• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Ty velke coily opravdu prestavet nejdou, rozhodne ne ty se ctyrmi/sesti spiralkami jako treba ta ijoy V12 o ktere jsem psal, je to postavene tak ze je nejspis obali vatou a usadi pred tim nez slozi zbytek te hlavy dohromady. Ty ktere maji jen jednu velkou paraelku by mozna premotat sly.

    Mam tam 4mm spiralku z SS demoncoil dratu fusded 2x28/38, funguje to tak bajecne i diky tomu, ze ball ma privod vzduchu na spiralku prave 4mm kulatou rouru takze v podstate jde ten vzduch dovnitr do tech spiralek naprosto primo. Odporem to vyslo na 0.35ohm, nejspis by bylo lepsi pouzit 2x26 nebo 3x28 kde by ten odpor byl kolem idealni 0.2 ale ten tu zrovna nemam, cekam az dorazi z ciny.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: hele super, sice bych bral rebuild TFV8, ale i tohle je fajne!!!
    WOLFGAR: pěkné!!! jaký coily tam máš?
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    WOLFGAR: Pěkně pane pěkně.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOLFGAR: Neodolal jsem a musel jsem to zkusit, zvlast kdyz jsem si uvedomil, ze Crystal Ball od Fumytechu je na tenhle build jako delany. A beru zpet vse spatne co jsem o crystal ballu rekl, s normalnim buildem mi parkrat protekl ale na verticaly je jako delany, nejsem si jisty jak by to jine RTA uzasobovalo ale s ballem to funguje naprosto bajecne, vyborny proud vzduchu, skvela chut, zvlada uzasobovat i na 100W... sam jsem trochu v soku jak me atik ktery pouzivam dele jak pul roku najednou dovede prekvapit. Uvidime jak bude fungovat po delsim pouzivani ale prvni dojmy velmi velmi pozitivni.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: http://www.instructables.com/id/Dual-Vertical-Coil-Build/
    Ale nejsou na to vhodny uplne vsechny atiky. Jinak je na to i atik se specialni zakladnou ale mel dost rozporuplne recenze, urcite by to chtelo vyndat ten nesmyslnej spitguard v kominu aby to melo spravne cisty AF.

    tesla Captain 24 RTA and build tutorial review
    https://www.youtube.com/watch?v=wdeI2tSjiHY


    Pak teda existuji pokusy jako treba Terra, ale nijak moc se nepovedla a je to spis jen takova vaperska zajimavost.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Po dlouhý době sem dal do TFV8 hlavu 0,15Ohm a jak to žere baterky a huli to je mazec :-) vzdušný a chutný. Chtělo by to umět tyhle hlavy motat :-)))
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SDN33: Jop presne ten, jestli ti nevadi 2-3tydny si pockat tak kdyz si ho obednas z ciny bude te stat polovinu. Je to fajn levnej spolehlivej atik pro zacatecniky, je i verze na jednu spiralku jako mas tady, ta by byla lepsi jestli chces porad pouzivat tuhle baterku, na tu dvojspiralu uz je lepsi neco regulovatelneho na dve baterky at to nemas hned vybite.
    Jednospiralkovy je engine nano
    Original OBS Engine NANO RTA -$21.4 Online Shopping| GearBest.com
    https://www.gearbest.com/rebuildable-atomizers/pp_607531.html
    Dvojspiralkovy je klasicky engine
    Original OBS Engine RTA Atomizer 25mm 5.2ml -$19.77 Online Shopping| GearBest.com
    https://www.gearbest.com/rebuildable-atomizers/pp_426549.html

    Ta hlava jde vysroubovat, to tesneni by melo byt hned nad zavitem. Kdyz se podivas na obrazek ty nahradni hlavy tak je tam videt... trochu je to pruhledny silikon. Nazivo to najdes snadno. Jestli tam tesneni nemaji (divne, v jine jejich pobocce jsem tesneni kupoval) tak bud se domluvit s nejakym fanouskem vapingu z okoli, vetsina z nas ma tech tesneni doma hromadu nebo kdyz si do toho atiku koupis nahradni hlavu kterou v te vasicigarete urcite maji tak si muzes zkusit jak funguji hotove hlavy (a hlavne jestli ti to potece i s hotovou hlavou) a az ji budes vyhazovat tak vezmes to tesneni z ni.

    Jinak tenhle typ zakladen je na pytel no... ty trochu prosakovaly vsechny. Urcite strihej tu vatu az u toho kovu, to ze takhle trci ven ti nijak nepomaha. Vezmi si neco spicatyho a trochu ji vzdycky vycesej a rozcepyr tak aby ti co nejlip pokryla celou tu diru az az se nasaje nic neteklo kolem. kdyz si das pozor aby se ti ta spiralka nedotykala stran vypada to ze by se tam dala udelat spiralka s trochu vetsim prumerem coz by take trochu pomohlo. Vetsi prumer = vice vaty, lepe ucpana dira.

    A podle me je cotton bacon vyjmecna jen svou cenou. Pravda na tom ktera vata je nejlepsi se malokdo shodne, ale obecne bych rekl ze ty rozdily jsou minimalni. Potrebujes aby to byla nebelena japonska organicka vata a pak uz je ten rozdil jen v jake je podobe a jak se ti s ni pracuje, ja osobne mam nejradeji koh gen do za 1.6$ prave z gearbestu, maji ji i v te vasicigarete ale za deset chteji misto tech 40ti korun 250 :D
    10 Pieces / Pack 90 x 70mm Organic Cotton for E - Cigarette Atomizer Wicking -$1.61 Online Shopping| GearBest.com
    https://www.gearbest.com/electronic-cigarettes/pp_212069.html

    Asi se zamysli co bys rad, jestli ti to jak tohle vapuje vyhovuje po vsech ostatnich strankach a vadi ti jen to protekani a nechces do toho davat moc penez tak trochu to nejspis prosakovat bude ale tim jak jsem tu psal by to melo jim omezit na minimum. Taky pomaha casteji menit vatu, ona se po nejake dobe pouzivani slehne a pak to vetsinou zacne tect.

    Pokud by jsi zaroven chtel treba i vice mlhy, lepsi chut, lepsi vydrz baterek a nevadi ti do toho jednorazove zainvestovat tak z ciny sezenes atik s modem, par balenima vaty a krabickou predmotanych spiralek aby jsi se s tim sam nemusel motat kolem 50ti dolaru ale vydrzi ti a dalsi provozni naklady budes mit jen liquidy (a na tech se da taky nejvic usetrit tim ze si budes sam michat) Druha moznost je atik, vatu, spiralky vzit z ciny a mod v cechach kvuli zaruce, vasecigareta typicky ma nejvetsi marze na prislusenstvi, mody maji drazsi jen o par stovek a ne za dvoj/trojnasobek ceny. Treti moznost vsechno v cechach ale to do toho vrazis prez dvojku.
    Jinak jestli se rozhodnes pro nakup noveho setu tak se ti muzem mrknou po nejakem modu co ti sedne.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: Nebo chtěl jsi vidět foto i bez té hlavy? Teď zjišťuju, že se tomu tedy asi říká základna. Tam je někde to těsnění, že.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    WOLFGAR: Moc ti děkuju.

    Myslíš tohle ?

    Obchod Brno, Hybešova, Vaše Cigareta.cz

    A to těsněni by mělo být konkrétně kde? V té (pod tou) hlavě? Kde bych to mohl koupit? V tom kšeftě to neměli. Ani vedle, co jsem se ptal - nebo nevědeli.

    Prvně jsem tam té vaty měl fakt hodně, tak mi řekli, že to mám zastřihnout a snažit se spíš nacpat toho co nejvíc to jde co se týče průměru. Ale délku zkrátit na max. Je fakt, že teď to teče trošku míň.

    Jinak prodali mi tuhle vatu. Je nějak výjmečná? Kámoš říkal, že si do toho kupoval nějakou za 30 kaček a měl to na půl roku. Chcu eliminovat provozní náklady co nejvíc to jde. :)



    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Ted me napada kdyz uz jsme u tech hotovych hlav, dokoncil jsem testovani Ijoy hlav, testoval jsem dva druhy - velkou V12-C12 a mensi XL-C4, od obou jsem jeden kousek rozebral abych se podival i na konstrukci.

    Zacneme tou mensi, XL-C4 je hlava zajimava predevsim cervenou ledkou a tim to tak nejak konci, konstrukce neni nijak neobvykla, spiralky jsou na malem chip boardu kde je i mala led zarovicka ktera vam pri pouzivani hlavy ozari vnitrek AF. Zpracovani je dobre, vypada trochu uhledneji nez u konkurencniho smoku coz mi tak nejak sedi s reakcemi uzivatelu ktere hlavy bezne pouzivaji, u ijoy byvaji stiznosti na vadne hlavy prece jen mene castejsi nez prave u smoku kde se nefunkcni hlavy staly pomerne diskutovanym problemem. Ma pomerne velky prutok vzduchu, u vertikalnich hlav takovy ten hodne primy AF bez turbulenci, prirovnal bych to k foukani prez brcko, neni to neprijemne ale pro ty co vapuji RBA trochu nezvyk. Chutove o fous lepsi nez smok, ale znatelne pozadu oproti chutovym RBA. Obe dve hlavy jsem pouzival asi tyden po kterem se zacalo objevovat znatelne zhorseni chuti, nicmene mene narocni "hlvaovi" vaperi je pry pouzivaji dva az tri tydny a podle stavu po otevreni bych tomu veril, vata kolem spiralek byla tmave zahnedla ale na spiralkach jeste nebyl nejaky velky nanos, asi to je spis mymi naroky, vatu v RBA jsem zvykly menit zhruba po trech dnech. Cena je 10$ za 3 kusy.

    Vetsi V12-C12 je hlava specialne udelana do 28mm ijoy Maxo a je momentalne jednou z nejvetsich hlav na truhu, ale stejne jako ostatni velke hlavy lze. Po vzoru Smoku ani tady nejde o 12ti spiralkovou hlavu ale samozrejme jen o sestispiralkovou, Zatimco smok s oblibou pouziva paraelni draty ijoy vsadil na puleny clapton, spiralka ma na delku zhruba centimetr pricemz zhruba pulka jeji delky je omotana ve stylu claptonu. Udaj o dvanacti spiralkach je tak jeste pochybnejsi nez u parael nicmene ukazalo se, ze napad je to velmi dobry. Zesileni claptonem uprostred totiz opravdu znatelne vylepsuje chut. Ta je u V12-C12 nejlepsi ze vsech hlav ktere jsem zatim zkusil, oproti tem smokackym zcela bezkonkurencni. V podstate je to chut srovnatelna s dobrym DL RBA atikem a dokonce se blizici me milovane trispiralkove RBA hlave do tehoz atiku. Jenze tahle konstrukce si bere pomerne velkou dan na zivotnosti hlavy ktera je srovnatelna s RBA claptony, po trech az ctyrech dnech pouzivani dochazi k znatelnemu zhroseni chuti a po ctyrech dnech mi zacaly spiralky barvit liquid. Po rozebrani byla vata v miste kde obepinala obycejny drat jen lehce zahnedla zatimco veporstred kolem claptonu temer cerna a stejne vypadal i samotny drat, obycejna cast cista, na te claptonove pomerne nepekny cerny nanos. Opet nekdo mene narocny by mozna zvladnou vydrzet hlavu pouzivat trochu dele ale vice jak ctrnact dni bych ji opravdu nedaval. Dalsi nevyhodou je, ze jak uz to u velkych hlav byva je to zrout baterek a tribaterkovy mod je skoro nutnosti, na bezny provoz spolkne 150W a dvoubaterkovy mod tak dokaze vycucat behem hodiny vapovani. Konstrukci a proudem vzduchu je velmi podobna sve mensi kolegyni, zvlast ta konstrukce vypada velmi peclive udelana. Tim se ale dostavame i k pomerne vysoke cene 12$ za balik 3 hlav.

    No takze se mi potvrdilo, ze hlavy od ijoy jsou na tom opravdu lepe nez ty od smoku a jako alternativu bych je doporucil, i kdyz na trhu je spousta dalsich hlavovych systemu ktere mohou byt stejne dobre nebo lepsi, ja osobne mam zkusenosti jen s tim smokem a ty nejsou prilis dobre. Mensi C4 hlavy jsou takovy lehky nadprumer, je to uz starsi kousek, z diskuzi se zda, ze nove hlavy od ijoy do Capitan subohm jsou zas o kousek dal takze by mozna bylo lepsi zkusit ty. Celkove na me hlavy od smoku udelaly dobry dojem a i ty do kapitana maji dobrou povest.

    Velka C12 je pro me trochu rozporuplna. Zvlast prvni dva dny byla naprosto skvela a vazne jsem si ji uzival. Dovedu si predstavit, ze bych tyhle hlavy bezne vapoval misto RBA, je to pohodlne a chut je vyborna. Kdybych na to mel a to je ten hlavni zadrhel, pri cene 4$ za hlavu ktera vydrzi tri dny by me provoz jednoho atiku na mesic vysel na na 40$, kdyz vezmu ze obvykle pouzivam zaroven minimalne dva atiky byl bych na 80$ tedy 1800kc mesicne... zhruba tolik me staly cigarety. Doporcil bych ji jenom tem co maji radi hodne chuti a hodne mlhy a zaroven maji vice penez nez casu a proste si radeji priplati nez se venovat udrzbe RBA.

    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Hotovejma hlavama je to rekl bych jeste casteji, tam ty zmetky zas tak neobvykle nejsou ale vadna RBA hlava bych rekl ze je hodne neobvykle, respektive zhruba stejna sance jako ze bude vadne udelany cely atik coz se stat muze ale zatim jsem se s tim setkal u znacky jen jednou a asi dvakrat u hodne spatnych lowcost noname klonu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: Jo a hlavou to je cca 1 ze 100. Taky se mi to stalo
    JIKE
    JIKE --- ---
    SDN33: Vata nebo tesneni. + jak píše Wolf
    Často je to těsnění co je ochozene nebo vata který je málo vzhledem k hustotě liquidu
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SDN33:
    To je u tehle atiku celkem bezny jev, pokud tam stejne mas RBA zakladnu a sam si tam davas drat a vatu tak bych zvazil vymenu za nejaky ciste RBA atik, pokud si s tou vatou moc neveris a chces aby to urcite neprotekalo tak je par kousku specialne udelanych tak aby proste protect nemohly protoze tahnou vzduch zezhora, typicky velmi oblibeny OBS Engine, navic se da koupit kolem 17$.

    Kazdopadne je par moznosti jak tomu pomoci. V obchode jsou pitomci (kde to bylo?) jakakoli hlava at uz jiz hotova nebo RBA samozrejme tesneni ma a pokud tam to tesneni neni nebo se zdeformovalo ci prasklo tak to opravdu muze zpusobovat protekani. Ta RBA hlava jde vysroubovat tak se podivej jestli tam je, je to takovy gumovy krouzek a v jakem je stavu. V nekterych obchodech se za par korun da koupit jen to tesneni.

    Hustsi liquid typicky dnes asi nejpouzivanejsi 80/20 opravdu muze tvuj problem take vyresit, 50/50 je takovy archaicky pozustatek starych MTL systemu, vetsina dnesnich atiku je delana na VG bazi ktera je znatelne hustssi. Ale pokud je nekde neco spatne tak ti muze protect stejne jako ta 50/50, ona se vysokoprocentni VG baze zacala pouzivat spis kvuli tomu ze dela vice pary a ma pro vetsinu lidi prijemnejsi chut, VG tedy vegetable glycerol je lehce nasladle a jinak bez chuti oproti tomu PG - propylenglykol je lehce nahorkly.

    A posledni moznost je samozrejme vata, ta je opravdu nejcastejsim duvodem proc atik proteka. Typicky kdyz das vaty malo atik proteka, kdyz moc tak malo saje a pali se. Je to o zkouseni a o zvyku a to jak ji tam das take muze hrat roli. Zkus sem hodit fotku primo te zakladny s temi spiralkami a jak tam tu vatu mas, potreboval bych to videt abych ti mohl poradit lepe.

    A cely atik by mel jit od baterky jednoduse odsroubovat. Pokud to nejake hovado utahlo tak ze to nejde sverak bych neriskoval, osvedcene jsou napriklad gumove rukavice. Do samotne baterky se nedostanes (teda dostanes ale nepomuzes si) tyhle baterky jsou vicemene delane jako spotrebni, nepocita se s tim ze by se daly rozebrat a dat dovnitr novy clanek.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Čau, můžete mě poradit?

    Mám iJust Eleaf S a při hulení mi občas tak jemně vytíká liquid z prostor nad baterkou viz obrázek.
    Mám to od kámoše jako dárek, už byla torchu použivaná, ale taky mu to dělalo. Prý si na to zvykl. Heh.

    Můžete mně vysvětlit, čím to je? Mám od toho pořád umatlané prsty + ztráty žejo. Na iJustu je namontovaná taková ta hlava, kde se vyměňuje jen vata ručně. (a drátek). Sorry za ty pojmy.

    1) údajně to mělo být tím, že tam je daná špatně právě ta vata, ale už jsem vyzkoušel víc variant toho, jak ji tam dát a navíc mě nenapadá logicky důvod, proč by to dělalo kvůli tomu

    2) někde na netu jsem četl, že to je kvůli poměru složek v likvidu. Já mám nějakej obyč 50/50. Můžete to potvrdit či vyvrátit? Odpor "drátku" neznáme.

    3)podle kamaráda by se mohla zkusit ještě vyměnit samotná ta hlava. Prý tam je nějaký těsnění. V obchodě mi ale řekli, že to na to nemá vliv.

    4) vůbec netuším, jak sundat tu baterku.. svěrák?

    Moc díky, snad to někdo rozklíčujete.


    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    No tak jsem dneska zas nechal dvojku za aromata (tentokrat muj oblibeny Crafted) takze je treba vyvazit stav financi a neceho se zbavit, vzhledem k tomu, že mám v plánu míchat pristi varku uz jenom 1mg me zasoby se ukazaly jako znacne prehnane takze jestli nekdo shanite nikotin dejte vedet.

    A jeste mi tu zbylo nejake haraburdi z posledniho vyprodeje
    Dovpo MVV cerny - 650 - Dvoubaterkovy variable voltage mod s potenciometrem, bez presahu zvladne 25mm tanky, ma displej zobrazujici nabiti baterky (100,75,50,25 a 0% podle poctu tecek), chip ma vsechny zakladni ochrany jen misto nastavovani wattu si koleckem nastavite voltaz, uplne jednoduse zacnete na nejmene a pridavate po chuti dokud na vas neni para tak akorat horka. Je to pekny kousek z kusu kovu s pogumovanym povrchem ktery neco vydrzi, za tri mesice pouzivani na nem neni ani skrabnuti. Idealni outdoor mod nebo do prace v tvrdsich podminkach. Jako vsechny VV mody ma oproti plne regulovanym skvely okamzity nabeh a vysokou efektivitu takze vam v nem baterky vydrzi o trochu dele.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Dovpo+MVV

    Geekvape Ammit 25 stribrny - 550 - RTA, Nastupce puvodniho single coil ammita, dobry chutovy single coil, mam v nem neprilis pouzivany pekny nichrome fused clapton ktery tam klidne necham.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Alpine+RDTA

    Wotofo Troll RTA stribrny - 450 - Pomerne oblibeny chutovy dual coil GTA tank mensich rozmeru, dobry jen na me uz trochu moc maly, nedavno jsem do nej osadil nove fused claptony od demon killeru ktere vam tam klidne necham.
    https://www.youtube.com/results?search_query=wotofo+troll+RTA

    Wismec Cylin - 350 - Zajimavy single coil tank/RDTA hybrid. Spis pro zkusene uzivatele, hracicky a ty kteri chteji zkusit neco jineho. Chce to trochu nakoukani videii a cviku na to ho spravne zprovoznit ale urcite je to hodne zajimavy kousek, zvlast pokud mate radi co nejrychlejsi nabeh a chcete vyzkouset Notch Coily na ktere je idealni. Za pade mohu prihodit krabicku deseti notch coilu od kukenu.
    https://www.youtube.com/results?search_query=wismec+cylin

    Alpine RDTA stribrno-zlata - 250 - klon mensiho RDTA se spodnim a hornim AF
    https://www.youtube.com/results?search_query=Alpine+RDTA

    Ehpro Billow v2 cerny - 250 - klon 22 RTA s malou kotelnickou, vhodny pro male spiralky a mensi vykony, DL nebo volnejsi MTL. Bez nahradniho skla (nebylo soucasti baleni)
    https://www.youtube.com/results?search_query=Billow+v2

    Digiflavor Fuji Son GTA modry - 350 - Bez vybaveni a single coil zakladny, pouze s nahradnim sklem a dual coil zakladnou. Pekny RTA se spodnim privodem liquidu v modrosede kobaltove barve, bohumzel jsem ho nerozvazne pujcil kamaradovi ktery ztratil pytlik s nahradnimi dily i single coil zakladnu takze prodavam se slevou jako dual coil.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Fuji+Son+GTA

    Goon 22 RDTA stribrny- 200 - klon RDTA s 22mm prumerem, pekne udelany, mam jeste 24mm bratricka ktereho si necham, ve vybaveni ma zatku na single coil a tak jsem ho vetsinu casu pouzival, snadneji se pak plni.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Goon+22+RDTA

    Venturi RDA - 250kc - ivogo kvalitni klon kapaku s vnitrnim zvonkem, jeden z mala vhodnych na MTL, set tri ruznych top capu, pridam i vhodny drip tip
    https://www.youtube.com/results?search_query=venturi+RDA

    Wotofo Freakshow RDA stribrny- 150kc - Bez vybavy, jednoduchy maly 22mm kapak se spodnim AF vhodny treba na ochutnavani liquidu.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Freakshow+RDA
    JIKE
    JIKE --- ---
    kdyby někomu nevyhovoval faraon, dejte vědět :-)

    btw: mobilní appka GB má funkci sbírání bodů=$ za cca 3 měs mám něco přes 5$ :D jen každý den to člověk musí zapnout a dát sebrat body. se může pak někdy hodit.
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    WOLFGAR: Už mám dva předobjednaný z vapesourcing.com. Ale dík že sis vzpomněl :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: Bude, ta zakladna je jenom "pozlacenej" nerez.
    PABLLO: Jasne v podstate ti staci cokoli pod co pujde pevne skripnout drat.
    NEX28XZ: Tak pokud po tom VGodu jeste touzis tak original se prave obevil na 3FVape za 44$ ale s postovnym zdarma. A jo veril bych tomu, ze je to original. O VGODU je obecne zname ze uz par let nechava vse vyrabet v Cine a 3FVape je spolehlivy shop ktery ma originaly vice "prestiznich" znacek. Pred nejakou dobou byli narceni ze prodavaji clony goona jako originaly a pak se ukazalo, ze to vazne jsou originaly a americky distributor byl jen nastvany ze je prodavaji moc levne.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    PABLLO: ale pozor hlavne tam nedavej obycejnej pozink! zkousel jsem takhle nahradit kormidlo u podelanyho Navigatora...doporucoval bych sehnat si aspon nerez ;-) problem bude ale potom asi s druhou stranou ze to nebude stejnej material...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam