• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLIPDemokracie
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.novinky.cz/clanek/142500-meli-byste-se-zbavit-kralovske-rodiny-vyzvala-britanii-rada-osn.html

    Rada má 29 členů, mezi nimi Saúdskou Arábii, Kubu nebo Srí Lanku. Právě srílanský vyslanec zapříčinil, že se téma britské královny Alžběty II. a jejích příbuzných dostalo na přetřes. Výsledná zpráva nabádá Británii k vypsání referenda ohledně osudu monarchie a přijetí psané ústavy s listinou lidských práv.

    Zpráva rovněž kritizuje způsob přijímání súdánských uprchlíků v Británii. Íránský zástupce zase zmínil, jak nedostatečně potírá království diskriminaci pohlaví.


    Ehm, ehm... :-) Vcelku v pěkné synchronicitě s včerejším dílem "Jistě, pane premiére !" který běžel v TV, kde zástupce fiktivní africké země "Burandy" pro změnu hrozil našemu oblíbenému premériovi vyloučením Británie z British Commonwealth :-)

    Nemohu si pomoci, ale fenomén "britství" je prostě zajímavý - i z hlediska diskuzí o demokracii :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: opravdu nevím, proč bych měl respektovat soud, který nerespektuje Kellner. pokud vůbec potřebujeme zákony, tak já jsem rozhodně pro rovnost občanů před zákonem....
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: u nas pohrdani soudem znamena byt liberalem, ktery pochopil, ze soudy jsou pod vlivem komunisticko-socialisticke mafie a tudiz nemaji moralni pravo onoho liberala ani predvolat k soudu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: jo, no to by mi zajímalo, jestli TOHLE by mu prošlo třeba v USA... ale obávám se, že určitě. Trochu to začíná připomínat Esopovy bajky... :-/
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Penize nad zakon aneb...
    Stát by za účast Kellnera zaplatil
    "Když pana Kellnera jeho advokáti omlouvali, uvedli, že je pracovně v Číně. Jeho účast vyčíslili na 1 milion korun ‚svědečného‘ za den, cestu soukromým tryskáčem pak na 20 milionů. Dohromady by náklady činily 24 milionů korun," popsala náklady na Kellnerovo svědectví soudkyně Kamila Elsnicová. Peníze by šly ze státní kasy.
    http://ekonomika.idnes.cz/soudkyne-poslala-za-kellnerem-policii-dovedte-ho-sem-pca-/ekonomika.asp?c=A080507_968122_ekonomika_pin
    "Rozhodla jsem se vynést rozsudek 16. května i bez svědectví pana Kellnera, neboť za těchto okolností by soudní jednání nebralo konce," říká Elsnicová.
    VOID
    VOID --- ---
    stovky milionu lidi ziji v hladu, jaky si evropa ani neumi predstavit. tudy vede cesta pratele :))
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Moc pekne formulovano v jednom clanku v Britskych listech:

    Názory, že všemocná síla neviditelné ruky trhu není až tak všemocná, se začínají objevovat stále častěji. Představa, že tato „uzdravující“ síla, která, poté co vnikne do totalitního organismu, vyvrátí jeho hříšné totalitní základy a postaví na jejich troskách demokracii, dostává významné trhliny. Toho se nejvíce obávají samotní zastánci božských ekonomických principů, protože je zpochybňována samotná „pravda“, na níž postavili celou svou ideologickou konstrukci.

    A přitom vidí v Číně, které se bojí oficiálně odmítnout účast na olympiádě, že to může fungovat i jinak. Efektivita čínského modelu je založená na tom, že ruka trhu je uchopena a vedena po ideologicky vyšlapaných cestičkách, aniž by se chtěla a toužila vymanit a aniž by pomocí svého „božského“ nadání začala přetvářet totalitu v demokratické těleso. Jedině tehdy, kdy původní (ideologické) i nové (tržní) elity žijí a jednají v souladu, jedině tehdy je možné zajistit jejich vzájemnou prosperitu.

    Elity „archaické“ demokracie západního typu se musejí ve stejné době vyrovnávat s nevyzpytatelným hlasem lidu, a co víc, zcela „neúčelně“ musejí podporovat aktivity, které je mohou kritizovat, napadat, parodovat, zesměšňovat. Není divu, že jim imponují velmi „otevřené“ možnosti čínských soudruhů ve jménu trhu omezovat nevyzpytatelnost veřejného projevu na čitelnější a hlavně z hlediska establishmentu přijatelnou formu a obsah.

    Jinak řečeno, trhu nemají být kladeny umělé bariéry, nikdo ale neříká, že by umělé bariéry neměly být kladeny v jeho prospěch. A jak čínští soudruzi ve jménu trhu ukazují, tudy cesta skutečně vede, takže proč se neinspirovat. Protože máme dlouholeté zkušenosti se zaváděním totalitních praktik, stačí pouze změnit metodu a místo násilí zvolit elegantnější řešení, tedy přiškrtit finance.

    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Utoky a zesmesnovani zakladnich piliru demokracie pokracuje. Po vzoru egomaniakalniho presidenta zacina i soucasna vlada vysvetlovat jak vykladat zakony a Ustavu.

    http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=603756
    Parodií na právo nazvali rozhodnutí Ústavního soudu o nemocenské premiér Mirek Topolánek a ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    KAILASH: there we go ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: já chci taky do anglickýho vězení ... :-) jenže za věci, ve kterých jako ISP jedu, dostanu tak maximálně českou pokutu natvrdo :-/
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Televize, mobilní telefony, snídaně do postele, drogy a dokonce i prostitutky - život v britských káznicích je tak pohodový, že vězni se ani nesnaží utéct, i když by třeba mohli.

    http://www.novinky.cz/clanek/138584-britskym-veznum-se-pry-dari-tak-dobre-ze-nechteji-ani-utikat.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Demokracie by měla být open source. Každý by měl mít právo si ji bezplatně stáhnout z internetu.
    VOID
    VOID --- ---
    otazka by nemela znit

    Da se vyvazet demokracie?

    Spis: Ma se vyvazet demokracie?

    Nebo jeste lepe: Ma/Da se vyvazet svoboda?
    ABS
    ABS --- ---
    Da se demokracie vyvazet?

    Da se vyvazet silou?
    Ano- Nemecko ci Japonsko po 2.svet. valce
    NE- Irak
    Da se vyvazet penezi?
    podpora prodemokratickych sil v nedemokratickych rezimech atd.

    Podle mne je myslenka sireni demokracie spravna ne vsak silou zbrani ale mozna penezi a nejspise i dost levnejsi (jen pro info naklady na iracke tazeni se odhaduji kolem 2biliony USD).
    Jeste myslenka na zaver. Byla by Iracka otazka demokracie vyresena v pripade ze by sadam padl jiz po prvni valce v zalivu? Osobne si myslim ze situace by musela byt mnohem lepsi nebot Irak byl obektivne v roli zlocince a mel byt potrestan. V druhem pripade to muze asi opravdu vypadat pro iracke obcany ze si na ne zapad z nejakeho iracionalniho duvodu zasedl.
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    KAILASH: Demagogie po cesku.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    „Učitelky si musí uvědomit, že ztělesňují základní hodnoty dané ústavou a mezi ně islámská víra nepatří,“ uvedla ministryně Barbara Sommerová z křesťansko-demokratické unie.
    http://azpravy.atlas.cz/svet/155743-cepice-je-stejne-muslimska-jako-satek-ucitelce-hrozi-vypoved.aspx

    Hezky receno :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAILASH: ...spasitel si veze propan z Bhútánu ? :-)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Nejak se nam ta vsude jinde fungujicic demokracie zadrhava !?

    Předseda ÚS Rychetský zvažoval rezignaci

    http://www.lidovky.cz/predseda-us-rychetsky-zvazoval-rezignaci-fip-/ln_domov.asp?c=A080330_155202_ln_domov_nev
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Demokracie je zbytečná debata, obávají se v Bhútánu
    Bhútánci poslechli krále a zvolili vůbec poprvé své zástupce ve volbách. Programem vítězných politiků pro budoucnost nicméně zůstává přiblížit se co nejvíc minulosti.

    http://zahranicni.ihned.cz/c4-10030330-23568960-003000_d-bhutanci-vyslyseli-krale-maji-demokracii
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam