REDGUY: je to zaprvé Sun Trip, jednak závody jsou od toho, aby člověk _zkusil_ to vyhrát. A jinak skutečně, při plánování toho stroje jsem použil i postupy matematické analýzy. Ale nevím, jestli to byl "vrchol mého myšlení" o tom závodu. V zásadě je to fyzikální problém a fyzika, nebo v obecné rovině "přírodní věda", tedy schopnost teoreticky modely nejen vymýšlet, ale i aplikovat v praxi a ověřovat jestli fungují, je podle mě vyšší forma myšlení, než jen čirá matematika, čirá abstrakce.
Hlavně mícháš dohromady páté přes devaté - neustále to stavíš do roviny, že ty přece matematiku aplikovat umíš, já to neumím nebo dělám špatně a z toho vyplývá tvoje převaha v diskuzi. Opakovaně narážíš na to, že to není pravda - viz solární letadla a zveřejněné parametry SolarStratosu, apod... nebo pochopení, že proudová letadla nelétají tak rychle, jak létají, protože můžou, ale protože _musí_ - protože existuje jedno optimální machovo číslo, tedy zlomek rychlost zvuku v dané výšce, při které je účinnost nejvyšší.
I když můžu být v konkrétní matematice objektivně vzato slabší, tak pořád to "méně" matematiky, co ovládám, můžu použít kreativnějším způsobem a dosáhnout zajímavých cílů. Nebo můžu použít obecně známou dovednost (za kterou je taky schovaná matematika) i když ten výpočet neumím sám provést (a naopak ten, kdo ho provést umí, nemusí dostat související nápad...).