• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátské Noviny - Drobilova aféra odkrývá pozadí politické mafie.
    http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=32762
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ale ja tady nechcu psat dlouhe A4ky o ruznych pohledech na smysl statu apod. napiste mi nekdo, ze spolecenska smlouva neni vyhradne teoreticky konstrukt, ktery v realite nenajdeme nebo to ukonceme. ja osobne jsem to uz ukoncil, nic noveho jsem se nedozvedel, krome klasickych argumentu typu "ale ty nam beres nasi hracku!" nebo "jestli se ti to nelibi tak se odstehuj na Mars".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    odpověď pro [ _BENNY @ Wikileaks - Assange - Revolution now! ] - inu ano, vůči těm, kdo "nepodepsali" společenskou smlouvu u voleb, jsou potom ustanovení této společenské smlouvy (Ústavou počínaje vynucována v podstatě násilím, to je bez diskuze. Já se ti ale snažím vysvětlit, že už pouhou účastí u voleb si s jedním konkrétním zhmotněním společenské smlouvy vyslovil souhlas...

    ...a BTW např. Listina práv a svobod ti zakazuje sebevraždu (neboli právo na život je ti "násilně" vnucováno i proti tvé vůli :-) teoreticky, než začnou v blázinci zachraňovat nějakého sebevraha, tak by si měli ověřit jeho účast u voleb: pokud se zúčastnil, tak tím podepsal Společenskou smlouvu zahrnující právo na život každého občana, a tím pádem se de-facto zavázal nespáchat sebevraždu. Naopak, pokud se voleb sebevrah neúčastnil, tak zachraňování jeho života potenciálně probíhá proti jeho vůli, a není smluvně podchycené.

    (ne náhodou mladý Masaryk, sofistikovaný, vychcaný, liberální radikál, tak obratně blufoval právě co se týče práva na sebevraždu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    zde prosím proběhne pokračování offtopicu z [ XCHAOS @ Wikileaks - Assange - Revolution now! ] o společenské smlouvě (a o tom, že id _BENNY jí nikdy nepodepsal), o moderním státu, postmoderním státu, premoderním státu, atd.

    to vše jsou flamewary, pro které byl tenhle klub od začátku přímo stvořený !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LONESTAR: ach jo, d-fens... srovnávat nás s KSČM, to je fakt síla. my jsme liberální strana...

    jinak je vtipné, že doporučuje torrent - já ho doporučuju taky, ale vtipná je ta nekonzistence, jak on ho doporučí, protože je úičnný, i když ideologicky ho řadí na jeden level s KSČM :-)

    ale je zábavné, jak ta koalici v Budějicích naštvala jak příznivce Pirátů, tak i příznivce SSO :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Autorské právo na internetu aneb stahujeme legálně
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010121203

    omluv zdroj ;-) ale zajímal by mě názor opravdového Piráta ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    důkaz, že informační reoluce je antitezí militarismu:
    Americká armáda si zakázala cédéčka, dvdéčka i USB flešky - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/americka-armada-si-zakazala-cedecka-dvdecka-i-usb-flesky-pgw-/tec_technika.asp?c=A101210_170640_tec_technika_kuz
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Čech staví stroj, který tiskne ve 3D a vyrábí sám sebe - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=685217
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Scientists Discover Solar Powered Hornets - Slashdot
    http://science.slashdot.org/story/10/12/08/2326235/Scientists-Discover-Solar-Powered-Hornets
    Paradigm shift - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Paradigm_shift
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    napovím, že jedno z témat, na které se chystám, není vůbec podvratné:
    Picture of the Dragon spacecraft carried by three main parach... on Twitpic
    http://twitpic.com/3e5wwb

    prostě fandím soukromým firmám, které se cpou do kosmického prostoru: ano, jistě, v budoucnu to může přinést nová rizika... ale dnes mi fascinuje, že se najde člověk (mj. původní autor dnes nenáviděného PayPalu - ale prodal ho velkému kapitálu už před deseti lety a právě z těch peněz financuje svoje kosmické a elektromobilní experimenty), který dokáže předvést kosmickou loď (předem připravenou nést na palubě až 7 kosmonautů) za desetinu ceny, za kterou to dokáže NASA.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    můj starší, ale až v pátek zveřejněný článek:
    TečkaCZ - Vše o #WikiLeaks a o transparentnosti světových vlád
    http://teckacz.cz/1022
    můj pondělní článek:
    TečkaCZ - #IamWikileaks - Julian Assange globálním mediálním hrdinou
    http://teckacz.cz/1089

    + jistě jste si všimli, že NYX implementoval RSS a Twitter import statusů - tedy nejjednodušší způsob, jak sledovat čím zrovna "žiju online" je dát si mě do přátel. Tenhle klub by pak měl sloužit třeba k jednoduché zpětné vazbě, ke sdílení podnětů na odkazy o tom, o čem by bylo zajímavé napsat nové články (třeba i jen formou shromažďování linků na zajímavé příspěvky v jiných klubech, apod.)

    prostě neváhejte sem psát.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TečkaCZ - Film: Muži kteří nenávidí ženy
    http://teckacz.cz/1059
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (podotýkám, že příspěvek měl docela dobrý rating už než jsem na něj odkazoval - a linkuju to sem hlavně kvůli tomu, abych TADY, ne v tamto klubu, pokračoval v diskuzi, zda by snadno klikatelné twitter-style #tagy u příspěvků na NYXu měly smysl...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: já už se skoro bojím, že když se důrazně postavím na nějakou stranu - např. v poslední době [ AntiFacebook ] - tak tím spoustu lidí instinktivně odradím.

    popravdě - nevím, kdy jsem naposledy nějak výrazněji "blouznil". snažím se o čistě racionální argumentaci... vize jsou důležité taky, ale snažím se jasně oboje dvoje oddělovat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jako navod na uspesne vyvolani bourlive debaty po xchaosovsku navrhuji: hodit do placu problem jako vzdy, ale pro tentokrat se treba lidi zezacatku spis pozeptavat na detaily a nazory co si o te veci mysli... a blouznenim je vsechny dorazit az na konec, ne hned zezacatku! Rocky taky nikdy nevyhral hned v prvnim kole ;))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    I když to tak nevypadá, tak tento klub je určen k volné diskuzi... fakt to není můj odkazovník.... ten najdete zde: http://teckacz.cz/links.php

    budu si muset nějak ujasnit, kam vlastně odkazy co pokládám za zajímavé budu postovat - ideální by to pochopitelně bylo někam, kde vyvolají bouřlivé debaty :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Facebook Tries To Silence Lamebook: Removes Its Page, Blocks Links And Likes
    http://techcrunch.com/2010/11/22/facebook-blocks-lamebook/
    charakteristický rys každé totality: nemá smysl pro humor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam