REDGUY: proboha, mrkni se znovu na toho týpka, na kterého odkazoval
[ ANT_39 @ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ] - vymyslel asi 10 umělých jazyků, každý s jinou ortografií, jeden z těch jazyků má 57 pádů podstatných jmen. a ještě o tom (prý) učí na vysoký a tvrdí o sobě, že je Francouz.
http://dedalvs.conlang.org/zhyler/main.html
to je můj člověk. ty by si ale pravděpodobě řekl, že nemá ani trochu rozmyšlený, proč něco takovéhodělá :-)
víceméně - vymýšlet umělé
lidské jazyky vyžaduje hodně zvláštní osobnost, protože pravděpodobnost, že si s tebou v tom jazyce skutečně někdo popovídá, se limitně blíží nule (s čestnou vyjímkou Klingonštiny - leda bys to někomu zadal jako semestrální práci, jako asi tenhle týpek
na druhou stranu, vymýšlet umělé
počítačové jazyky je především normální, protože každý tento jazyk je, ehm... umělý. navíc si skvěle popovídáš s počítačem, což pořád ještě může být zábavnější, než co já vím - povídat si s lidmi na Facebooku ? prostě ty mě nutíš hledat důvody proč se pokouším o co se pokouším, ale to je podle mě zbytečné. Proč lést na Mt.Everest ? No prsotě proto, že tam ta hora je, sakra ! (Na co potřebuješ nějaký další důvod ve světě a v životě, který je jako celek absurdní a nesmyslný ?)
Spíš tebe se ptám, zda jsou nějaké důvody, proč bych nový dialekt Céčka NEMĚL vymýšlet: jsou to důvody mravní a etické snad ? nějak tě urážím, asi jako Hájka uráží naolejované hýždě homosexuálů, nebo tak něco ? :-)