• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STQbackstage fotky/videa z našich i cizích focení, fotografové při práci
    RAGULAJA
    RAGULAJA --- ---
    PAVEL_P: O tom jsem cetl, ze je to prokazatelne viral.
    STQ
    STQ --- ---
    SAPIENS: podle me vymyslenej soft - jsou o tom na netu fora, vsechny to zajimalo a nikdo z lidi co delaj profi retuse ho nezna...:)
    SAPIENS
    SAPIENS --- ---
    DONGIE: v čem to dělají? nebo to je taky vymyšlenej soft?
    PAVEL_P
    PAVEL_P --- ---
    Doporučuji shlédnout tu parodii z related .)
    GOODLIGHT
    GOODLIGHT --- ---
    kurnik sopa, jak ji tam zvedli tu hlavu ?? :o)
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    tak pardon
    STQ
    STQ --- ---
    to je fakt stary a fakt uz to vsichni videli
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    Tohle se sem myslim taky hodi.
    Discuss.

    http://www.youtube.com/watch?v=hibyAJOSW8U
    PAVEL_P
    PAVEL_P --- ---
    Zítra dávají v 20:30 na CT2 Zvětšeninu, berte to jako upozornění na dobré back stage video .)
    BLUE
    BLUE --- ---
    Ta je kruta :-) To je asi jako Bednarova http://www.art-pgn.cz ... nechapu kde bere tolik kseftu kdyz vysledek vypada strasne, ale asi je to tim ze je to zenska... nevim... weird.
    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    coze? (brada dole)
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    EEE: bohuzel jo
    EEE
    EEE --- ---
    a ty fotky ste videli?
    myslim, ze je na case zmenit planetu :)
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    to je narez, to je dost i kdyz to prevedu na dollares
    STQ
    STQ --- ---
    OT_: wow, to jsou dost brutalni ceny, ze bych taky zacal fotit tehotny pani? :))
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    ZACK
    ZACK --- ---
    KOTWA: ty ale nemuzes v tomhle businessu oddelit navrhare, designery, fotografy, agentury. Trefovani do vkusu se deje na uplne jiny urovni, nez kterou tu resite.

    STQ: ber to tak, ze Newton se to taky nikde neucil a vlastne celou svou komercni fotografii postavil na tom, ze se modelky prirozene proste netvari.
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    ale kvalita nejde objektivne popsat, proto jsou ze vsech tech fashion fotografu videt lide, kteri se umeji prodat a delaji neco, po cem je zrovna poptavka... o kvalitu jde treba tobe, ale pokud budou aktualne nastartovany a protlaceny trendy takovy a makovy, pochybuju ze pokud bys fotil neco jinyho, dal by ti nekdo misto v nejakem mediu jen tak (samozrejme pokud bys v tu chvili patril mezi world top 5 tak bys asi nekde uspel, protoze by se to prodalo jen diky jmenu; ale myslim ze pripad richardsona to ani byt nemusi, ten proste dela neco, na co ja vidim - jako nefotograf - pomerne sirokou cilovku... tak proc takovyho cloveka v tom fashion byznysu nemit, i co se tyka chovani tak protipoly a extremy jsou jiste zajimavy i pro ty modelky a stab co se kolem tech fotografu toci).

    trendy a tim padem aktualni obecny vkus lidstva tvori (imho) uplne jini lide, nez vy fotografove. vy jste jen dilek v soukoli, kterej jim pomaha tyhle jima vymysleny trendy ukazat svetu (taky spravne)... oni umej vycejtit, co ted poleti, a fotografu je zas dostatek na to, aby se mezi nima nasli takovi, kteri se preorientujou tak, ze budou fotit tak, aby se to hodilo k tomu, co se ted zada servirovat, a nebo kteri neco takoveho uz foti, doposud treba i bez vetsiho viditelnyho uspechu (a foti to treba i kvuli vnitrni potrebe, snazi se to prosazovat kde muzou, a najednou prijde nekdo, kdo jim to umozni).
    STQ
    STQ --- ---
    KOTWA: tenhle byznys ale na nejvyssi urovni trendy a vkus tvori, takze tam - aspon jak to vidim - vznika prostor pro to aby lidi (fotografove, modni redaktori apod) delali kvalitni veci podle svyho nejlepsiho vedomi a svedomi a podle toho jak videj svet. editorialy zas tak dobre placeny nejsou (a to ani ve vogue apod), na oplatku za to mas ale nejakou kreativni svobodu - pokud ji fotograf vyuzije pro to aby si delal co chce uz je na nem. o tom ze mame tisic ruznejch smeru a stylu a pro vsechny je misto vubec nepolemizuju, co mi ale prijde jako nesmysl tvrdit je 'protoze je to vsechno komercni byznys, kde nejde _vubec_nikdy_ o kvalitu'. protoze tak to neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam