• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    WOLFGAR: Dneska jsem udělal twisted na mtl ze zkusím něco víc

    Takže první dojmy - děla to dost dýmu takže se to celkem nedá a to si teda nedokážu představit Clapton

    Ale podání chuti je lepší než obyčejný a rozbíhá se to na 16w což jde

    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    WOLFGAR: No já jel na DL cca 2 roky a Tedka nedávno jsem koupil mamce nějaký icare protože ji všechno Dusilo :D a tak jsem to zkusil sám a zjistil ze mít silnější Liquid tak mi to stačí a tak jsem nakoupil siren a další
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DAVEOV: Ten navrat k MTL bude asi ta neobvyklost, vetsina toma naopak, na mTL jednoduchy draty a twisted chapu, tam je ta velikost tech kotelen obcas tak titerna ze tam ten clapton nejde dostat a hlavne ty atiky na to nejsou delany stejne jako moderni DL atiky jsou vetsinou konstruovane na vetsi spiralky typu alien. Ale znam par lidi co si na MTL vyrabi vlastni supertenke claptony treba s 28 nebo 30ga jadrem tam pak ten prumer odpovida bezne pouzivanemu 26ga.
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    WOLFGAR: A Clapton na mtl ? Hodně lidi jsem viděl ze to děla ale nějak jsem to nikdy nechápal

    Na mtl mám 0,4kanthal 6-7otocek na trn 3mm a super
    JIKE
    JIKE --- ---
    BAAL: jj :-)
    DAVEOV: jj bezva :-)
    WOLFGAR: já si nemohu vynachválit NI80... zkus ten od geekvapu
    DAVEOV: zajímavé, opět, si je chválím :-.)
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    WOLFGAR: Tak každému vyhovuje něco jiného :) měl jsem par claptonu jak flat tak klasik. A hodně dalších jako Jágernaut a nevím nějak jsem tomu nepřišel na chuť

    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DAVEOV: No tak claptony se delaji ve vsech velikostech od titernych drobku vhodnych prave pro MTL atiky az po obrovske kravy vhodnych treba do zmineneho Ammita. Neni to o typu spiralky, proste zvolit spravnou velikost, twisted 3x 22GA by 50W take neutahlo.
    A to je zajimavy to jsou vsechno atiky stavene na claptony a treba Limitless kdyz chces pouzit cely airflow tak potrebuje poradnou spiralu. Zkus nekdy dat lepsim dratum jeste sanci, treba to byl jen spatny material/build/drat ktery ti nesednul. Ja treba pouzivam kvuli rychlejsimu nabehu a nizssimu odporu skoro jen nerez, zdaleka to neni jen drat na TC. A zase ted kdybych bral svoje zkusenosti s nichromem z jedne spulky claptonu kterou ted mam tak to vsechno vyhodim a uz na nichrome nesanu, ale tak sakra musi byt duvod proc to tolik lidi spokojene pouziva. No ten muj chutna po namotani jako kovosrot ale mam na ceste dalsi dva druhy tak mu dam jeste sanci.
    Limitless (classic) s 24/38Ga kulatym claptonem.


    JIKE: Tyhle Geekvape jsou super ale tam uz bych si tema 50W nebyl jisty, ja mam ty same v nerezu a i tak je jedu kolem 70, nichrome bude chtit jeste trochu vic.

    JIKE: Take me to laka, nastesti slevy na GB ve skutecnosti nejsou slevy ale Flash sale ktere se jim porad opakuji podle toho jak chodi zbozi.
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    JIKE: Já to chápu :) dal jsem jen pouze příklad ze proste nemusí brát "max výkon" podle ohm zákona

    A co se tyče att tak nevím měl jsem jich kvanta a na dl mi nejvíce chutnalo z Crystal ball ale přešel jsem na mtl a na to mám siren22, 25 a merlin mini a siren podává chuť suprově
    BAAL
    BAAL --- ---
    JIKE: to jako, že si mám koupit toho predátora? Nee ja nechci utrácet
    JIKE
    JIKE --- ---
    The Gearbest E Cigarette and Vape Flagship Flash Sale - GearBest.com
    http://www.gearbest.com/promotion-crazy-shopping-carnival-collec-special-274.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    DAVEOV: twist na SS 316 apod, má výhodu, že se rychle hřeje, výkony mohou být malé i velké dle toho jak a z jakýho drátu se udělá, ale nevýhoda je, že je v avocadu bídnější chuť. já minimálně už je du claptony a kombinace či odvozeniny. Mít dobrej alien na singl což tu jistě potvrdí všici, je kolikrát velmi dostačující.
    (ale vždy v tom je více proměnných, ale primárně jde o typ drátu, bez něj i v sebelepším atíku ty chutě moredních premiovek moc nevyniknou). Třeba u tabákovek to ani není někdy uplně nutné :-) kor u vyšších koncentrací nikotinu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: už jsem si myslel že na to nikdo nepřijde :-)

    PNXNTDD: jestli ti vyhovuje ijust s, zkus stick v8 od smoku
    LABORANTKA: já tam měl clapton. můžeš zkusit i nichrom na dual.
    $3.63 Authentic GeekVape 2-in-1 Kanthal A1/N80 Fused Clapton Pre-coiled Wire (8-Pack) - 24ga*2+32ga (0.25ohm) / 26ga*3+36ga (0.3ohm) / 6 circles at FastTech - Worldwide Free Shipping
    https://www.fasttech.com/products/0/10025185/6547200-authentic-geekvape-2-in-1-kanthal-a1-n80-fused

    LABORANTKA: pokud máš regulovaný mod a dobrý baterie, tak to hlídá elektronika a když se držíš na odporu nad 0,17 ohmu tak to nemusíš moc řešit. (moc velký výkon by pak spíš byl na obtíž)
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    WOLFGAR: Některé můžou být výjimkou to neříkám Claptony jsem dal jen jako příklad aby se to dalo pochopit :) ze proste na více materiálu nebude stacit výkon z ohm zakona


    Att jsem používal Crystal ball, Limitles, obs a plno dalších
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LABORANTKA: Presne tak, regulovany mod to pohlida za tebe, tyka se to hlavne mechanik a nekterych modu s potentiometrem. Je tam take treba brat v uvahu nejakou toleranci. Je na to velmi pekna kalkulacka ktera zaroven vypocita dobu provozu http://www.steam-engine.org/batt.html

    DAVEOV: Hmm zajimave, v jakem atiku a na jaky vykon? Twisted se uz skoro nepouziva, sam jsem ho delal jeste v dobe kdy jsem tahal MTL na 20W, je urcite duvod proc v dnesni dobe 90% lidi pouziva claptony nebo nejaky drat odvozeny z claptonu diky omotu a sve clenitosti ma velkou odparovaci plochu a zaroven pomaha sat a udrzovat liquid a diky tomu zvladne i vyssi vykony.


    DAVEOV: To prece zalezi na materialu a velikosti tech spiralek. U mensich je tech 45-50W naprosto idealni. Napriklad ty demon killery na ktere jsem daval odkaz jsou nerezove s odporem 0.5Ohm, nerez ma temer polovicni odpor nez Kanthal a rychleji se zahriva, dual tedy bude mit idealni odpor 0.25Ohm a na tech 40-50W bude perfektni s pomerne rychlym nabehem.
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    LABORANTKA: Ne :) protože když si dáte klaptony dejme tomu okolo těch 0.30ohm (dualcoil) tak vám na 100% nebude stacit nějakých 45w
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    WOLFGAR: Divej ať jsem zkoušel co jsem zkoušel tak twisted byl proste nejlepší a nejlépe podaval chuť jen jsem řekl svoje zkušenosti :)
    LABORANTKA
    LABORANTKA --- ---
    WOLFGAR: Děkuji, vyzkouším.

    Ještě by mě prosím zajímalo, když znám napětí na baterce a odpor spirálky, tak pomocí ohmova zákona spočítám W, tak výsledkem je maximální hodnota, na kterou můžu vapovat?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DAVEOV: Twisted je prece jenom dost archaicka zalezitost, claptonu konkurovat nemuze, ale tak je to celkem dobry zpusob jak se zbavit prebytecneho jednoducheho dratu, ale v dobe kdy se da poridit spousta lepsich hotovych dratu zbytecne.
    LABORANTKA: Idealne claptony nebo nejake mensi alieny/staggered/flat claptony. Pokud chces neco co snadno sezenes v cechach tak treba tyhle nevypadaji spatne https://www.vasecigareta.cz/...-2084-predmotane-zhavici-spiralky-smok-fused-clapton-10ks.html?v=6240 maji tam i spiralky od geekvape ktere mam vyzkousene ale tam uz by to chtelo na dual vic nez tech 50. Pokud nespechas tak z ciny se daji podit dobre spiralky za par korun, mym jednoznacnym favoritem jsou demon killer ktere diky velmi jemnemu omotu vyborne chutnaji a skoro neprskaji. https://www.fasttech.com/products/3033/10034284/7497005
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    DAVEOV: :-)
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    HARAKOCZKA: Nepotřebujes ale je to lepší :) lépe se to dotáhne


    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    DAVEOV: tak na jednoduchý twisted ani nepotřebuješ vrtačku, ne?
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    DAVEOV: tak na jednoduchý twisted ani nepotřebuješ vrtačku, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam