TENCOKACISTROMY: kvůli té životnosti jsem se přeorientoval na Linux/POSIX - víceméně, rozkoukávám se v unixovém světě cca od roku 1994, a i když nějaké použitelné výsledky mám teprve tak asi tak maximáně posledních 10 let, tak to, co bych naprogramoval v roce 1994 např. v Bashi (nebo i v Céčku, možná v Perlu), to by mi běhalo (šlo přeložit) nejspíš i letos. Tedy důvodem proč jsem se přeorientoval, byla právě potřeba nadčasové platformy, která přežije i výměnou generací hardware (takových výměn hardware/OS jsem v té době měl za sebou už několik - a pochopitelně mi naštvalo, že cokoliv jsem do té doby naprogramoval, se vždy stalo bezpředmětné...)
Výrazným rysem samotného jazyka C je zpětná kompatibilita - specifikace C99 je podle mých zkušeností zpětně kompatibilní s C89, a to zase bylo víceméně kompatibilní s původním K&R C
Něco podobného slibovala Java - ale upřímně: nevím, jak to tam je se zpětnou kompatibilitou reálně. (Pokud vím, tak javové aplikace ani nebyly přenositelné mezi mobilními telefony a webovými browsery)