DAVIDOWITCH: jo a ne. hele, já sice pokládám C-zdroják za slušný "základní level" visualizace, skrze který si prohlížet "co se děje uvnitř" (rozhodně nejsem nadšenec pro nějaké binární výpisy, disassemble, apod. - to je prostě už moc "pod zemí", pro mě, když bych se v něčem takovém musel hrabat... je to pro mě fail asi jako když macintoshista musí sáhnout na něco jiného než myš a tlačítko jabko na klávesnici). Ale vůbec netvrdím, že všechen C zdroják musí být napsaný ručně: sám pracuju např. na generátoru C zdrojáků z HTML šablon... a existuje spousta jiných nástrojů, co něco generují.
např. GIMP umožňuje uložit ikonky ve formě C zdrojáku, existují parsery syntaxe, které generují C procedury on fly, apod. - mě by vůbec nevadilo, kdybych měl nějaký nástroj (např. commandline, či na webu), do kterého bych napsal normální SQL dotaz, a ono by mi to (na stdout, do clipboardu nebo tak) vygenerovalo sekvenci těch C procedur, které dělají s datovou strukturou to samé. já vůbec nejsem odpůrce generovaného zdrojového kódu!