• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    co se na anglické wiki píše o čínské "kulturní revoluci"... jeden z největších úletů 60. let, podle mě:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_Revolution
    http://en.wikipedia.org/wiki/Second-round_simplified_Chinese_character
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lin_Biao
    ... a ostatně viz...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Luding_Bridge

    prostě dokonalý úlet, Mao zveřejní manifest "bombardujte základnu" a o pár později se jeho pravá ruka (zcela fake revoluční vůdce, který prostě jen dokázal zadávat svým podřízeným nelidské rozkazy) skutečně snaží bombardovat mosty na trati, po které vlakem jede Mao :-) má plán založený na převzetí moci pomocí bombardování měst a nakonec sám letecky (sic!) prchá do znepřáteleného Sovětského svazu (sic! co asi čekal od gerontobyrokrata Brežněva ? politický azyl ??), přičemž letadlo se po cestě zřítí za záhadných okolností.

    když si to čtete, tak vám dojde, že Maova "kulturní revoluce" byla největším hipisáckým hnutím 60. let... a absolutní moc zdaleka nejtvrdší drogou, se kterou můžete experimentovat (a uškodit si).

    současně ABSOLUTNĚ nechápu kohokoliv příčetného na Západě, kdo se teda k Maosimu mohl hlásit.. i když třeba to dvojí zjednodušování čínského písma bylo docela "punkové", tedy :-) viz např. Egon Bondy, který se svými sympatiemi k Maoismu skutečně našel jediný způsob, jak zůstat skutečným surrealistou :-)

    každopádně celá story čínské komunismu je naprosto úchvatná epopej.. počínaje tím, že Čankajšek v podstatě nechal Maa utéct na Dlouhý pochod, aby oslabil odbojné místní vojevůdce, ti ovšem nebyli příliš ochotni ani schopni klást účinný odpor pomocí svých mušket místní výroby z dostřelem 100m (zatímco elitní jednotky Rudé armády údajně používaly importované německé zbraně), apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Letadlem na solární pohon kolem světa
    http://teckacz.cz/index.php?clanekid=965
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ... aneb žido-zednářsko-feministické spiknutí !!! hledejte Ilumináty za vším !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ovšem fakt nevím, jestli mám věřit tomu, že ji fakt necítí...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Chov zvířat, která necítí bolest | Science World.cz
    http://scienceworld.cz/biologie/chov-zvirat-ktera-neciti-bolest-5117
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.multiweb.cz/hawkmoon/privato_z_blogosfery.htm
    Bělohradský: krácený úvod k druhému, doplněnému vydání knihy Společnost nevolnosti

    V boji mezi komunismem a kapitalismem ne -šlo o řešení rozporů průmyslové modernosti, ale o to, kdo v ní bude pánem. Vítězství jednoho z nich proto není řešením, ale propastným prohloubením rozporů modernosti.

    A o tom to je - musíme prostě vzít Bělohradského, Dawkinse, demilitarizované libertariánství, a vůbec všechno, co je po ruce - a poslepovat z toho nějakou rozumnou třetí cestu.
    OMI
    OMI --- ---
    http://lipsansky.blog.idnes.cz/c/104822/Marne-snahy-protipiratskych-unii.html
    K tomu jenom dodám, že to je právě ten důvod, rpoč pirátím i věci, který bych si schutí koupil: nechce se mi proklikávat se reklamama k menu, chci toprostě vrazit do stroje, odentrovat a jít si pro čaj.

    Takže už jsem několik věcí koupil na stánku, prohnal softem, zmenšil (nemám metrový LCD) aby se toho na placku vešlo víc, vyházel "reklamy na upoutávky" a originály kamsi založil.

    Ale když to nedošlo kameníkům v dobách CD, že by se dalo na jednu placku nacpat v MP3 celá diskografie... už jim to asi dojít nestihne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI
    OMI --- ---
    jak jsem se tu vyznal ze své alergii na Blekotu Bakaláře, tohle to je parádní canc:
    http://scienceworld.cz/medicina/uloha-pro-tento-den-ach-ta-psychoanalyza-3784
    OMI
    OMI --- ---
    Geny, memy a třetí replikátor | Science World.cz
    http://scienceworld.cz/clovek/Geny-memy-a-treti-replikator-5036
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: tak v tom případě jsi zralý pro [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] - přidej se k nám :-) podle mě tohle je dnes "frontová linie", na které se vede souboj o budoucích podobách svobody a v podstatě i celkové perceptivní reality, ve které jedinec bude žít (dnešní doba je definovaná téměř totální izolací od procesu automatizované masové výroby, například.... )
    OMI
    OMI --- ---
    ...vostatně celou tu debatu pod tím výjimečně lze doporučit, ikdyž je to na Novinkách.

    Koncepce OSA jakožto "pronajimatele zaznamenaného zvuku" je něco naprosto obdivuhodného. Napadá mne jediný příměr -- když Voskovec pronajímá stín osla (W+V: Osel a stín)
    Bejt prachatej, koupím si zákon, kterým budu pronajímat dech. Nebo pohled pravým okem na svět. Praskání písku pod botou.
    OMI
    OMI --- ---
    Pod tím komentář:
    Jiří Karban, Domažlice

    Pátek, 25.září 2009, 17:56:57 | Souhlasím | Nesouhlasím | +19

    CD nějaké skupiny nebo DVD s filmem si koupit můžu a nemusím, tam ať si nasadí cenu jakou chtějí - volba je na mně. Ale prázdná DVD nebo pevný disk si koupit musím, a platím OSE zlodějský poplatek, i když si tam pak nahraju obrázky ze svého foťáku. To by mi OSA měla něco zaplatit, když jsem autor, ne ? Tohle je ta největší zlodějna ...


    Tohle podepíšu vlastní krví. To je důvod, proč i po tom páně předsedově blábolení uvažuju, že budu volit piráty.
    OMI
    OMI --- ---
    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/180024-hudebnici-se-hadaji-jak-nalozit-s-pocitacovymi-piraty-na-internetu.html

    Já je pořád nějak nechápu -- jako... někdo se nazývá "umělcem" a zároveň tvrdí, že to dělá pro prachy? Doprdele, dyť to je přímo definice kýče! Jak se může někdo přiznat, že si hraje na Umění jenom pro peníze a přitom se nestydí a nechodí po ulici s xichtem v pytlíku!?

    Tak buď jsou to umělci, nebo kalkulujou svoje skladby na zisk, ne? Umělci nebo kýčaři! A když už teda se chtěj živit kýčem, ať si tedy vyberou movitou cílovou skupinu a né jako takovej Landa nebo bezejmenní rappeři a technaři, kteří mají cílovou skupinu nemajetnou... a světe div se, na kopírování si stežujou stejně málo, jako takovej Nohavica.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    OMI: nebo třeba tu starou známou ... Ktož sú boží bojovnící..:)
    OMI
    OMI --- ---
    A začlo by to hromovým zvoláním "BIJTE PAPEŽENCE!!!" .-)))
    OMI
    OMI --- ---
    No taky když se bavíš s eteistou, jeho víra v neexistenci (kýmsi druhým) ztělesněného boha je stejně úsměvná jako víra kteréhokoliv věřícího v neexistenci bohů těch druhých náboženství... :_)

    V reálu věří v existenci stejných principů, jen se stejně jako všichni ostatní věřící vymezuje proti terimologii jiných náboženství.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    Spíš by mě potěšilo, kdyby na toho papeže někdo přitáhl mobilní soundsystém. Třeba by si katolíci rádi zamrdali bedny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam