• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: ok... tak já dám za nějaký ty dva/tři týdny zběžně info co to mléko od nich...
    který aroma (čistý, žádný mixy jako hvg treba) jsou kvalitativně top? vím že třeba FUU jsou ok a teoreticky flavourart skoro taky ale jinak nemám vůbec zdání
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Zatim nezkousel, musim se priznat, ze diky odstrasujicimu pripadu Imperie jsem vuci aromatum obezretny. Ona opravdova vyroba aromat tj. Ne jen michani koncentratu z jiz hotovych jednoslozkovych aromat je pomerne slozita zalezitost kde obecne maji nejlepsi vysledky zavedene firmy ktere se vyrobou aromat zabyvaly uz davno pred rozmachem vapingu.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: ok... nezkoušel jsi ty aroma od flavourit? já jsem dost fanda českých věci, teď mám o'milky co chci testnout jako creamy booster spis, a uvidím no
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: TPA funguje stejne jako FA, osobne je mam radeji, ale FA zas tak dobre zmapovano nemam. Kazdopadne u tehle vysokych koncentraci si pockas. Jinak Fuu mi prijd trochu zavadejici, treba dragon sweep ma doporucno snad 15% namichal jsem a chutnalo to jak desiva ovocna vonavka asi po pul roce jsem to namichal do nejakeho slitku a zlepsilo se to tak jsem zkusit namichat 7% a ted je to jedna z mych nejoblibenejsich prichuti. Nicmene i tak FUU opravdu cas potrebuje, me staci mesic, ale treba Jike a Hrebik ti reknou klidne pul roku.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: já používám flavourart teď hlavně a FUU... FA má totiž vyšší koncentraci a tak stačí 2-5%, FUU je 10-15% a to pak mizí raz dva ...mrknu na tpa a toho egoistu zkusim
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: pecka, dík za info!!!
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUCKERCZ: Tak jsem nakonec gbox rozebral a zjistil, ze to jde mnohem jednoduseji a bez rezani, ten cernej bazmek co drzi tu lahvicku jde totiz normalne rozsroubovat a cely ten system i s tou kovovou trubickou jednoduse vyndat, coz ma navic ru vyhodu ze misto to 7ml lahvicky se mi tam co tak merim vejde i dlouha 11ka nebo ta nova z dolphina co jde plnit bokem. Navic jsem ty dvirka udelal zacvakavaci takze pujde snadno doplnit aniz by mj vystrelily ven baterky, mozna tam jeste dam magnety, ale zatim drzi docela fest i bez nich.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Hele dva tydny budes cekat stejne, to je minimum i s ultrasonickou cistickou a peclivym kazdodenim trepanim. Nebudes cekat dva mesice jako bez nich. I kdyz samozrejme je to prichut od prichute, obecne ovoce dozrava podstatne rychleji, sice se ta chut trochu zmeni, ale vetsinou je dobre pomerne brzy, maximalne pusobi trochu umele. Zalezi ale i na vyrobci, nektere prichute vyzrani primo vyzaduji a bez nej se proste nedaji, klasicky to jsou ruzne kolacovky a podobne zalezitosti a pak treba aroma od The Fuu a vysoko koncentrovana aromata ktera se pouzivaji nejcasteji na michani vlastnich kombinaci jako je treba TPA, mnou neoblibena ale casto pouzivana Capella a dalsi. U cehokoli s doporucenym davkovanim kolem 5-8% je ten mesic absolutni minimum. Naopak jiz hotove koncentraty komplexnich prichuti ktere jasou nejcasteji v koncentracich 15% a vys jsou s jistymi vyjimkami jako treba zminene FUU vapovatelne pomerne brzy. Kdyz nemam nic dozrale a potrebuji neco co bude za par dni dobre saham po aromatech Egoist a Los Aromatos - ovoce od obou vyrobcu staci umichat z nahrate baze, parkrat protrebat, prohnat sonickou a idealne nechat tak dva dny ulezet, obcas protrepat a jsou dobre. Naopak zase pomerne rychle degraduji a po mesici mi zdaleka nechutnaji tak jako ty dva dny po namichani. Nastesti ten mesic u me vetsinou nevydrzi.
    Kazdopadne je postup kterym udelas pro rychlejsi zrani maximum.
    1. Predmichat si za tepla bazi. Obyvkle to delam ve velkem hrnci normalne na plotynce zaple na nejnizssi stupen, idealni je nejakych 40-45 stupnu, vic urcite ne, jednak si pak pri rozlevani nechces deformovat lahvicky a jednak se prilis vysokou teplotou daji nektera aromata docela solidne degradovat. Navic tahle teplota uplne staci k tomu aby se VG stalo krasne tekutym. Pri tehle teplote pak promichas VG/PG/nikotin, ja to nechavam zahrate treba i tri hodiny protoze mam rad kdyz je ta baze krasne jemna a kdyz nikotin trochu vyteka a neskrabe. Ale kdo ma rad silny hit tak by to mohl povazovat za nezadouci tam bych zvolil variantu zahrat, umichat, slit do lahve a nechat jeste treba dva dny odlezet a obcas protrepat.
    2. Kdyz mas pripravenou bazi je fajn michat z teple baze, ale ne horke jak uz jsem psal. S teplou bazi se lepe pracuje a mnohem snaz ji protrepas a aroma se s ni lepe spoji. Michanim z teple baze se tak cas zrani zkrati docela vyrazne. Po namichani dukladne protrepat a z toho duvodu je dobre nedolevat lahvicky doplna aby se vubec protrepat daly a pak kdyz domicham vse je vetsinou protrepu jeste jednou nez je ulozim. Nasledujici dva tydny je tak zhruba ob den vytahnu, zase protrepu, kdyz je cas nacpu do ultrazvuku a po tech dvou tydnech jedu prvni ochutnavky. Behem nich vetsinou vyberu tak 1/3 ktera je dobra a ten zbytek jde do krabice k dlouhodobejsimu zrani no a zatimco vapuji tu 1/3 tak jednou za cas vytahnu neco z krabice, ochutnam a co uz je a chutna mi presouvam z archivni krabice do krabice spotrebni no a co mi nechutna zustava v archivu, zbytky z archivu pak jednou za cas vytahnu a zkousim je ruzne dolatit, smichat, premichat a tak dale. Kdyz mi neco vyslovene nejede a skrabe tak to vetsinou proste nekomu dal, nikdy necekej, ze namichas 30 lahvicek a vsechny budou skvele a dokonale. Neco je dobre hned, neco doladis pozdeji a neco se proste nepovede. Ale jak ziskavas zkusenosti tak pomer tech co se povedou a co ne byva postupne lepsi a lepsi.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    MUTOID: https://youtu.be/yGNV0vmLM_s
    chce to znát správnou frekvenci..
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    po testování v sobotu jsem se spíš ještě utvrdil v tom, že mixovat vlastní je prostě lepší :) ... a protože jsem nedočkavec, resp do archivu na pořádný odlezeni se hodí ty co už jsou vychytany (jako moje vanila latte tobacco mint :D ) tak potřebuju něco co mi to urychlí abych nemusel čekat na výsledek jo/ne další dva týdny ... někdo tu mluvil o ultrasonic... nějaký tipy? :) diky
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: je mi u tebe jasný :D
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Hele chapu, jediny duvod proc netaham nahradni baterky je ten ze u sebe vzdy mam nejmene tri mody :D
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: já prostě musím mít zálohu sebou, uchylka trochu :)
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    WOLFGAR: Super, přesně tohle mě napadlo. Díky, budu nabíjet přes mod.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: přesně, já nabíječku používám jen na baterky už když potřebuji je třeba jednou za půl roku dát formát, nebo na dětský hračky :-) nyní fakt nabíjí hodně dobře.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Nicmene pokud neplanujes taky dve sady baterek aby jsi mel jednu v modu zatimco se ti druha nabiji tak muzes dobijet normalne primo v modu. Driv se to nedoporucovalo protoze balancery v modech staly za prd, ale treba primo prism ma lepsi balancni nabijeni nez 90% nabijecek na trhu. Ja z nej baterky prakticky nevyndavam, stejne jako u DNAcek jen strcim mod prez noc do nabijeciho USB hubu.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Na nabijecku vam hodim az budu doma link z aliexpresu. Jde tam koupit primo od vyrobce LiitoKala za 16$ a je to nejlepsi nabijecka kterou jsem kdy mel.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    TRAGIKOMIX: mám to za 110$ tak to snad stavět nebudou no... uvidíme
    nabíječku tuhle https://m.fasttech.com/p/2379504
    beru 6 baterií 3k mAh sony + 2x 2kmAh co jsou u ty nabíječky... jako docela jsem střelil id boku ale Nitecore by měla být ok značka
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    MUTOID: Co za nabijecku a baterky si vzal? Kdyz tak hod linky. Dikes. Ja uz rano objednal PRISM, akorat jsem si rikal ze baterky/nabijecku solo, kdyby nahodou byl problem s clem..
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    TRAGIKOMIX: jj vše přes fast :) a uvidíme no, zaplatil jsem přes paypal tak je to krapet pokryté co se týká peněz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam