonnost; nemluve o tom, ze 8x5 uz travim normalni praci).

    Preklad rekneme The Baroque Cycle by byl jeste o rad nebo dva horsi, na to proste nemam ani omylem (prilis mnoho historickych souvislosti, prilis mnoho postav, slozitejsi jazyk, navic 2.5K stranek).

    Nicmene zde pro zajimavost, vzalo mi to asi tri hodiny (jsou to ctyri stranky zdrojoveho textu). Nedelam si iluze ze je to nejaka jazykova perla, zivim se jako programator (ted tam namatkou vidim dvakrat zuctovani s krouzkem nad u... chjo).
    http://petr.machata.cz/stephenson.txt
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale Paroubek se v podstatě prezentuje jako přeborník v rychlojízdě na bruslích (a já nejsem Paroubek).

    Mezioborový rozhled je, nemůžu si pomoct, určitá výhoda. Jsem v jistých kruzích nenáviděn daleko víc, než kdybych kdybych sice třeba nesouhlasil, ale měl to postavené jen na základě nějaké víry nebo vkusu nebo prostě osobního přesvědčení. Pak by debata nebyla možná, a byl bych tiše trpěn (sice opovrhován jedněmi, a přijímán do party druhými - ale v zásadě oboje nekonfliktně).

    Co představuje problém, je právě moje snaha o určitý vhled do problematiky. Protože tenhle vhled v dnešní době není zcela vyloučený - a ne že ne. Když třeba jadernému fyzikovi tvrdíš, že se ho bojíš, protože je známé, že jeho pohled působí, že kravám kysne mléko ve vemeni (nebo porodí dvojhlavá telata, což je už pravděpodobnější - zvlášť pokud by se ta kráva napila trochu supertěžké vody obsahující tritium, které je známé teratogením potenciálem :-), tak v zásadě pro toho fyzika budu naprosto neškodný protivník. Chápej - vznešený vědec se přece nemusí špinit s nějakými pověrčivým křiklouny z davu - vědec diskutuje se sobě rovnými, s těmi kdo mají moc. Kdo vládnou přinejmenším slovem, když ne mečem nebo měšcem, abych tak řekl. Tzn. pokud si nastuduju alespoň poločasy rozpadu jednotlivých izotopů, tak se ta diskuze rázem stává vyrovnanější. Samozřejmě díky tomu trochu nahlédnu tomu, jak jim to celé funguje - koneckonců, všechno jsou to takové kostičky lega, akorát pokud namícháme specifický druh kostiček v určitém poměru, tak nám to bouchne - a jen hrstka těch, co se tím zabývají, doopravdu ovládla tak komplexní matematiku, aby PŘESNĚ chápala a věděla proč (Ale pořád se koneckonců musíme dopočítat stejného počtu kostiček na začátku i na konci toho výbuchu :-). Tzn. "všeobecný rozhled" v takovém oboru je možný - a je pochopitelně pro diskutující protistranu daleko nepříjemnější, než všeobecná pověrčivost (do které se mi neustále někdo snaží zaškatulkovat).

    Pointa ovšem je, že konkrétně id FYZIK je přesvědčen, že je to právě on, kdo má v ruce technologii, která je schopna spasit svět. A že bojuje proti pověrčivým a nevzdělaným davům, a proti "zelenému fundamentalismu". Ale pointa je, že jeho postoj je nakonec "fundamentalističtější", než ten můj ! protože já nevěřím, že jsem schopen zachránit svět: pouze vědomě podporuju takové trendy, které by vedly ke vzniku světa, ve kterém bych já chtěl žít, a byl spokojen se svým postavením v tomto světě !

    Dtto můj spor C vs. C++ - tam je celý spoj ještě absurdnější, protože je zřejmé, že nikdo (kromě zaměstnavatele) nemůže nikoho donutit používat nějaký programovací jazyk násilím. Škody na životech víceméně také nehrozí. Celý flejmwar, který jsem několik týdnů vedl ve svém fóru o ANSI C/C99 byl o tom, jestli je větší riziko selhání řidiče u šlapací tříkolky, pokud je jezdec vybaven helmou, a nebo u proudového letadla, pokud pilot helmou vybaven není. Chápej - bylo to celé mimo mísu. Nebyl důvod vést ten flamewar. Jediné, co tam bylo dotčené, byla čest jednoho (možná dvou) coderů, kteří berou 50+ tisíc měsíčně, a cítí se zřejmě potenciálně podvědomě ohroženi buď open source softwarem jako takovým, nebo tím, že se efektivní programování pro Linux stane potenciálně jednodušší pro širší masy uživatelů.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: zas meles nesmysly, vytahujes se vsude se svym "mezioborovym" zamerenim, coz je proste lidem kteri vi a umeji k smichu. neco jako kdyby se Paroubek zacal prezentovat jako prebornik v rychlojizde na bruslich. a podobne komicke :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale to je jejich problém, že jsem jim k smíchu. samozřejmě.. kdyby moji prioritou bylo brát se smrtelně vážně, asi by mě to trápilo.. ale myslím, že lidi co mě znají, si na můj styl komunikace zvykli.

    že bych "kecal někomu do oboru" jsem si nevšiml: samozřejmě mě trochu vadí obory, které samy sebe pokládají za zcela nenahraditelné, a nadřazené všem ostatním, to ano. moje polemika s těmito obory se ale nese nejčastěji v duchu, že oni říkají "jsme nepostradatelní" a já je popichuju "a co když ne ?".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ne, zase ulitavas. pitomec je holt ten, co keca do oboru, kteremu vubec nerozumi. receno Polivkou, ten "co dela machry a pritom ma hajzl na chodbe" ;-)

    asi jsi holt mentalne nedostatecny, ze nedokazes videt, jak moc jsi ostatnim k smichu ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ... což je ovšem jen krycí název pro lidi, kteří si myslí něco jiného než ty, nebo náhodou někde přečetli něco, na co si ty zatím ty ještě nenarazil, nebo tak něco.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nikoliv, ja jsem liberalni clovek, jenom nemam rad (neo)pitomce ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: no, není kecání jako kecání.

    _BENNY: není to všechno až tak fantasmagorický balast. prostě je pro tebe obtížné pochopit, že může někde existovat nějaká sada vnitřně konzistentních přesvědčení a vědomostí, která je odlišná od té tvojí: požaduješ totální potvrzení svého pohledu na svět, "kdo není s tebou, je proti tobě" - prostě každý, kdo si přečte stejné věci jako ty, a věřím stejným věcem kterým si během života uvěřil ty, by podle tebe měl mít zhruba stejný obraz světa, jako ty. No jo: jenže lidi četli i jiné věci, mají jiné zkušenosti, vytvořili si jiný subjektivní obraz světa ? Co s tím ? pronásledovat ty nebezpečné kecálky rouhající se vůči tebou vyznávanému obrazu světa do jejich vlastních diskuzních fór, a tam donekončna zabíjet čas flejmováním ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    kecani by slo kazdymu lemplovi...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: nesmysl (tuny a tuny nepodlozeneho fantasmagorickeho balastu produkujes predevsim ty, a vsude), ale dojmy psychouse rozporovat nebudu, to je sysifovska prace :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: samozřejmě. a nevidím na tom nic špatného.

    ostatně: nemyslím, že celkový objem tvých příspěvků na NYX je nižší než můj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam