• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    SDN33
    SDN33 --- ---
    LEXXA: ten isopropanol co co tu byl zmiňovan. Našel jsem ho v práci, tak jsem ti hned zkusil. Znamej, co mi tam da náhradní spínač, protože ti už neumím m, říkal, že pokud je bordel v něm, tak žádnej proplach a ani prostřik ničím nepomůže, že se to od tam nedostane na 98%
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SDN33: Co je prosim ISEM?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Tak resumé je, že v levém Mikrospínači je bordel. Pouhé vyštěrchání ISEM a vyfoukání ničemu nepomohlo. Ale po tom, co jsem levý tlačítko vycvakl, elektronka frčí. Tak zas nepřestanu kouřit. Díky za pomoc.
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    SDN33: nemyslel jsem postříkat desku, ale stříknout to do těch mikrospínačů...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    31STITCHES: Kontakol je na tištěné spoje špatně btw. To je úplně kontrakproduktivní. To můžeš znovu hodit do rybníka. To ISO zkusím.
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    SDN33: tak na to tlačítko by právě mohla pomoci ta koupel desky v iso + na konec (po vyschnutí) prostříknutí kontaktolem
    SDN33
    SDN33 --- ---
    31STITCHES: Díky, no mám to kompletně rozebraný až po základní desku. Musím teda říct, že rozdělat tuto zdánlivě primitivní věc je teda pořádný oříšek. No ono nejede ovládání... nereaguje tlačítko / je kouslé, ačkoliv proklik se jeví úplně ok... jinak to vypadá na pohled úplně v pohodě.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    NEVILL: Když jsem vám to říkal v březnu, tak jste mi tady smáli :)
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    SDN33: Vyzkoušel bych to bez baterky vykoupat v isopropanolu (nějaký vysokoprocentní, ideálně něco jako 99% a výš)... Po vykoupání ve vodě bývá největší problém koroze a usazeniny s nečisté vody, toto by mohlo pomoci ... trochu s tím v tom iso hýbat, ať se to opravdu propláchne a vše se vyplaví...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VACA: To nevím, ale dýmkový tabák je zdaněný asi čtyřnásobně proti minimální sazbě co požaduje EU. Třeba v Německu se dá koupit plechovka stejného tabáku asi o dvě stovky levněji. Ale klidně bych tomu s tím tabákem do vodní dýmky věřil, majitele čajoven u nás byli jediní, kdo si v souvislosti s kouřením dovedl něco prolobbovat.
    VACA
    VACA --- ---
    NEVILL: já nemám zmapovaný, ale slyšel jsem že specificky na tabák do vodních dýmek museli dph snížit protože nějaký období byl zatíženej tak vysokou daní, že se v čechách prakticky přestal obchodovat a všechno se kupovalo v zahraničí. Takže se chytili za nos protože na tom státní kasa dost prodělala...

Tak je otázka jestli je třeba naděje že to nedosáhne toho extrému 10kč/ml do roku 27...
    Ale i kdyby, tak mě to dost se*e protože tim likvidujou domácí výrobce a obchodníky, i když by nenastal ten šílenej zákaz.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VACA: Tak už teď máme přestřelenou DPH na tabáku, zřejmě na našich ministerstvech chtějí podporovat dovoz z okolních států nebo pašování i v tomhle segmentu.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SDN33: Vaporism provozuje celkem slusny servis. Pokud je to jednoduche tak to opravi. Kdyz ne zaplatis kilo za postovne a tim to skonci.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Nebo takhle...B100 mi spadlo do vody... nejede ovládání, jinak se to zapne, ale blbne to.... někdo kdo třeba sbírá součástky atd atd a vyměnil by mi / nebo opravil tu základní desku?

Asi bych to zvládl sám, ale nemám tu základní desku ani nevím, kde by se to dalo koupit.. nic jsem nenašel.

[MOD GEEKVAPE B100 nebo jeho základní deska]

SDN33
    SDN33 --- ---
    Nemáte někdo mod Geekvape B100 volnej na prodej? Děkuji.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Tak neni za tim nic jineho nez tabakova lobby co cekate, mladistvi jedou vapo a to vyhledove znamena malo kuraku pyra. Uz diky tomu DPH se stane vicemene to co se stalo i u tabaku do vodnich dymek - pokvete business prekupnikum co to budou tahat ze zahranici. V cechach to doslo tak daleko, ze se tu tabak legalne skoro neprodaval dokud se neprosadilo snizeni dane a nejednou prekupnici mizi a jede legalni obchod zase. Ja jak jezdim dost po cele evrope tak me osobne necekam ze by to nejak moc omezilo. Plus cekam i nejake obchazeni, vg pg je jasne to se bere lekarnicke a prichute se budou prodavat jako potravinove. Techniku budu brat z cine a nikotin a prichute v okolnich statech, ten dopad je hlavne na lidi co konci s pyrem a cim vic prekazek se jim nahaze do cesty ti mensi sance, ze prestanou kourit. Plus ano je to o mladistvych jenze na urovni, ze se tabakovemu kseftu nelibi, ze mladi misto pyra zacinaji vapovat a tudiz ubyva budoucich kuraku.
    VACA
    VACA --- ---
    Omlouvam se vsem za emoce a vulgarismy ohledne dph.
    Proste trochu tlak celkove….
    Navic v tuhle chvili ani nema cenu se rozcilovat nad stylem dph. Ted je potreba si obhajit ty zakladni svobody.

Dalsi petice, tentokrat pod zastitou KEVAPu:

Petice proti úplnému zákazu vapingu v ČR - Petice.com
    https://www.petice.com/petice_proti_uplnemu_zakazu_vapingu_v_r#sign
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Jako dph ma bejt % z ceny produktu. Od kdy je pevna dan na mnozstvi co je tohle za stredovek tvl..
    tohle je likvidace tak jako tak. Zm*di
    VACA
    VACA --- ---
    Tvl ja jsem jako samozrejme zaregistroval, ze bude zavedeni dph. Samozrejme nadsenej z toho nejsem ale dokazu to pochopit.
    Rikal jsem si ze 3,5kc na ml je celkem krutej prostup ale nejak to prezijem.

Ale co ke nejak minulo, ze ono se to ma zvysovat kazdej rok, a v roce 2027 to ma bejt 10kc na ml cehokoliv..
    To jako uz je celkem trochu extrem ne? To jako za litr glicerinu da clovek 10000 na dph… a 500 vyrobci kterej se podeli marzi prodejcovi.
    To se trochu posrali v kine….

Tphle je fakt jako tezce lokvidace z obou stran. Jak tim fasounskym narizenim co se proti nemu podepisujeme, tak i zdanenim.
    Takze jejich zamer je mit jednu tabakovku s dani ktera 10x (a vice) previsuje cenu produktu…
    Tvl to je jakoby dali 400kc dan na gram tabaku..
    VACA
    VACA --- ---
    MELUUU: super, díky, zrovna jsem měl rozepsáno, že mi došlo že BP mods je i vata:) Já když jsem to prve hledal tak mi to našlo jejich atomizéry, a tak jsem to pochopil blbě. To byl můj zkrat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam