• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    ZVIRATKO: Na Zomatu píšou 15-22 každej den. Na Googlu to upřesněný nemaj
    JIKE
    JIKE --- ---
    NEX28XZ: jj novější to dealt prý nemaj ale me to padá všecko na zem často. Musim dávat pozor...
    ZVIRATKO: HREBICK bude vedet nenašel jsme ani kontakt
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Jak maj otevreno ve Vape baru? Chci se tam stavit pro nejaky liquidy...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NEX28XZ: staci atik co nesedi naplocho na modu, tim to vylomit pujde
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    JIKE: Hele já s tim center pinem fakt problém nemám a nikdo tady pokud vim, jako pokud se k němu chováš slušně tak se ti to ani stát nemůže běžnym používánim. Já teda neměnim 10x aťík denně ale i kdyby tak si nemyslim že by se začal vůbec vyklat. Ten center pin se může povolit jen po nějakym specifickym pádu nebo když v kapse/batohu nějak pod hroznym tlakem na tank tlačíš jako kdybys ho chtěl vylomit do strany. Navíc jsme se zvířetem mluvili o tom že to asi byla jen první serie. A to co dělá týpek na videu fakt běžnej člověk nedělá že by chytil za atomizér a tahal ho směrem od módu. Karma skvělá, jedu dual na 70w a chuť mi přijde skoro stejně dobrá jako ten single na 50w na Avocadu a mraky jako hovado, dneska jí vyzkoušim přestavit na kapačku. Jedinej mínus je právě to že prostě neni nikde k sehnání keramickej blok aby jela na single ani na to neni prostě dělaná... spousta vzduchu a náústek jak kráva.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Svoboda nebo normalizace? Takhle lidé bojují proti zákazům a omezování
    https://www.stream.cz/...17868-svoboda-nebo-normalizace-takhle-lide-bojuji-proti-zakazum-a-omezovani
    JIKE
    JIKE --- ---
    Kez by opravili starej Predator takto

    Sinuous P80(Mini Predator) 510 Torture Test I Wismec
    http://www.youtube.com/watch?v=nbiLyWd8Bgg



    NEX28XZ: zazitky? :-)
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    Karma přišla! Nejvíc se k tomu predatorovi hodí... ještě čekám na černý sklo.

    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: tak logicky ano. Ale jsme limitovani materiálem, baterkama, prostorem.

    Jednu, nejednu fosilií tu mam :-)

    Ale slo mi spis o pohled na to co by bylo idealni a kde je pak limitace. Ask je otázkou jestli to co je nestačí :-) za me by bylo dobrý mít jádro z cca 5-6 42- 48GA a omot s 42-48GA. Max využitelný prostor s minimální tloustkou. Ale bud by to musel byt nichrom a nebo jádro z nerezu a omot kanthal. Netusim jaký by byl odpor ale využitelnost velká. (Povrch,vykon, výhřevnost, velikost částeček výparu, velikost).
    Pak jen počet coilu bude násobit vzhledem k výkonu výpar i chuť i spotřebu všeho.
    Ale pak to chce hodne savý material...
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    ZVIRATKO: Já tomu rozumim že je ten odpor jedno ale zas asi neni tak jedno že by mohl bejt 0,03. Proč by byl nesmysl nad tim přemýšlet, jen hledám styl kterej mi sedí nejvíc a hodnotim plusy a mínusy ale ne v hlavě ale tady s váma abych věděl i jinej názor a taky nic neposral.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    fakt to hrozne motate s tim odporem
    je UPLNE JEDNO jakej je odpor
    zalezi jen na VYKONU

    nebo tu snad nekdo kouri ve VV modu na nejaky fosilii? :)

    NEX28XZ: logicky - kdyz bys mel 100W s dual coilem tak se single coilem tomu odpovida 50W aby ten coil delal stejnou praci, stejne se zahrival atd. Samozrejme se single coilem mas nejspis tu spiralku lip chlazenou, pripadne lip zasobenou liquidem, takze tam muzes dat vic.

    Ale je celkem nesmysl nad tim premyslet, kazdymu sedne neco jinyho a v ruznejch atikach ruzny buildy ruzne fungujou - ja na single coil nedam dopustit, dual mi nikdy uspokojive nefungoval.
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    JIKE: Takže když si to vezmu logicky... teď jedu 50w na single fused clapton (3x26+32) 0,3ohmu a alternativa se stejnym nájezdem by byla 100w na dual 0,15 ale už by to bylo dvojnásobně horký, dvojnásobně páry a dvojnásobně rychlejší vybití baterky, je to tak? Kdybych ale zase jel 50w na dual 0,15 tak stejnýho efektu/chuti/páry jako 50w do singlu nedocílim což je zvláštní. Další alternativa se stejnym nájezdem by byla dual kterej má polovinu otoček než tahle spirálka na single což píčovina protože odpor by byl nesmyslnej. Z čehož mi vychází že single coil build je (pro mě překvapivě) dost specifickej a hodně mi sedí. Člověk by si řekl že je to prostě polovina dualu ale on je to vlastně upe jinej druh vapu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: ideálně jeste tenčí neco pres 42GA a vic. A so ty kotelny uz se mi to neveslo je to tak tesne jak to jde... stěží jsem pres to pretahl závit aby se to pak nikde uvnitř nedotýkálo.

    Blby je ze to ma dost nevyuzityh povrchu... takze by to chtělo bud alien. A nebo kdyby to hrál mesh... proste jen mesh taky mam v plánu ale nevim jak to dopadne. Nedokážu rict jaký bude odpor a jestli to vubec půjde...
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: takovej build mam Hrebicku se můžeš podivat ale odpor je. 0,07ohmu a pri 110W to žere asi 42A... v dualu... chladný a hladký plný chuti VAPE. Ale toho samého lze docílit i jinak pri vyšším odporu treba 0,16 i 0,3. Ale problem je ze čím vic kovu hrejes tim pomalejší je nabeh. Proto se to řeší jinými materiály s rychlejším ohrevem. Ale zase potom mas často moc malý odpor. Takze pokud dual tak to chce hodne malý tenký spleteny draty z kanthalu, jádro z nerezu, dostat se na 0,1 ohmu průměr aspon 0,3mm vnitřní. Ale to mluvím o nejakym ideálním pripadu. A pak udělát tomu idealni vzduchotechniky vzorek protéká i vzduchu aby byla maximalni využitelnost.

    Tohoto lze docílit i na single ale aspon 4 otocky širokého dratu. a myslim tohle kuprikladu

    JIKE
    JIKE --- ---
    NEX28XZ: no ja mam ted opačný problem. Jedu triple coil a chuť je az moc na me výrazná :-( a dual ma u sebe Hřebíček (diky)

    Jinak kdyz hodne záleží na typu materialu který zahřívá s 2 spirále potřebuji větší vykon aby jsi dosáhl stejně rychlého náběhu. Defakto 2 stejně spiralky mají cca poloviční odpor než singl te same a potřebuji cca 2x větší vykon než singl (fakt hodne hrubé to beru ted ) chuť by jsi mel mít intenzivnější kdyz mas dual (2x vic výparu) ale zase se to pak na vyšší vykony vic hreje. A záleží na kotelen a ředění vzduchu. Je tam silene proměnných. Takze tohle je hodne hrubé tak me ne berte za slovo.

    Spis bych řekl ze musíš mají balance mezi redenim vzduchu a množstvím výparu. Coz je slozity. Tam vzrušuje zase. Povrch cívky, pruh od vzduchu, vata, primárně a pak hustota liquidu, obsah, vykon, libi se mi u ty triple coil ze je hodne páry malý ředění vzduchu ale problem je ze je to na me az moc intenzivní.

    Ve výsledku jde vlastn do : co nejmenší částečky výparu v co největším množství na Cm2. A toho musíš dosáhnout výše uvedeným a dalším.

    Jednoduše Hce to kvalitní vatu, nejaky šílený drat s co největším povrchem tedy co nej tenčí draty na nem a co nejpolssi a zároveň co nejmenší obsah kotelny a ideálně spodni airflow s dobrým obtokem vzduchu.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    NEX28XZ: Dal si polovicni vykon? IMHO si to chce namotat spiralku, otestovat kolik snese a pak osadit quad stejnejch spiralek a dat ctyrnasobnej vykon.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    NEX28XZ: stejna zkusenost zde :D
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    NEX28XZ: jestli jsi zachoval stejej pocet otocek, prumer a drat tak je to jasny... jedes na polovicni odpor takze nabeh bude rychlejsi a kour teplejsi
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    Můžete mi někdo trochu vysvětlit rozdíl mezi single a dual coil? (kromě zřejmýho že se jedná o jednu spirálku a o dvě), včera sem jen tak z lenosti a na zkoušku udělal single coil build a wtfl, paradoxně dostávám o neskutečně víc chuti a páry než na dual a spirálka mi taky najíždï o hodně rychlejš.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    HREBICK: V Kutný Hoře ve PH to má u výrobní linky každej druhej dělňas a vesele si pohuluje u pasu :)
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Já si vždycky vytáhnu že skříně nějakej oldskool a pak to nosím měsíc. :) SX mini M class, Avocado 22 mm



    JIKE
    JIKE --- ---
    HREBICK: uz jsem to pred delším časem videl. Moc sluknuti to nevydrží ale je to cigarete hodne podobne. Myslim chuti. Na odvykání myslim taky super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam