ANT_39: no, vidělo to dost lidí (a zděsilo se :).
Když se to ještě jmenovalo cll1.h tak to vyděsilo opravdu hodně lidí a i v tom šlo přeložit řadu příkladů. ale od těch počátků se teď sám dost distancuju... zvlášť verze 0.6 byla mimo (ale jediná byla reálně použitá... ale ta zase ještě nebyla tak extra vzdálená jiným makro-praktikám v GNU světě...)
přejmenování na crl1.h má být taková "tlustá čára" za těmi trochu hektickými začátky, kdy jsem měl pocit, že předělat přece musím úplně všechno. od té doby uplynulo pár let, seznámil jsem se s pár novými programátorskými technikami (i celými programovacími jazyky) - a taky se trochu posunuly měřítka toho, co mi ještě přijde vtipné a co už ne.
dnešní commit vypadá pro zajímavost takhle:
https://dev.arachne.cz/svn/cll1h/changeset/133
přesunul jsem se od milionů maker k tomu, aby to bylo víc v "Céčkovském duchu" - čisté C má jen několik málo klíčových slov, a mělo by to asi tak zůstat i u jeho nadstavby. víceméně se chci soustředit na makra for_each() {} a count() pro co největší množství primitivních typů. Ostatní vychytávky asi dost zredukuju - určitě tam nechám ošetření vyjímek ve stylu vyšších jazků - tedy try {} a except() implementované pomocí setjmp()/longjmp(). a samozřejmě to bude mít vlastní správu paměti. ale celkový počet maker co bude opravdu nutné si zapamatovat bych rád snížil třeba na 10.
taky to celé bude podporovat jen C99 compilery (tím se sice vzdám kompatibility s Tiny C compilerem - ale zato si zachovám zdravý rozum, vyhnu se #ifdef;m... a možná přispěju k většímu akceptování této normy, která mi jako člověku, co C zná celkem už skoro 20 let přijde rozumná).
(proboha, nezkoušejte s tím nic přeložit - adresář "demos/" je teď úmyslně prázdný - a budu tam postupně portovat jen ty věci z branches/fork-07 , které mě budou připadat elegentní..)