• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Proto sem se na to explicitne zeptal. Fajn. V tom pripade budu dal prezentovat svuj protinazor v tomhle klubu, pokud budu mit pocit ze tvuj nazor na veci co ma v topicu (terminologii pocitanej a vesmes i konce) je zavadejici az zcela zcestny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: to je strawman fallacy ! nic takové jsem neřekl.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: ano, něco jsem o B+ stromech na netu už dříve četl - ano. odkazy tady proběhly mockrát. provázanost těch bloků mezi sebou byla to, co mi přišlo jako rozdíl oproti "normálnímu" stromu (vč. B stromů).
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Ja se jen ujistim, rekl si mi prave ze jedinej spravnej nazor na cokoliv v topicu klubu je ten tvuj nazor, a protinazory, jakkoliv podlozene, se nepripousti (a patri jinam)?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: a vůbec, je to sice offtopic, ale debata může pokračovat zde:
    [ college drop-outs (kolikrát jste nedokončili vysokou školu ? jaký je rekord ?) ]

téma: proč by si vlastně měla akademická půda (a je jedno, jestli se bavíme o privátním nebo o státním školství) nárokovat nějaký "monopol na vzdělanost" ? není to podobné monopolu na gramotnost, který si univerzity nárokovaly ve středověku ?

free software/opensource je obrovský flák vědomostí a dovedností - připouštím, že z části zbytečných a samoúčelných - který je k dispozici skutečně každému: ať už má úmysly komerční nebo nekomerční, nebo se učí v rámci formální akademické kariéry či nikoliv.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    XCHAOS: V tom pripade se pridavam k lidem co chtej Marusku ;]

XCHAOS: Sorry, ale tohle je vtipny. Dovolil bych si shrnout:
    1) Zeptam se, jestli jsi cetl paper definujici datovou strkuturu na ktery tvrdis, ze zakladas svuj vytvor.
    2) Ty mne (po nejaky ty iteraci) posles do hajzlu s tim, ze mi preci nemusis odpovidat.

Kdyz rikas, ze chces nejakou debatu, tak bych cekal spis bud: "Jo, cetl, a vztah mezi moji strukturou a B{+,}stromem vidim v X Y a Z, viz paper Foo a Bar", nebo "Necetl, ale prectu" nasledovano tim samym. Rict "nepovim ti jestli jsem ho cetl" je detinsky trucovani. Je to tvuj klub, mas plny pravo nejen nikomu neodpovidat, mas pravo taky detinsky trucovat, ale v tom svetle vypada komentar ze kazime debatu fakt vtipne.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: compilator ti taky zarve kdyz najde nejakou tvou chybu ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: tak si je poučuj v klubu C++ a neřeš, co si kdo odnese odsud...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: tak pořád to můžeš pojmenovat i bez jakékoliv logiky, že jo :-) to se nevylučuje :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: No, nejen wireframe. Ale obecne pod tim vidim nejakou obousmernou konektivitu, tak jestli neni nejaky pouzity mimo ty co znam (vis jak, uzce zamerenej doktorand).

No, ja se vetsinou zacnu hadat v momente kdy tu prezentujes neco co pevne doufam ze si lidi co by se treba chteli neco dozvedet neodnesou. Bohate mi staci picoviny co si studenti vymejslej v ramci urban legends mezi sebou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: tak se pořád nehádejte :-) ad kus kódu: tuším jsem tu přeložitelného kódu (i pseudokódu, vysvětlujícího nějaký obecný princip) určitě zveřejnil nejvíc. ale moje cíle jsou spíš okrajové, tohle je hodně obecný klub.

DAVIDOWITCH: no tak hlasuj pro nějakou variantu bez "mesh" :-) (ono se to používá spíše pro wireframe modely 3d objektů, pravda...)

DAVIDOWITCH: spíš všichni se tu při jakékoliv příležitosti začnou aktivně hádat se mnou... nevím proč. je tu celkem volná debata, ale vy děláte ten klub nepoužitelný pro lidi, co by se chtěli třeba něco dozvědět.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Ja bych si jen troufl citovat suverenni tvrzeni "z logiky věci nelze pojmenovat jinak, než "binární B+ strom"", ktere padlo snad hodinu pred vznikem ankety.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Jeste bych navrhl "messed up Linked List".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    taky mi tam chybi Maruska, nemuzu hlasovat
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Predevsim kdybys misto hadek na nyxu napsal kus kodu, tak bud budem vsichni drzet huby a soupat nohama, nebo se budem aspon moct bavit o konkretnich vecech, a ne o abstraktnich blue-sky strukturach.

A resit jmeno struktury pred tim, nez je poradne specifikovana, mi pripada hloupe. Navic postradam v ankete jmeno "maruska".
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Ad anketa, v jakym smyslu tam vystupuje slovo mesh? Mi neprijde ze by to melo vlastnosti co si s tim obecne spojuju.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Mne prijde ze se tu vesmes s kymkoliv kdo k tomu co delas a rikas ma jakoukoliv pripominku zacnes aktivne hadat. (A nebo, jako tady u ISTEVA ignorujes s tim ze nemas povinost o tom debatovat). Ale je samozrejme mozny ze az hadaci zmlknou a nechaj te rozvinout myslenky, tak ten zbytek z tech 63 se zapoji do konstruktivni debaty. Budu se tesit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: zatím to tady sleduje 63 lidí. a pokud by někteří ubyli, tak mě přijde, že by efektivita debaty i mohla vzrůst...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (ehm, poslední možnost v anketě je překlep :)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Tak to samozrejme nemas. Jestli to planujes provozovat en masse a ne selektivne, pak budes mit hodne zajimavej diskuzni klub:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam