• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    Varování ministerstva memetiky: při neodborné manipulaci s Occamovou břitvou hrozí nebezpečí úrazu

    Jak definovat, co to je "Diskuze o nesmrtelnosti chrousta" ? Já bych zkusil např. tohle: Specifický způsob řešení otázek, které se svojí podstatou dotýkají např. metafyziky, filosofie, teologie, kosmologie, psychologie, sociologie, politiky, antropologie, teorie jazyka, teorie médií a metodologie přírodních věd - ale které jsou vedené bez použití sofistikované terminologie humanitních věd (tzn. tak, aby tomu rozuměly i malé děti).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Meme - http://en.wikipedia.org/wiki/Memetic_engineering
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Mem - http://cs.wikipedia.org/wiki/Memetika
    memetická porucha - porucha normálního fungování memů v naší mysli nebo ve společnosti
    mementální postižení - postižení člověka nebo společnosti způsobené větším než malým množstvím memetických poruch
    memóza - onemocnění způsobené škodlivým memem (ať už důsledkem memové infekce, nebo memetické mutace)
    memová infekce - nedobrovolné přijetí cizorodého memu člověkem nebo společností
    memová mutace - samovolný vznik nového memu samovolným pozměněním (mutací) nějakého stávajícího memu
    memová epidemie - divoké, nekontrolované šíření memů ve společnosti (např. v důsledku propagandy, reklamy, nebo šíření drbů)
    memofond - souhrn memů, kterými disponuje jednotlivec nebo společnost
    memoterapie - léčba poruchy způsobené škodlivými memy (zejména pomocí jiných memů, např. přímo k tomu určených a uměle vytvořených)
    memetické inženýrství - obor, zabývající se záměrnou a promyšlenou tvorbou nových umělých memů (nezaměňovat s propagandou či reklamou)
    memobanka - úložiště memů, místo, kam můžete uschovat svoje memy pro pozdější použití
    bludotropní memy - memy s nadprůměrným potenciálem přimět své nositele uvěřit různým bludům
    memonosič - po vzoru "bacilosnosič", nositel memu (sám může být vůči danému memu imunní, ale u jiných ten samý mem může způsobit memózu)
    antimemetika - prostředky používané při léčbě memóz - např. malé, kontrolovaně užívané dávky alkoholu či konopí (pozor, nezaměňovat s antiemetiky, což jsou prostředky proti zvracení)
    antimemy - alternativa k užívání antimemetik - speciální memy, navržené tak, aby bojovaly s jinými memy
    mememeticky modifikované organismy (MMO) - též hipsteři :-)
    buzzword - nadprůměrně životaschopný mem, šířící se prostřednictvím nových médií (např. Webu 2.0)
    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUKIDE: já nevím, ale fakt vůbec nechápu co mi chceš dokázat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUKIDE: růst plynu větší, než růst renewables? hmm, bohužel dost pravděpodobné...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LINKOS: Hele fakt pletete všichni CO2 a znečištění, ale když už chceš graf tady je...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsem pořád fascinován tématem "manželství pro všechny":

    Představte si dva chlapi, kteří mají slušné platy. Když budou předstírat gay manželství, pravděpodobně jim dá banka daleko větší hypotéku, než kdyby žili každý zvlášť se svojí heterosexuální partnerkou, která má nízky nebo žádný příjem (třeba protože nemá čas vydělávat, protože rodí děti).

    To, že koncept předstíraného homosexuálního svazku a tolerované heterosexuální nevěry, sloužící pouze k plození dětí, se stane ekonomický výhodným, mi nepřestává fascinovat a udivovat :-) (Aneb jak si pořád všichni myslí, že pro jedince i pro rodinu je výhodné odhalit před společností, jak se věci mají doopravdy :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUKIDE: jenže, samotne množství vyrobené elektřiny o ničem nevypovídá. Stačí aby ti lidé přecházely z topení uhlí na tepelná čerpadla a tou statistikou ti to zahybe. Pak už je samo podstatně jaký je energetický mix u její výroby.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    In a strange twist of events... technologická singularita začala tak, že si lidi začli první (a není divu, že je to sere, mě by to sralo taky.. .místo elektromobilů řízených člověkem klasická auta, ale bez řidiče? wtf?)
    Lidé v Kalifornii pokřikují a útočí na autonomní vozidla. Přibývá napadení robotických aut člověkem – Connect.cz
    https://connect.zive.cz/...la-pribyva-napadeni-robotickych-aut-clovekem/sc-320-a-192213/default.aspx
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Bellová, Bianca: Proč nejsem feministkou - iLiteratura.cz
    http://www.iliteratura.cz/Clanek/41307/bellova-bianca-proc-nejsem-feministkou
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Lidí, kteří se trápí kvůli ohrožení přírody, je mnoho. Narážejí na nepochopení - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...-kteri-se-trapi-kvuli-ohrozeni-prirody-je-mnoho-narazeji-na-nepochopeni
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    At least one professional militant in the Bronx read the Little Red Book to his marijuana plant to help it to grow.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Maoism marches on: the revolutionary idea that still shapes the world | Books | The Guardian
    https://www.theguardian.com/books/2019/mar/16/onward-march-maoism-julia-lovell
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Dokázal, že Rusko na nás útočí dezinformacemi. ‚Klíčovou roli hrají Zeman a Facebook,‘ říká analytik | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...mov/frantisek-vrabel-dezinformace-fake-news-rusko-facebook_1903130001_ogo
    Využívá i toho, že lidé ocení spíše chválu než kritiku, dodává jim „vyhovující“ zprávy. Pokud bychom my dva zastávali rozdílné politické názory, dodával by vám úplně jiné zprávy, svět by vám vykresloval jinak než mě. To má dalekosáhlé důsledky: přestáváme si rozumět. Navzájem si o sobě myslíme, že jsme úplně mimo. Já přece vidím, co se píše, vůbec vás nechápu. Proto roste rozdělení společnosti, ale také se názory radikalizují. Tím ale dostávají větší prostor, protože jsou algoritmy Facebooku více tlačeny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Scientists Reawaken Cells From a 28,000-Year-Old Mammoth - Slashdot
    https://science.slashdot.org/...03/13/024246/scientists-reawaken-cells-from-a-28000-year-old-mammoth
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ha, konečně jsem se stal majitelem vlastní flamewar o globálním oteplování :-) 10 let osamělého postování v tomhle klubu nepřišlo vniveč!
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LINKOS: no právě ono je to smíchaný, takže nějaký CO2 marginální a kdyby jsme opravdu snižovali spotřebu energie tak by se jí nevyrábělo čím dál tím víc :)
    takž si můžeme to pojmenovávat jak chceme ale čísla o výrobě elektřiny mluví za vše :) a je celkem jedno že roste díky obnovitelným zdrojům protože ona se na něco spotřebovává že :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUKIDE: tj, tys to rozjel :-).
    Tak ja nevim, rekl bych ze michas vic veci dohromady. Treba ty stitky vubec neberu jako soucast boje proti GO. Proste vyroba elektriny neco stoji a ma nejake extenality-at je to tezba uhli,nebo ukladani jaderneho odpadu, tak je lepsi jeji spotrebu snizovat. Domy prochazeji nejaky vyvojem hodne dlouhou dobu akorat ted sme tomu daly nejakou meritelnou hodnotu. Napriklad Marie Terezie naridila, ze se musi davat spaletova okna,protoze jsou mnohem uspornejsi nez jednoducha a lide preci jen mohou pokacet mene stromu na palivo.
    Ale jasne stoji nas todle skatulkovani nejakou praci, ale ty uspory jsou fakt vyrazne.
    Jen dodam,ze zarovky se delaji v dvou standartnich zavitech a zavit maji stejny at jde o ledku, usporku, nebo klasiku. Pak jsou mraky jinejch typu, kde by zavit prekazel, nebo kdyz vyrobce chce abys od nej bral jeho trubice apod. Ale tech je fakt malo, tech standartnich je tak 95%.
    Dneska uz se delaji ledkove trubice i do zarivek.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LINKOS: hele boj s oteplováním je jako boj s tím že je moře slaný takže cokoliv děláš v boji proti oteplování tak na to potřebuješ prostřetky a energii, kterou by jsi nespotřeboval kdyby jsi nebojoval :)
    protože ten přístup je od začátku špatnej ze svý podstaty vyjadřuje ho slovo boj a celá ta mašinérie okolo toho je prostě totální nonsens... není to otom se zamyslet co budeme dělat v nějakém širším měřítku jako společnost ale je to otom že determinujeme viníka a pak jdem do boje... já fakt nechápu že tuhle filozofii pořád někdo žere a když vidím ty masy lidi včetně studentů co se v pátek neučí a jdou demostrovat proti globálnímu oteplování tak mi to hlava nebere
    A v tomhle případě je teď viník CO2 nesmyslný zaklínadlo a všechno měříme na produkci co2 a mašinérie na to vymyslí emisní povolenky a ty samo se obchodují na burze a baráky maj štítky s energetickou náročností a všechno má štítek s energetickou náročností a přito mjedeme k tomu politiku růstu ekonomiky takže aby rostla ekonomika je třeba udělat víc štítků :) ale štítek něco stojí že nějakej ten pokácenej strom barvu energii práci grafika... what so ever prostě to je takový množství CO2 co tím bojem vyprodukujeme že je naprosto nepodstatný co kde omezíme ... viz žárovky to je etida... pořád jsou úspornější a úspornější, ale taky maj jiný zavity nevejdo use třeba do starý lampičky a ta tak zkončí na smetišti a je třeba vyrobit novou...
    ale zase abys mě nechápal jako odpůrce technologii nebo tak mě jde o to že prostě někdy bylo tepleji a někdy více zima no a teď je víc tepleji ono zas tak není ale ty modeli to říkaj a máme bezprecedentní množství CO2 ale to je jen opravdu titerná blbost to CO2 a jeho koncentrace v atmosféře oproti zbytku atmosféry a jasně může to způsobit nerovnováhu, ale jak vědci uř řekly pravděpodobně to je už teď jedno páč se to dal odo pohybu i když jak už jsme kolikrát se vyjádřil nejsem si jistej že naše měření a věda jsou natolik schopné předvídat prosesy planety aby mohli říct že jsme v háji... no nicméně proč ztrácíme čas a peníze a kdesi cosi tím že bojujeme proti globálnímu oteplování.... a teď z těch zpráv lidi ještě páchaj sebevraždy... tak já nevím mě to rozum nebere... a teď mě tak napadá že se do toho dá zahrnout i podvádění automobilek aby splnili emisní limity :D

    boj = ztráta energie a prostředků
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUKIDE: asi sem natvrdlej, ale nerozumim tomu. Mohl bys byt teochu konkretnejsi?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LINKOS: uh ah asi ve výrobě těch prostředků naboj a ve spotřebované energii všeobecneji to už snad říct nejde...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUKIDE: v cem boj proti oteplovani spini planetu?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    XCHAOS: ale oteplování je jen konstanta a boj protí jí jen urychluje nebo spíš víc špiní planetu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam