• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ELDAGrafické techniky - knihtisk, dřevoryt, linoryt, mědiryt, lept, litografie, sítotisk, fotogravura atd.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    Aktuální výstava / Current exhibition

    Čejka, Čumlivski, Klepoch
    V znamení Pentódy
    Výstava potrvá do 20. února. 2019
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Děkuju za odpovědi :)

    Koupila jsem Javanu pro (ob)tisk na textil, ale jsem zklamaná. Je málo přilnavá, nebo moc řídká - po rozválení na skle i po nanesení na lino to zůstává s takovou hodně hrubou vlnkatou texturou a je to vidět i na tisku. Lino touhle barvou v detailu nejde pokrýt rovnoměrně. Co si pamatuju z dřívějška, když jsem tiskla olejovýma barvama, byly mnohem víc lepkavý a po rozválení i nanesení ta barva měla hodně jemnou strukturu. Vypadala, jako by se třpytila. Takhle to holt asi s žádnou vodou ředitelnou barvou nepůjde, co?

    Zeptala jsem se na Instagramu dvou lidí, co tisknou i na textil a líbí se mi jejich výsledky, co používají (btw jednou z nich je vámi zmíněná follysomeprints). Oba mi doporučili Speedball Fabric Block Printing Ink (vodou ředitelná, netoxická), ale u nás není k sehnání a zatím nevím odkud to objednat ze zahraničí. Kdybyste někdo tohle řešil a na něco přišel, budu ráda když mi ještě dáte vědět :)
    PETKA
    PETKA --- ---
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PETKA: to jsou lino barvy primárně na papír..bych řekl..o textilu jsem tam nic nenašel..třeba známí to řeší ve výtvarce barvama na offset..ale pro praní se barva dost vyšisuje...
    PETKA
    PETKA --- ---
    CYLAH: tu som nahodou nieco nasla na Instagrame, Fabric Block Printing Ink, moze to byt ono? https://www.instagram.com/p/BnpVAavFJok/?taken-by=follysomeprints
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    CYLAH: takova specialni barva asi ani neni..da se to resit sitotiskovyma barvama. nebo proste zkouset vselijake barvy na textil..
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Ahoj, prosím doporučil byste mi někdo dobrou tiskařskou barvu na linoryt určenou i pro tisk na látky? V e-shopech nacházím barvy na linoryt, ale nikde nepíšou o vhodnosti použití na textil. Radši bych vodou ředitelnou a nesmradlavou. Dlouho jsem nic netiskla, ztratila jsem přehled.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    nepoznate nekdo ten podpis?
    mysterious old print - Album on Imgur
    https://imgur.com/a/r3rd3
    diky
    381007
    381007 --- ---
    Vážení, můžete se mi do PM ozvat někdo, kdo děláte sítotisk na trika? díky Moc :)
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PEETIK: ahoj...to je celkem komplikovana otazka..o jake zarizeni jde?na drevo se da tisknout hezky..zalezi ale jak je osetreno..jak by popripade reagoval lak s barvou..atd..primarne jde udelat samozrejme i nejaky soutisk a rastry..
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Zdravím, máte někdo zkušenosti s průmyslovým sítotiskem na dřevo? Šef po mě chce nějaký ilustrace, které se pak mají tisknout na sítotisku. Jedná se o tisk na dřevo. Ještě to není zprovozněno, jen někde koupil mašinu na sítotisk a chce to rozjet, ale chtěl bych vědět, nějaký technologický postup, jestli je možné na tom vytisknout i barevné přechody, nebo je potřeba jen jednolité barvy?
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    TURBOMRDAC: záleží na tom, jestli to má zespodu nějakou vlepenou pěnu nebo ne....musí to být jen solid tloušťka
    TURBOMRDAC
    TURBOMRDAC --- ---
    Zdar, stavím veletržní stánky a občas nám tam zbyde spoustu lina a nevím, jestli se dá použít na linoryt a nebo ne. Většinou je to nějaký namachrovaný ze Švýcar, tak kdyby měl někdo zájem...
    OSIP
    OSIP --- ---
    sorry za spam

    Zachování litografické umělecké dílny v Říční ulici v Praze - Petice24.com
    https://www.petice24.com/litograficka_dilna

    Ve slavné dílně tiskli Born i Kulhánek. Teď jí hrozí konec kvůli ‚vnitřním potřebám‘ radnice | Domov | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...a-1-skladovnu-dokumentu-gfx-/zpravy-domov.aspx?c=A170222_164808_ln_domov_sk
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    SKLIVEC: tohle me na skole bavilo nejvic a jednu dobu sem i premyslel se tim zivit ale je to spis o autorskych pracich co? Asi to neni uplne na uziveni
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    Ahoj, na příští víkend (26,27.11) plánuju rozjet první z kurzů litografie. Kurz bude pro čtyři lidi a v průběhu soboty a neděle vysvětlím vše o této technice, každý si nakreslí jednu menší grafiku, kterou poté společně vytiskneme v kombinaci dvou až tří barev. Každý si tak odnese třicet (po dohodě všech účastníků i více) originálních tisků. Možno pojmout jako novoročenku, či volnou grafiku. Cena je 1600 kč na osobu. Vše proběhne u mě v dílně poblíž Karlova náměstí v praze.
    http://litografiesvoboda.cz/ a https://www.facebook.com/Litografie-Svoboda-1730191113884657/?ref=aymt_homepage_panel
    V případě zájmu, či jakýchkoli dotazů pište do pošty. Pěkný den.
    MORPED
    MORPED --- ---
    Prosim o radu,mam do zusky novy tiskarsky lis a mam nato cca 39 tisic. Nevite,kde se daji koupit a jestli to bude stacit?
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    BUBLINKY: ja sem na ryti sahl jen na skole a to je taky nakej patek takze chapu :)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    MALY_BOBIK: Hm, tam se asi jen tak nedostanu.
    To se nedá takhle říct, situace je taková, že se po deseti letech vracím k řemeslu a potřebuju materiál na trénování, deset let je dlouhá doba. Takže záleží na sehnaném materiálu. Na tenký plech plochorytiny, na silnější kusy rytiny do hloubky, plastiky.
    TUKINI
    TUKINI --- ---
    Mam tu kvalitni plechy pro tvorbu litografii. Mel by nekdo zajem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam