LINKOS: já odmítám NYXovskou zvyklost promazávání příspěvku. Kdyby je šlo "skrýtvat", nějak sbalovat, třeba se zdůvodněním, proč to moderátor skryl, tak bych byl nadšený (takhle to bylo v diskuzích na mém e-zine, které ale byly bohužel zbastelené v PHP4, tak jsem je zahodil).
NYXovské promazávání (cenzura) má jednu zásadní vadu: nikdo neví, za co a proč a kým byl vlastně promazán. to snad mohlo mít opodstatnění před 20 lety, když byly kapacity databází omezené. Cenzura může být snad ospravedlnitelná, v extrémních případech (myšleno v případech extrémních blbců) - ale měl by existovat cenzurní log, mělo by být jasné, kdo a co a proč zcenzuroval, aby nikdo nemohl šířit FUD o své ublíženosti.
uznávám nutnost rozdávat bany. ty ale musí být za určitý konkrétní prohřešek. pokud o mě někdo 10 let vykřikuje, že jsem "lhář" a "zmrd", celkem bez ohledu na to, jak moc se snažím, tak je to asi dobrý důvod dát si ho do ignore a do banu
obávám se, že moje hlavní pravidlo bude, že kdo to do mě propracuje až na na ignorelist, ten současně dostane ban v klubech, které moderuju (protože jinak by tam ignorelist nefungoval). to je poměrně jednoduchý princip.