• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    ZERO
    ZERO --- ---
    JIKE: trochu sem srovnal tu spiralu, vycistil centrpin a zacina to tak nejak fungovat snad tak jak ma..zkusim teda jeste trochu pridat vatu. Jak to ma pomalej najezd a zhavim to dyl tak mi to celkem teda drti plice :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZERO: Kanthalu v tomhle typu dratu to chvíli trvá. Podobný na dual mám a jde i na 150W. Klidně zkus víc dratu na jednu baterku. To chce “min masa” aby to jedna baterie dala v klidu. Nebo i jiný materiál, který má kratší dobu nazhaveni. Ono by ti to šlapací skvěle si myslím na 2baterkovym.
    ZERO
    ZERO --- ---
    JIKE: jo kanthal. Zkusim s tim polaborovat, uvidim no. Na velky waty se mi prave moc nechce na tomhle modu, baterka pak strasne mizi a liquid taky..zkusim spis jeste nejaky jiny draty casem..mozna ze pro me bude lepsi uplne obyc drat.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZERO: Odpor se mění (často to bývá) málo dotažení šroub, hot spot, dotyk konstrukce, kontakt na atiku někde.
    Ale tohle je asi malá niance, než se to ustálí v koexistenci s vatou a mikrozkraty se odstraní oxidaci či nanosem liquidu v samotným složeným dratu. (Pokud to není nerez apod) kde se odpor mění “teplotou”. Ale mod to má vrátit i podle FW do původních hodnot. Je běžné ze setiny i tisíciny se mění v radu jednotek.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZERO: Ne to ani ne. Spis jsem myslel ze ta práva poslední otocky je min stažena než zbytek(jen kvůli pripalovani) jinak ono se to rozjede. Zkus si hrát s Watama. Je to “malý” odpor a silnější drat na jednu baterii(i když to zvládne) tak to chvíli trvá. Já myslím ze jinak dobře udělaný... Kanthal?
    Já teď dal zpátky do OBS engine zase ten malý nichrom Alien co má Wolf(nebo měl) od geekvape v maxu v12. Asi nejlepší řešení pro tenhle tank na suchou a skvělou chuť. A zhavi to hned.
    ZERO
    ZERO --- ---
    JIKE: na druhy strane to mam strizeny uplne presne hned za sroubem, v tom problem nevidim..
    ZERO
    ZERO --- ---
    JIKE: myslis jako stahnout k sobe aby tam nebyly zadny mezery? nekde na youtube sem videl, ze je lepsi tam mit mensi mezery, prej kuli lepsi chuti??? ted se mi to ustalilo na 0,34Ohm
    spis mam pocit ze ty spirale strasne dlouho trva nez se rozjede...
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZERO: Šle mas to mírně s mezerama ten drat. Zkus ještě utáhnout sroubky, jestli náhodou nejsou ještě úplně nedotazeny po zhaveni.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZERO: Pěkný. Tu pravou otocku bych víc ještě utshl. A na druhy straně ten drat mas hodně ostrizeny?
    Takhle lítá sam od sebe? Se muže stát když nemáš spaced.
    Ale drat je to poradny. To bych se nebál zkusit až 60W. Osobně mám podobný teď na ale 4mm na singl na 60. 0,54Ohmu, dost masivní ale nerez. Kdyby to bylo moc tak to stahni. Důležitý je aby ta spirála zhavila souměrné a všude pod ni bylo dost vaty. Možná ji tam mas ještě porad trochu min. Ještě bych tam přidal pokud to mas na 3,5mm..
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    ZERO: zkus vyšroubovat centerpin, vyčistit a pak pořádně dosáhnout.
    ZERO
    ZERO --- ---
    tak sem trochu zalaboroval s vatou, kdyz ji dam uplne mimo ty kanalky tak je to lepsi, vata uz se nepali, ale furt mi lita odpor mezi 0,33 az 0,38 a porad to moc nedymi, tak nevim :)
    ZERO
    ZERO --- ---
    foto tady

    ZERO
    ZERO --- ---
    JIKE: jo spiralu jsem vypalil, maka tak jak ma, pekne se rozzhavuje. Palim to na 45w
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZERO: Hod foto buildu podle toho ti poradime nejlepe.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZERO: Vypalil jsi spiralku před mandátním vaty aby zhavila souměrné? Další věc je vata- tu po umístění a navlhceni mírně nadzvednout v místě kde je ulozena a mírně položit zpet (ucpaný kanálky pro provoz loquidu) a další věc je na kolik W to jedes cca odhad mezi 30-45W by to měl bejt.
    Další ve i je ze jak TC i VW je Okay.
    Ammit 22 je skvělý. Jediný co tak občas povolovani na výměnu vaty jde ztuha. Zásobování je Okay kromě replot pod 15*C pak je to hi-VG moc hustý...
    + další věci je aby se ti spirála nedotykala nikde steny(zjistit ze změřit odpor před a po uzavření atiku)
    Pak všecko funguje jak má.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    ZERO: hotspot?
    ZERO
    ZERO --- ---
    cus potreboval bych trosku poradit
    prisel mi ted ammit 22 single coil, zatim jsem si do toho koupil predmotany spiraly GeekVape N80 Fused Clapton, dal jsem tam odpor 0,4Ohm, vatu tak nejak co jsem odkoukal z netu, nicmene mam pocit ze to neslape tak jak ma, je to takovy jakoby hodne priduseny, moc to nedymi, chutove ok, ale kdyz to podrzim dyl, cejtim ze uz to tu vatu zacina palit, nejaky napady?
    taky sem nikde nevysondoval v jakym modu je to lepsi palit? TC nebo Watty?
    diky moc za rady..
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Hodne podobne, ten primy proud vzduchu je srovnatelny s vertikalnimi premade, chut u ballu jeste podstatne lepsi, ten quad troll je tak na urovni tech beznych velkych hlav jak mnozstvim mlhy tak chuti. Troll ma problem ze ma moc malou kotelnu, velke RTA mam jen shermana ale ten ma clamp zakladnu ktera na verticaly neni vhodna. Nekdy az se budu hodne nudit tak zkusim triple vertical do maxa. Jen u Ballu jsem narazil na problem ze vzhledem k velke kondenzaci ta vata vydrzi max den, ale ted napotreti uz mi to ovateni zabralo jen par minut, kdyz clovek prijde jak na to neni to o moc pracnejsi nez klasicky build, jen vetsi spotreba. Moradin se drzi lepe, keramika je v tomhle mozna vyhodou ale muze to byt i cirejsim liquidem ktery v nem mam.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: pěkná práce! když to porovnáš s coilem s vloženou vatou, rozdíly a pocity?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Tak jsem si nedal pokoj a musel jsem to zkusit jeste do par atiku, to jestli a jak dobre ten vertical funguje je opravdu atik od atiku, zalezi na zakladne ale hlavne na tvaru a konstrukci kotelny. Zadny z tech +- 40ti atiku co tady mam se na to nehodi tak jako ten Fumytech Ball, u toho bych vazne veril, ze ho primarne navrhovali na verticaly a pak to jen zapomeli napsat na krabicku a nikoho to nenapadlo :D
    Ale dal jsem zkusil vertical quad v Trollovi, ta zakladna se na to hodi, ale kotelna neni dost prostorna a ten build tam dostat je docela fuska, ten GTA styl se moc na verticaly kvuli tomu mnozstvi vaty nehodi. Protoze je to quad musel jsem dat misto SS nichrom kvuli vyssimu odporu a mozna je to tim ze mam chut z nerezu proste radeji ale trochu me to zklamalo. Generator pary skvely, ale chutove jednoznacne vede ten dual v Ballu. Ale nichromy se trochu dele zajizdeji nez nerez tak uvidim po par tancich.


    Dalsi jsem zkusil male verticaly do Moradina abych mel na vikend neco co se da tahat uvnitr na pohodovych 40-50W. Vysledek docela dobry, jsou to o dost mensi spiralky nez v tom ballu takze ta tvorba pary a tim pade i chut neni tak silena ale to jsem tak nejak chtel, na tu velikost je ale chut velmi slusna, mozna o kousek lepsi nez u horizontalu ale je fakt ze moradin ma hodne dobrou chut i normalne.

    No a pak jsem si take udelal radost a objednal si tohohle krasavce. Modefined je dcerina spolecnost Lost Vape, povida se, ze Lost Vapu ke konci roku vyprsi smlouva s Evolvem tak reverse-engineernuli DNA chip, udelali dcerinou spolecnost a tohle je vysledek. Narozdil od DNA za krasnych 43$ hodnoceni recenzi zatim velmi pozitivni, chip je opravdu velmi podobny DNA a to vcetne neprustrelne efektivity a super presneho TC, telo je celokovove a vubec design vypada velmi dobre. A narozdil od wismecu jim konecne doslo ze 510ka patri doprostred takze se na nej vejnou i 30mm atiky.

    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ZVIRATKO: Dodáno 10.10 :)
    Potvrzuji ze je fajn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam