• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    eh, tos objevil Lua az ted, nebo jak to mame chapat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Offtopic/zábavné: Malware Flame byl prý částečně napsaný v jazyce Lua:
    Spy malware infecting Iranian networks is engineering marvel to behold | Ars Technica
    http://arstechnica.com/security/2012/05/spy-malware-infecting-iranian-networks-is-engineering-marvel-to-behold/
    Lua 5.2 readme
    http://www.lua.org/manual/5.2/readme.html
    Lua is a powerful, fast, lightweight, embeddable scripting language developed by a team at PUC-Rio, the Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro in Brazil.

... chápete už, že moje C<<1 s jeho liberální garbage collection by zdaleka nebylo největší šíleností na daném poli? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PIGSTER: pozor - jedna z tezí tohoto klubu je, že čisté C samozřejmě také umí objekty (a to včetně plného polymorfismu - nejen holé datové struktury bez informace o tom, co s nimi jde dělat). od C++ se neliší tím, že by neumožňovalo objektově programovat - ale tím, že nijak nepodporuje dědičnost.

...a protože objektový zápis v čistém C je těžkopádný, tak jsem samozřejmě jeden čas uvažoval o tom, udělat nějaký pre-compiler, který by (pro člověka obtížně čitelný) objektový C zdroják generoval z něčeho, co by připomínalo běžný vyšší programovací jazyk... no ale diskuze o tomto tady už jednou proběhla ... a vlastně chybí motivace dělat to zrovna takto :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PIGSTER: Nevim.
    Jediny co mne k tomu napada je, ze tenhle compiler: http://ispc.github.com/
    ma jeste nepublikovanou konkurenci (taky od intelu, taky z graficky skupiny), ktera prelozi do C++ s intrinsicama, aby do toho pak clovek mohl vlizt a pripadne rucne upravit, a zaroven necha optimalizace na ICC.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    DAVIDOWITCH: jo - uhm - dejme tomu - kompilovat do C jako do strojoveho kodu me nejak nenapdalo - necitelny to bude asi dost no, napada me jedinej duvod, proc to delat - pouzit to jako platformne nezavislej mezistupen .... vazne by to mohlo bejt k necemu realne uzitecny?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Umeni triceti vterin :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    sakra, tricet vterin 8(
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    PIGSTER: Ehm... jako treba objektove C++ do neobjektoveho strojaku? Objektovost nebo neobjektovost ciloveho jazyka nema se slozitosti kompilace zas tak moc spolecneho.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PIGSTER: No pockej, tak nakonec to skonci v ciste neobjektovym strojovym kodu, takze ten skok muze udelat o neco driv.. akorat to nebude uplne citelny.. a dost mozna by si tam musel vykompilovat i kus JIT masinerie
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    XCHAOS: objektovej jazyk se do bezobjektovyho kompiluje dost blbe - takze leda do nejaky objektovy nadstavby (jiny nez c++, ten to uz umi)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    až to půjde zkompilovat i do C, vzbuďte mě :-)
    Haxe - programovací jazyk kompilovatelný do JavaScriptu, C#, PHP a dalších - Zdroják
    http://www.zdrojak.cz/zpravicky/haxe-programovaci-jazyk-kompilovatelny-do-javascriptu-c-php-a-dalsich/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIKROCENTRISTA: mě to ale nebaví... pořád se se všema hádat. víc mě baví třeba srovnávat různé programátorské postupy (samozřejmě je slušná pravděpodobnost, že s přístupem "dělá se to takhle, dělají to tak všichni, dělalo se to tak vždycky a basta" budu mít tendenci polemizovat vždy :-)
    JIKROCENTRISTA
    JIKROCENTRISTA --- ---
    XCHAOS: Ja bych preferoval doposavadni smerovani klubu, tj. "XCHAOS vs. the World", to by neslo? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

Jaké si přejete další směrování klubu pro nejbližší cca měsíc?

7 hlasy od 7 respondentů

XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FRONEMA: jako já tě nechci odsouvat úplně off-klub, ale rád bych tě tady udržel aspoň mírně v mezích on-topic...
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      XCHAOS: ja se ochotne presunu kamkoli kde me nekdo oslovi :)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FRONEMA: kdyby k sobě všechny ženy dodávaly návod k použití, byl by svět daleko jednodušší místo :-) (a to ne nutně ve smyslu "horší a nudnější")

ach jo, nechcete tohle řešit spíš v [ Seznamka unixaru, unixacek, programatoru, programatorek a jine haveti pocitacove... ] ... tenhle klub je sice "seznamka programátorů a programátorek v céčku" - ale myšleno po čistě praktické stránce (např. pokud někdo chce vyvíjet společný open source projekt v C, apod.)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      HARVIE: tak ono to právě docela exaktní je... ale ženy jsou objektově orientované a často vyžadují striktní rozlišování co je public a co private (což je v tomhle klubu offtopic... v céčku a pythonu je "private" vše, co začíná podtržítkem - takový symboly se neexportují na symbol tape - což je pojem, který dokonce i mě, který začínal s kazeťákem a osmibitem, nebyl zpočátku zcela zjevný, co znamenal :-)
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      HARVIE: me vzdycky prislo prirozeny "psat na sebe navody" ve smyslu "kdyz se chovam nelogicky timhle zpusobem, neposlouchej me obejmi me a chvili pockej nez to bude dobry" (samozrejme ze v praxi je to trochu slozitejsi) a mam s tim ty nejlepsi vysledky. nemyslim si ze na to aby se dalo se takhle funkcne domlouvat clovek potrebuje programatora, ale asi to pomaha. ale vseobecne, kdyz se pristihnu ze chci aby partner prave odpozoroval neco co si "durazne myslim" aniz bych to nekdy predem vysvetlila, tak mam tendenci spis vynadat sobe ze delam nesmysly a takhle stastna nebudu :)
      HARVIE
      HARVIE --- ---
      FRONEMA: Pokud nepatris mezi ty slecny, co predpokladaji, ze jejich partner jim bude na ocich a mezi radky cist jemny naznaky (aniz by si takovej kod patricne okomentovala nebo jinak zdokumentovala), ale jsi schopna vsechno rikat !exaktne" narovinu a nezabaleny do naznaku, tak jsou programatori jasna volba :-) Problem je, ze lidsky prozivani, citeni a vztahy (ty uz vubec) moc exaktni a zdokumentovany nejsou...
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam