• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    JIKE: počkej, to jakože VG neznamená vitamín g?
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    WTK: tak si to rozlej do 10ml, nebo tě napráskám :)
    WTK
    WTK --- ---
    BDOWN: to je jenom v pensylvanii ne? jinak mě to netrápí Nak zvlášť, mám zásoby na 9l 3mg:)
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    jj přesně tak, v americe maj 40 procent tax, tak u nás si můžou schválit každou debilitu co je napadne :)
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    Imho delate z komara velblouda.
    Nesezenete nikotin 100 mg? Tak si nebudete na michani kupovat baze nulku, ale koupite si normalni nikotinovou trojku/sestku a misto 10 Kc/ml budete michat za 13 Kc/ml.

    Max 10ml naplne? Z vas si je tady nikdo nekupuje ale budiz. Myslim si, ze vyrobci to udelaj podobne jako liqua s radou Q, kde se prodavaj lahvicky jen 10ml, pripadne trojpack za zvyhodnenou cenu (cimz se Bruselskej urednik nazere, ale zakaznik furt kupuje levnejc). http://www.vasecigareta.cz/produkt-1529-americky-tabak-american-blend-multipack-liqua-q-3x10ml.html

    To ze budou tanky max 2ml - i dneska se daj na fasttechu a podobne koupit skla, ktery zvetsej kapacitu. Verim tomu, ze to takhle bude obchazet naprosta vetsina vyrobcu.


    Nez tady rozjedete na breceni na to jak nam to vse posrali, podivejte se na regulaci v USA, kde (mimo jine) uvalili plosne 40% tax na vsechny vape shopy. To je velkej pruser, ne tyhle malicky klaciky ktery mame pod nohama my.
    SCHIZOGENES
    SCHIZOGENES --- ---


    Tak o prachy jde obvykle až v první řadě, že...

    1) Když si člověk míchá s RBA, vyjde ho e-kouření extrémně levně, zdravotní benefity přechodu na vaping ponechme mimořádně stranou.
    2) A lidi si to řeknou.
    3) Víc a víc lidí přechází na neregulované, levné (provozně), modulární e-cígo a
    4) tabákové koncerny ztrácejí zisky.
    Ergo:
    5) 2011--2012: schůzky lobbistů tabákových společností za zavřenými dveřmi se zástupci subjektu, který celou tuhle všivárnu zplodil: "It said it had made public the minutes of the meetings that took place in 2011 and 2012 between DG SANCO, the main service responsible for preparing the tobacco products directive, and the tobacco industry." -- https://euobserver.com/institutional/130531
    (pokoutní vazby EU na tabákový průmysl mají koneckonců pevnou tradici, že)
    6) Pod obvyklou bulšitózní záminkou ochrany zdraví veřejnosti, dětí a mládeže připraví se direktiva (zdravíme pana Rimmera), kvůli které nebude většina dnes používaných a nám vyhovujících e-cigaret... legální... (jejich prodej v zasažených státech) a ty, které budou, budou stát za hovno -- malý objem tanku (2 ml), slabý liquid, v prodeji jen max 10ml lahvičky nebo jakési posrané kapsle jak v pravěku s ego-T, nic, co se dá rozšroubovat -- konec kayfunů, konec avokád, všeho, z čeho při plnění může ukápnout liquid. Konec nakupování bází dost silných na to, aby se míchání vyplatilo (max. koncentrace chce být 20). Takřka určitě i konec příchutí.
    7) Vapeři začnou v důsledku toho podléhat hromadné frustraci z toho, jak jim to podle normy nehulí a nechutná, a
    8) začnou zase přecházet zpátky na smradlavé, úhledně normalizované, toxické a brutálně zdaněné tabákové cigarety od strýčka Phillipa Morrise, jak předvídají prognostici:

    "It’s been estimated that 90% of vaping products which are legal today will be banned come May. It’s extremely likely that we will see vapers transition back to smoking if their favourite products are taken off the market.
    These regulations run the range from impractical to impossible. For instance, if nicotine is limited to 2%, then e-cigarettes will be much less appealing to current smokers as they are accustomed to a stronger nicotine buzz — effectively alienating those that stand to gain the most from e-cigarettes. Limiting e-juice containers to 10 ml is a headache too. The given reason is the risk of child poisoning, but the answer is surely safety caps. Bleach, oven cleaner and washing detergent all pose a similar risk to children, yet we still buy bleach in two litre bottles. The commission will have the power to demand that new products undergo thousands of hours of testing before they can be sold, which means that only the largest companies (read: big tobacco) will be able to afford to bring a product to market." -- https://spinfuel.com/vaping-regulations-in-europe/

    9) PROFIT. Vykleštěná, normalizovaná e-cigára bude možné jednotně zdanit a vecpat do tabulky, aniž by si berňák zadřel kalkulačku nebo mozkové závity. A zdanit tak, že hodně. https://webcache.googleusercontent.com/...://euobserver.com/science/132510+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=us

    ---
    Se situací se něco snaží udělat např. European Free Vaping Initiative (efvi.eu), píšou se petice, chodí se na protesty... a našinec se zkušenostmi z bolševika čeká, koho nakonec zavřou nebo oddělají a jak (kam) to v podmínkách pro změnu oligarchické diktatury dopadne. Nebo sedí doma a leští si cigáro...
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    a pochopil někdo ten důvod proč budou jenom 10ml lahvičky?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Na novinkoidnich webech se clovek moc nedocte

    Hlavni zdroj informaci:
    L_2014127CS.01000101.xml
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A32014L0040&from=EN
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    tak si koupim 10ml cistyho nikotinu a budu si ho kapat primo do oci ... tim obejdu celou smernici :))
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JIKE: predevsim mi unika logika ze nikotin smichanej s dehtem je min nebezpecnej... :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: tohle ne, ale ten zákon má asi 500 stran, nebo to ustanovení. a to co píšeš je fakt zlo, to omezení.. jak bezbarvý, sorry ale vanilka nebo cokoliv barví.
    hmm asi nastane můj čas míchat dobroty :-)
    ZVIRATKO: to je hustý, tím slovem může to celý je pravda. protože to je individuální..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    tohle jsou taky dobry perly...
    Nelze akceptovat názor, že se jedná o „zdravější“ variantu kouření ve srovnání s tabákovými výrobky, nebo prostředek k odvykání kouření, protože přímé vdechnutí nikotinu do plic může vést k silnějšímu toxikologickému, fyziologickému a návykovému účinku než v případě klasické odvykací terapie, s níž jsou nezřídka tyto výrobky porovnávány.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Jestlipak nekdo cetl tohle?
    L_2014127CS.01000101.xml
    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A32014L0040&from=EN

    TL;DR
    Max 10ml naplne
    U vseho informacni letacek jak je to skodlive.
    Liquidy nesmi byt zabarvene (takze konec prichutim krome chemky?)
    Max 2ml kapacita atomizeru

    Vztahuje se to v podstate na vsechny zarizeni do kterejch jde dostat liquid s nikotinem, takze prejdeme na patrony(???).
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOUMLES: 8.8. jde v platnost ten zákon FDA omezení a restrikce?
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOUMLES: oprava, překoukl jsem se s 2500mAH

    SPAULDING: super, díky, je to v záhlaví :-) !!!
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JIKE: vzdyt v tom testu pise taky 25A https://www.e-cigarette-forum.com/...results-only-25a-but-hardest-hitting-battery-ive-tested.733715/
    ta tabulka vychazi prave z jeho testu ... kde si vzal 15-20?
    JIKE
    JIKE --- ---
    SPAULDING: koukám zase na ty ASPIRE 1800 a tam je CDR 25A, přitom na tom foru měření borce 15A-20 CDR. fakt netuším kde je pravda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam