Zapisky z cest dalekych po prazskych postach a jine vesele zazitky.
Mych pet balicku ktere poslednich 14 dni pokojne odpocivaly v postovnim odkladisti v Malesicich konecne bylo uvolneno do obehu. Jaka to radost. Po ceste z Ciny prez pul Zemekoule se neztratil ani jeden, dokazete uhodnou kolik se jich ztratilo na ceste prez pul prahy?
Uspesnost ceske posty je krasnych 60%. Nejdriv jsem samozrejme musel pockat, az si zasilky uziji vyhlidkovou vyjizdku po okoli a k veceru jsem vyrazil na postu. Na rozlehle rozloze nasi Pocernicke pobocky 3x3 metry se pohodlne tisnilo jen nejakych sedesat lidi, takze ani ne za hodinu odchazel jsem obohacen a tri zasilky a informaci, ze ze zbylych dvou jedna zkoncila na Rajske Zahrade a druha na Vysocanske. Ceska Posta tedy zvladla snizit svuj dorucovaci rozptyl na dvacetikilometrovy radius, zrejme tedy konecne zavedli do provozu Cimrmanuv patentovany postovni delostrelecky system. Povazoval jsem ten vysledek za tak neobvykle dobry, ze kdyz jsem postu opoustel ke vzteku te zhruba stovky lidi co prisla po me jsem se hlasite smal.
Na Rajske zahrade me smich presel. Zasilka je pry urcite v Pocernicich. Aby tak dolnich, spoje jsou tam pekne mizerne. Ale ne, zasilka je tam, odkud jsem prave prijel, jen cinan udelal drobny preklep ve jmene. Zitra je take den, jen doufam, ze nebudu muset schanet i novou obcanku, uplne nevim jak by se mi ve jmene to Q navic vyjimalo. Zato ve Vysocanech jsem byl po dalsi obligatni pulhodince cekani uspesnejsi, balicek tam opravdu byl, jen tak zkusmo jsem se zeptal, jestli jim neprislo divne, ze je na balicku uplne jine smerovaci cislo nez jake na pobocce maji. Neprislo. Stava se jim to porad.
Bonus: Na Rajske zahrade jsem si vsimnul, ze mam kazdou botu jinou.
Tak zatim ze ctyr petin dobry konec: