_BENNY: mám talent si v libovolném okruhu diskutérů okamžitě obrátit veřejné mínění proti sobě. občas je to zábavné, ale v téhle kauze to především bylo zbytečné
FLEGMA: něco takového tuším, že tam je, to jo... ale faktem je, že si dlouho nevzpomínám na projekt, který by třeba tuhnul tak záhadným způsobem, že bych se uchýlil k pouštění gdb na coredump... prostě pro mě je fakt vhodná taková ta cesta #ifdef DEBUG a vkládání ladících hlášek do kodu - a to hlavně proto, že právě i sítovou aplikaci můžu pustit z konzole a číst si ty debug hlášky na konzoli, zatímco GUI je třeba browser (či něco jako Gtk, ale já teda zatím nic pro Gtk nedělal...)
Jinak možná by mohlo někoho zajímat, jak se vyvíjí moje snaha o
try { } makro do céčka... zatím jsem dospěl k tomu, že výslovně neodchycené chyby se budou řetězit a na konci programu se všechny vypíší. a že chyby budou bud POSIXové (tam chybovou hlášku poskytne libc) a nebo uživatelské (definované právě textem popisujícím chybu - takže v podstatě velmi podobné jako $@ chybová hláška v Perlu, pokud Perl trochu chápu...). v podstatě půjde o to, že runtime bude moci evidovat více než jednu neodchycenou chybu - ale současně to nebude nějak hierarchicky strukturované jako v C++